Hiljainen viikko

You may also like...

11 Responses

 1. Mikko sanoo:

  Flunssa ja keuhkoputkentulehdus selätettynä, läksin tänään kavereiden mukaan kokeileen miten ahven on syönnillään. Johan oli nihkeetä, useemman tunnin haahuilun ja useiden reikien teon jälkeen yksi ahven ja sekin joku 30 g. Siinä olikin päivän saalis.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   No mutta ei sentään mp ;) Osaa kyllä olla surkeita nuo saaliit välillä :)

 2. Ari Virtanen sanoo:

  Eilen 21.3 vesillä, Kallaveden eteläosalla. Ahven söi ihan normaalisti, mutta tänä vuonna näyttäisi minusta kala olevan matalammalla kuin aikaisemmin. Paikalla, mistä piti viime vuonna onkia 7 – 9 metrin väliltä antoikin kalaa 4 metristä. Vaikuttaako paksu lumipeite sitten näin vai veden kylmä lämpötila, mene ja tiedä… Kalaa tuli joitakin kiloja, mutta täytyy sen verta täsmentää, että minulle kelpaavat pienetkin kalat, suuret on harvinaisuuksia, tällä reissula tuli yksi 150 grammanen ja toinen 100 grammanen, loput olivat sitten alle… Kivaa oli ja tapahtumia riitti. Särkiä heittelin lokeille ja filmasin sitten kameralla videota kun ne kävivät napsimassa kaloja. Jututtajiakin kävi ja neuvoin parille ohikulkijalle paikkoja, toivottavasti innostuvat kalastamaan!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kuulostaa mukavalta reissulta ja hyvän saaliinkin olet saanut! Kalat kyllä ovat ihmeen matalasta löytyneet tänä talvena, noin viidestä metristä meilläkin. Tai siis ne muutamat sattumakalat :) Toivottavasti sait kalastuskipinän tartutettua ohikulkijoihin :)

 3. eki sanoo:

  Reilusti pienempää tasuria siiman päähän jos haluaa saada keväällä kalaa. Ite aloitan aina 10cm kevennetyillä mutta siirryn pienempiin jos meinaa tulla ihan nollareissu. Viikonloppuna tämä toimi ja pitkästä aikaa sain saalista.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo kyllä on pienempiä tasureita kaiveltu kalastuskaapin perukoilta rasiaan mukaan :)

 4. Hannu sanoo:

  Tänään oikeestaan ensimmäisen kerran tänä talvena osuin ahvenen syöntiin, vaikka paljon on tullut reissuja tehtyä. Ottivat kun vaan pilkin puotti ja melkein kaikki tasurit kelpasi. 4 metrin vedessä oli kalat. Pitkään jatkunut pohjois tuuli kääntyi vihdoin etelään. Puol yheltä syöntipiikki josta 550g ja 510g.yht 4kg pannuahvenia pilkin ja sitten lähdin perkuupuuhiin. Hyvä oli liikkua laskettelusuksilla varustetulla ”potkurilla”. Eiköhän se syönti vielä tästä parane koko ajan kevättä kohti, mutta vielä tuntuu kovin kaukaiselta tänä talvena, ison ahvenen raja eli 800g .

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Voi vitsit, ootpa sattunut hyvälle avannolle :) Ja hyvänkokoisia kaloja! Tänään järvellä kaloja löytyi, mutta puoli metriä ennen tasuria käänsivät suunnan ja lähtivät hirveällä kyydillä kohti pohjaa. Ja kokeilin pienet ja isot tasurit ja pystypilkkiäkin. Jospa mullekin sattuisi kohdalle oikea syönti eikä pelkkä ”ruualla leikkiminen” :) Ja tuo potkuri on varmasti kätevä, tuttava oli myös samanlaisen härvelin rakentanut. Kyllä matka taittui rattoisasti :)

 5. Mari sanoo:

  Melkein samanlainen reissu meillä ukon kanssa sunnuntaina. Mentiin kelkalla merelle 3km rannasta ja heti kun tiputti tasurin junttasi puolen kilon ahven. Sitten vähän hiljaisempaa ? Kaiussa näkyi kaloja mutta mikään ei kelvannut vaikka kaikkea mahdollista yritti. Lopuksi päädyttiin pilkkimään jumalattomia ahvenia lokeille ? Että semmonen päivä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kyllä se herättää vähän turhia toiveita, kun aamun ensimmäinen avanto antaa heti hyvän kalan :)

  • Mari sanoo:

   Siis särkiä piti olla nuo lokin kalat. Oikosulku ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.