Elokuu on kuhakuu

You may also like...

13 Responses

 1. Poti sanoo:

  Hyvin siä vejät :D Minul alko loma ja aikomus ois käyä melko paljo kalalla ja uusia vesiä tutkimassa kalastelun ja maisemien katselun muodossa. Tarkotus olis opetella saamaan tuota kuhaakin joskus veneeseen. Tippa pikaliimaa jigipään varteen nii pysyy kumit paikallaan. Kireitä :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos ja hyvää lomaa! Toivottavasti säät suosii ja Ahti on suosiollinen :) Pikaliima hyvä vinkki myös :) Kireitä siimoja!

 2. Pekka sanoo:

  Viime rapsoja kun lukenut , niin taitaa tyhjän pyynti reisut olla taakse jätettyä aikaa. Jyvä kerran löytynyt niin onkiminen helppoo ku saippuaan liukastuminen! :) Hyvä!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Viime reissut kieltämättä menneet hyvin, mutta todennäköisesti Ahdilla on vaan auringonpistos tai jotain ;) Eiköhän ne tyhjät reissut kohta taas ala =D

 3. kallaveen kalastaja sanoo:

  Olisipa mahdollista päästä mukkaan tuntuu ettei mistään löyvvt kuhia? mutta oikeen mahtava ja mukava kirjoitus?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos ja aika tuurilla on nyt kuhia löytynyt. Tämä ei ole minulle ollenkaan normaalia ;) Kireitä siimoja ja kuhia siiman päähän sinulle!

 4. E-pohjanmaa sanoo:

  Moi!Kehuppas ny mulle jotain kalajigiä,aina jigailen sirppipyrstöillä ahventa mut ny heränny mielenkiinto noita kalajigejä kohtaan.Pääasias löytyy noita 10g jigipäitä eli oisko se kalan pituus sit jotain +10cm?En vertsuile (nyt enkä tulev. =) ) vaan ihan normi jigailua rannalta sekä veneestä ja pääosin merellä.Hyvät jutut sulla ja jatka samaan malliin,enkä toivota ki….. si….. ettei mene loputkin kalaonnesta =)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moikka, kyllä nyt viime sunnuntain perusteella (ja olen kuullut myös muilta kehuja) suosittelisin sitä Savage Gearin bleak paddle tailia, oli sen verran tehokas kapistus. Ja värinä bleak, koko 10,5cm. Sitä jigiä saa kolmessa eri koossa ja tuo keskimmäinen on tällä hetkellä ainakin Kallavedellä kuhalle tehokkain. Sitä pienintäkin mallia minulta löytyy ja se voisi olla ahvenelle parempi. Jigipää yleensä syvyyden mukaan ja Peter Lahdelta kuulin vinkin, että mikäli kala ei syö, täytyy keventää jigipäätä :) Kannattaa hankkia lisäksi myös esim. 7 grammaisia päitä. Kireitä siimoja!

  • Janne sanoo:

   Nuo Patriotin Peter Lahti Shadit ovat osoittautuneet mainoiksi. Ei ehkä niitä kestävimpiä, mutta hyvin kalastavat. http://www.opm.fi/naytatuote.php?tuoteid=528&kieli=1&tuoteryhma=119

   Jigipään paino sovitetaan kalastussyvyyden mukaan, eikä siihen kiinnitettävän jigin koon mukaan. Paino hieman vaihtelee virtauksien jne. mukaan mutta suht toimiva nyrkkisääntö vois olla joku 2g/m. Jos ei kala ole purullaan niin sitten hieman kevennetään.

 5. Osku sanoo:

  Hyvin tuntuu kalaa nousevan, olisiko heittää mitään vnkkiä Kallaveden Pohjoispuolelle? Kierrellyt parikymmentä tuntia jigiä tarjoamassa ilman tärppiä…

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Vähemmän tulee siellä liikuttua ja yleensä aika lähellä Kallan siltoja, mutta kyllä Tomperin eteläpuoli ja Tikkalansaaren länsipuoli ovat lähes satavarmoja kuhapaikkoja :) Oikea väri vaan kehiin, niin kuhaa nousee ;)

 6. Janne sanoo:

  Meillä on kyllä hiljentynyt sitten kevään. Kyllä sieltä aina ne ruokakalat löytyy, mutta mihinkään hurmokseen ei kyllä ole päässyt sitten juhannuksen. Missä lienevät…

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Täällä justiinsa toisin päin ja muistelisin, että myös viime vuoden elokuussa löytyi hyvin kuhaa.. Jospa se kuha tulisi piilostaan siellä teidänkin suunnalla, kireitä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.