Himopilkkijän kuulumiset

13 Responses

 1. Veijo Kemppainen sanoo:

  Rikkaveden jäillä 24 3 ahvenet hakusessa, kukkoahvenet toki pakkiin ja 3 yli 500 g raitapaitaa. Pohjatuuli oli viettävän kovaa. Mistä Kuopiosta voi ostaa tuon akkukairasetin? Vanhemmiten alkaa tuo olkapää reissuilla siihen malliin vaikka jäätilanne täälläpäin onkin aika kehno.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kyllähän kolmessa puolikkaassa on jo syömistä ja kukkokalat päälle :)

   En ole varma mistä Kuopiosta löytyisi tuo kairapaketti, mutta itse menisin IKH:lta ensimmäiseksi kyselemään :)

 2. Jäpä_k sanoo:

  Töttöröö. Juuri sieltä vaikealta rantauduin..HP sanon mä.. :/ Yks murikka kävi ja kalakaveri sai ”senmittasen”,mut ei muuta koko päivänä. Kelkan Januski saa jäältä pois,kun ottaa puhelun toiselle kelkkakuskille,että ”hinaus apua het tänne”.. :) tosin,olisi hyvä olla ylimääränen ahkio sitten,johon vetovaiheessa nostas telaston,silleen se tulee pois. Toiv ette tartte hinuria,toimi Lynksi.. :) Näitä tarinoita lukiessa TOIVOISIN,että elä ujostele kielen käytössä,anna tulla niitä voima sanoja tekstiin,niinkuin ne kirjottaessa tuntuu..Osaat sinä sen :) :) Niillä on vapauttava vaikutus :) :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   No töttöröö! Vai vaikeeta? Et taija vaikeesta kuule tietääkään, vastahan sulla oli eilen huippupäivä :) Voimasanoja ei passoo tänne laitella, tiiä vaikka nuorisokin lukee =)

   Huomenna lähdetään Lynkkistä ulkoiluttamaan, toivotaan, että minun ei tartte sulle soitella, mutta oo silti lähtövalmiudessa koko päivä, jos pitääkin kaverille kilauttaa =D

   • Jäpä_k sanoo:

    No juu.on vaikeeta ja vaikeita paikkoja. Eilinen oli eilen,mut tänään oli taas P…a :) Meinaatko,että nueret ei ossoo nykypäivänä voimasanoja sannoo..?! Kyl ne ossoo..:)
    Minähän olen aina ”valmis”..soittoo suap:). Voep olla,että oon sielä huippupaikassa huomenna nykyttämässä..ei varmaa vielä,mut KIREITÄ meille ja muille..:)

 3. J.A. sanoo:

  Oltiin eilen Itä-Saamaisessa pilkillä ja talven ”paras” kalasaalis tuli. Vajaa kolmetuntia pilkittyämme totesimme meillä olevan vajaat 10 paistikkaan puolelle menevää ahventa kahdelle naiselle :) Täälläkin on todettu miten Kallavesi niin Etelä-kuin Pohjoispuoli tänä talvena antaa todella heikosti kalaa. Mutta muutenhan noi reissut ovat mukavia kun on puut aina mukana ja suuntaamme saarenkupeeseen paistamaan makkarat ja keittämään nokipannukahvit.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiva kuulla, että hyvä reissu takana :)

   Kallavesi on tosiaan ollut oikukas, täytyy nyt viimeiset jäät käydä muualla etsimässä ahventa, kun läheltä ei kerta löydy.

   Makkaranpaisto on kyllä mukavaa ja ai että jos itsekin joskus pääsisi nokipannukahvit nauttimaan kalastuksen lomassa :) Eipä se tietysti muuta vaadi, kun kahvipannun hankinnan :)

 4. Pailakka sanoo:

  Ei siihen kelkan hinaukseen mittään ahkioo tarvita jos vika ei estä maton pyörimistä.

  Varin remmi mielellään pois vaan ja narun jatkoksi.

  • Jäpä_k sanoo:

   Juu,toimii myös niin. Itse olen vaan käyttänyt ahkioo,jos jollain ongelmaa. Kukin tyylillään. :)

 5. MakeA sanoo:

  Tässä on nyt sitten kolme peräkkäistä viikonloppua aamusta iltaan väännetty reikää päijänteellä, kymmeniä ellei satoja reikiä, en silti vielä ole edes harkinnut tuota akkukonetta;-). Löydettiin hyvä paikka, onneksi on tuo kelkka kaverilla niin pystyy haravoimaan isommankin alueen, ainoa hirvityksen aihe on jos jotain sattuu kelkalle, meillä telapyörä alkoi vimputtaa, oltiin jotain 8km päässä mökkirannasta ja mietittiin että uskaltaako lähtee ajamaan. No kaveri onnellisesti pääsi rantaan, matkaan meni reilu tunti.. Kannattaa muuten pitää varapyörä/varaosia matkassa; Kalaa on tullut ihan mukavasti, joskin suurin osa tuollaista vaaksan mittaista, yksi ylitse muiden, kalakaverille 900g, ei vielä kilon ylityksiä :-( Viime lauantaina sitten osui talven huonoin päivä, lunta alkoi sataa kirkkaan jään päälle n. 5cm ja meni jäänalus ihan pimeeksi, pisteenä I:n päälle jää alkoi paukkumaan tosi kovasti ja alkoi nostaa vettä jään pinnalle kairan reijästä. Ei mikään ihme ettei kala ottanut, no ei kuitenkaan tullut mp reissu ja kaveri sai emännälleen vietäväksi paistinpannulle muutaman avvenen. Nyt sitten taisi olla kauden viimeinen päivä kun tuo työ pilaa kaiken kivan. Joku fiksu aikoinaan sanoikin että ”huonot päivät kalassa on aina parempia kuin hyvät päivät töissä. Mutta jos jäälle vielä pääsee pääsiäisen aikaan niin varmasti menen. Tuosta kehäongesta sen verran että kuului minun vakio-ongeksi, lopetin siihen kun kalliiseen kevennettyyn iski hauki joten arvata saattaa miten käy kun ei pysty antaa löysiä..

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hyvä, että kalaa löytynyt, kyllä kelkalla on mukava mennä kalapaikoille, kun ei tarvitse kalastusaikaa käyttää kävelyyn. Ehtii sitä lenkkeillä muuallakin =D

   Kyllä kelkan kanssa liikkuessa pitäisi olla varaosa-arsenaali mukana, minua ne ei kyllä hyödytä, kun en tajua kelkan tekniikasta hölkäsen pöläystä, mutta onneksi viisaita apumiehiä on olemassa :)

   Mulla ei onneksi ole vielä niin isoja kaloja ollut kiinni, että pitäisi siimaa antaa väsytellessä. Se on kyllä tosiaan hankala tilanne, jos iso kala alkaa vetämään.. mullakaan kun ei taida siimaa olla kun 25 metriä ongella.. No mutta toivotaan, että jättiläiskalat jättävät minun tasurit rauhaan :)

 6. Veli-Matti Hämeenniemi sanoo:

  saat kyllä niitä isojakin ahvenia siiman päähän mutta se vaatii oman aikansa oppia mistä ja millon!kun lähet kalaan niin älä härkäpäisesti mene mihin ajattelit mennä vaan muuta suunnitelmaa aina sen mukaan miltä tuntuu!alat saamaan kaloja ja löytämään paikat!!
  Vanhat mestarit voi kertoa(itse olen)kuinka he usein menevät aivan muualle kuin illalla suunnittelivat!tässä pätee sama kuin kaikessa muussakin!jätä järkeily ja mene sisintä kuunnellen!opit kyllä ja huomaat että kiire jää ja aikaa kahvinkeittoon ynm.,kalastuksessa on suorittaminen unohdettava niinkuin kaikessa muussakin.
  Mutta parempaa ”tuuria”jatkoon ja ”recordit”uuteen uskoon.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Ehkä karttaa tulee tuijotettua liian kuuliaisesti, kunhan jäät sulavat niin lähden etsimään ahvenparvia ja tarkoitus on nyt avovesikaudellakin etsiä kalaa ihan uusista paikoista. Jospa uusia rekordejakin syntyisi =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.