Ahvenjahdissa

You may also like...

6 Responses

 1. Jore sanoo:

  Itse kävin sotkalla viikonloppuna, jäätä oli siellä todella hyvin ja näkyi siellä kelkkakin olevan ja mönkiä.
  Kalat tosiaan hukassa, jospa ensi viikonloppuna sitten!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hyvä kuulla, että jäätä riittää. Täytyy itsekin Sotka korkata, kunhan nuo tuulet hellittävät :) Jospa sitten ahvenkin puree ☺️

 2. -m sanoo:

  On vaikeaa ollut mullakin, kaksi reissua takana ja 98 reikää sadasta tyhjiä, tai ainakin kalat niin pohjassa kiinni, että ei erotu.

  Jäätilanne meillä hyvä, 12-15 cm kunnollista jäätä ja tasaisesti. Ainakin omien reikien kohdalla. Satoi vettä ennen pakkasia, niin suli loskat pois.

  Tästä se taas lähtee.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   No sinä olet kyllä kairaillut! Ihmeellisen tyhjää on kyllä täälläkin, mutta nyt parin viimeisen reissun perusteella aloin epäilemään, että avannot eivät olekaan tyhjiä, vaan kalat vaan jurottavat ihan pohjassa ja avanto tuntuu siksi tyhjältä. Saa tehdä kaikki mahdolliset taikatemput, että saa edes pientä kiinnostusta kaloissa aikaan.

   Täällä myös ihan hyvä jäätilanne, mutta railoja on tullut viime vuotta enemmän.

 3. Topi sanoo:

  Millaisella tekniikalla uittelet tasureita? Itselle tähän asti anatneet melko huonosti kalaa. Kaikuluotaintakaan ei toki ole käytössä. Entä onko sulla jotain vinkkejä pienten järvien kalastukseen?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Tekniikka vaihtelee tilanteen mukaan. Välillä tosi varovaista uittoa, värisytystä tai jopa paikallaan pitoa ja sitten taas joskus saattaa joutua uittamaan tosi suurillakin liikkeillä ja vaihtelemaan tasurin syvyyttä nopeasti, jopa useita metrejä edestakaisin. Kaikuluotain on avainasemassa, koska siitä näkee koko ajan kalojen reagoinnin tasuriin. Tottakai uittotyyleihin vaikuttaa myös tasurin koko.

   Olen kalastanut aika vähän pienillä järvillä, mutta itse katsoisin pohjan muotoja ja syvyyksiä, ja niiden perusteella lähtisin etsimään kalaa. Eiköhän kalat ole samantyylisissä paikoissa sekä isoilla että pienillä järvillä. Kireitä siimoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.