Hurjaa syöntiä Savossa

You may also like...

17 Responses

 1. Veli-Matti Hämeenniemi sanoo:

  ok!kiva kuulla että kaloja tulee ja ns vanhanajan saaliita!!saamme varmasti lukea niistä pitkin kesää!!?eiköhän ne kyrmyahvenetkin löydy jigiin vielä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Toivotaan, että raitapaitojakin alkaa löytymään enemmän, varmasti kerron niistä sitten täälläkin =)

 2. Pekka sanoo:

  Kesä ahvenet mittää vaikeita o, sen jälkeen kun ne löytää. Jotkut ku vaan muistais et tasurit on myös kesä aapon kestäviä :D

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   No tottakai minä sen muistan, monesti vaan meinaa kelit olla semmoisia, että ei tasuri pysy veneen alla :) Mutta jostain syystä nuo eiliset ahvenet eivät tasuriin antaneet tärppejäkään (Juha kokeili vaikka mitä tasureita), mutta jigi taas kelpasi… kummallisia otuksia. Talvella taas ihan turha jigiä uitella… Mutta en ole keltamahoja unhoittanut ;)

 3. Tommi sanoo:

  Moro, oletko pilkkinyt veneestä? Kokeilepppa valioa vaikka 8.5 cm. kokoa madolla.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moro, en ole koskaan pystypilkkiä veneessä kokeillut ja toisinaan on ollut mielessä, että kastemato nyt ainakin ahvenelle kelpaisi, jos ei mikään muu =)
   Mutta siis olen minä tasureilla kesälläkin veneestä pilkkinyt, pari edellistä kesää meni lähes kokonaan tasureita uitellessa =) Nyt sitten olen jigeilläkin vertsuillut eli kai se pilkkimistä on sekin :)

 4. Jäpä_k sanoo:

  No joopa juu.. Janezki kerkee…toiset rakentaa ja touhuu..
  Se on nii väärin; ):)

 5. Kivaa, että on välillä parempaa! Kireitä siimoja!

 6. Nimetön sanoo:

  Hyvä kun napsuu. Mulla vaihtui vesistö ja nyt oon ihan hukassa kalojen kanssa. Miten muuten uitat noita seppoja?

  -M

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Yleensä pilkkiessä/vertsuillessa värisytän viehettä ihan tosi pienellä muutaman sentin ylösalasliikkeellä, se on ollut tehokkain tyyli :)

 7. Kari sanoo:

  Hei. Kiitos blogistasi. Tarinointisi antaa mahdollisuuden itselle oppia jotakin uutta kalan hakemisesta niin teknisessä (välineet ja erilaiset kokeilut) kuin henkisessäkin (maltti, sinnikkyys) mielessä. Ja itselle kyllä kalastaminen on elinikäisen oppimisen harrastus.

  Ahventen kanssa on ollut kyllä haastava kevät ja alkukesä. Liekö vesien viileys syy siihen, että mokomat viihtyvät paikoillaan, ja ilmeisesti lähinnä syvänteissä. Tuulistakin on ollut, joten ne syvänteet on vaikeasti koluttavissa kevyin venevarustein, ajatellen nyt vaikkapa soutuvenettä.

  Kireitä siimoja kesään ja seuraavia blogeja odotellessa! ?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos kommentista Kari! Mukavaa, jos saat vinkkejä minun kalastuksesta omaasikin :) Elämän pituinen oppikouluhan tämä on, mutta tuskin kukaan koskaan täysin on perillä kalojen sielunelämästä, vaikka eläisi 200-vuotiaaksi. Juuri kun luulee oppineensa jotain, seuraavalla kerralla huomaa, että eihän tämä homma menekään niin =D

   Minä en koskaan tiedä missä ahvenet ovat, vaan tuntuu, että joka kerta löydän ne tuurilla. Esimerkiksi Kallaveden ahvenet ovat todella oikukkaita, joskus hämmästelen, että mihin niin suuri määrä kalaa mahtuu piiloon, kun itse ajelee puoli Kallavettä läpi ilman kalahavaintoja. Joku salainen piilo niillä on ja aion kyllä tehdä töitä sen eteen, että sen piilon löydän :) Kallavedessä on niin paljon syvää, yli 50m, vettä, että ehkä kalat ovat erilaisemmissa paikoissa, kuin keskisyvyydeltään matalammissa järvissä. En tiedä. Mutta ehkä 20 vuoden päästä tiedän ;)

   Kireitä siimoja!

 8. esa sanoo:

  Moi

  Ookkos kokeillut friteerata ahven/kuha fileitä
  eli uppopaistaa ne ruokaöljyssä,suosittelen
  tulee hyffää

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moi,

   Oijoi, en ole tuollaista herkkua koskaan kokeillut, laitetaanpas vinkki korvan taakse ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.