Ihan uskomaton viikonloppu!

You may also like...

8 Responses

 1. Mari sanoo:

  Täällä taas järvillä ahvenet ja kuhat oli karussa. Ei löytynyt mistään. Pari viikkoa sitten niitä oli missä vaan. Mereltä saatiin jo savuahvenia kymmenkunta että kohta se sesonki alkaa ja kuhatkin saapuu tänne. Jes!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Täällä kuhat olivat hävinneet vähäksi aikaa, mutta nyt taas näköjään palanneet vanhoille paikoille :) Syksy on kyllä kivaa aikaa, kun ahvensaaliit kasvaa :)

 2. Kari sanoo:

  No jopa on olleet siimat kireinä! Tuli mieleen pari kysymystä noiden Unnukka-kokemustenne siivittämänä. Onko mitään havaintoja sellaisesta, että ahvenet olisivat eri paikoissa kelisidonnaisesti vaiko pikemminkin suosivat samoja paikkoja riippumatta vaikkapa tuulen suunnasta? Toinen kysymys liittyy tuohon vertikaalijigaukseen. Kun kerrot että ankkuroidutte, niin onko tuo jigaus jo lähinnä pohjaongintaa, jossa pyytimenä on siis yksikoukkuinen jigi, eikä vaikkapa tasuri tai pystypilkki? Ja parhaimmillaan käy tietty noin kuten kerrot, että pelkkä jigin laskeminen pohjaa kohti johtaa tärppiin. Mitä kuhiin tulee, niin oma orastava kokemus sanoo, että kuha on jossain määrin tykästynyt myös mikrojigiin, jossa kolmihaarakoukku alla. Lue: jossain määrin on yhtä kuin muutama kuha tänä kesänä tällä metodilla. :)

  Ja kiitos jälleen blogista – ahventen etsinnät jatkukoon.

  Syysterkuin,
  Kari

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo siimat olivat pitkästä aikaa ihan kunnolla kireinä, kiva tunne! :)

   Varmasti ahventen liikkeet ja olinpaikat ovat kelisidonnaisia, mutta millä tavalla, sitä en tiedä ? Kyllä itse tulee aina tuulen puoleiset penkat ajettua tarkkaan läpi, mutta jännä juttu, että joskus kalaa onkin ihan päinvastaisella penkalla.

   Eilen kalaa oli juuri ”väärän puoleisella” penkalla, mutta voi olla, että kun viikolla tuuli juuri siitä ”väärästä” suunnasta ja se oli varmaan ajanut pikkukalaa tiettyihin paikkoihin, niin tottakai se petokalakin on sitten pikkukalan perässä, vaikka tuuli kääntyisi päinvastaiseen suuntaan. Mutta vaikeita asioitahan nämä ovat ja kyllä minun reissuilla tuurilla on aina suuri merkitys kalojen löytymisessä, vaikka kuinka yrittäisi etukäteen järkeillä, että missähän ne kalat tänään ovat :) Ehkä joskus tämä jättimäinen palapeli rakentuu ja alan ymmärtämään kalojen ajatuksia paremmin.

   Meidän harrastama vertikaalijigaus on välillä myös ihan pilkkimistä ja pohjaongintaa, saatetaan kokeilla tasureita tai sitten alakoukullisia vertikaalijigipäitä. Yleensä vaan puhun vertsuilusta, oli siellä siiman päässä mikä viehe vain :)

   Itsekin olen huomannut, että kuhalle on tänä kesänä kelvannut yllättävän pienet vieheet ja esim. isot vertikaalijigit ovat saaneet olla aika rauhassa.

 3. Tommi sanoo:

  Kiva kuulla että ahven on ollut syömä päällä, täällä Kuusamossa sama vika. Neljä päivää ollut nolla tuulet ja ahven otillaan, ei ole tarvinnut paljon jigiä heitellä kunhan on puottanu pohjaa kohti. Vartin välein paikkaa vaihtamalla ja siirtymällä muutama kymmenen metriä on järvellä viihtynyt keskimäärin aina työpäivän verran. Penkat parhaita paikkoja. Vielä olis pari päivää kelejä. Tv.tommi ja tytär

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hieno homma, että muuallakin Suomessa on ahven ollut purullaan, nyt olisi vielä muutama viikko hyvää ahvenen narrausaikaa, jos vaan kelit antaisi myöten. Viikonlopun sääennuste kyllä näyttää tosi pahalta, ainakin täällä Savossa. Ei se vesisade haittaisi, mutta liian kovat tuulet estävät koko kalaan lähdön. No toivotaan pikaista ennusteen muutosta, kireitä siimoja sinne Kuusamoon ja terveisiä myös tytölle! :)

 4. Olen käväissyt Raippaluodossa kokeilemassa jigittelyä. Kun lopulta löytyi oikea tarjoilu, alkoi kalaakin tulla. Liikkuminen siellä onjännittävää, sillä väylämerkkejä on harvassa ja nekin ovat tikkumallisia.Merikorttia ei alueesta ole, kun merenkulkijoita ei ne sisälahdet kiinnosta eikä taas ne kiinnosta järvein syvyyskäyriä tekeviä. EI ole merkitty kuin valtava määrä kiviä. Siksipä moottoreilla ajellaan aina mateluvauhtia, eteenkin, kun vene on vuokrattu. On muuten yllättävän harvassa sellaiset paikat, mitkä vuokraavat asiallisia kalastusveneitä.
  Ei ollut mitään suurta saalista kotiin vietäväksi tältä parin päivän reissulla, mutta tuli todettua, että tuollaista 200-300 gramman ahvenia oli liikkeellä paljon. Tuuli tahtoo saaristossa olla pahin kiusa ja vene lähtee kivikkoisessa vesistössä kovin äkkiä ajelehtimaan tai sitten ankkuria saa vääntää tosissaan irti. Kiva reissuhan se on viettää pari päivää kalastellen ja kauniissa saaristossa ajellen ja ahvenpaikoja hakien. Aina tulee lisää kokemusta!
  Hieno lukea, että saaliit siellä päin paranevat!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Mukavan kuuloinen reissu ja hyvä, että kalaa löytyi ja moottori säästyi kiviosumilta :) Siellä Raippaluodossa olisi mahdollisuus varmaan ihan älyttömiin ahvensaaliisiin, jos vaan osuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Siellä on lääniä kaloilla :)

   Tuuli on kyllä inhottava asia kalastuksen kannalta, sepä se sotkee täälläkin päin aina suunnitelmat :( Kireitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.