Kallavesi kenkkuilee

You may also like...

12 Responses

 1. erno sanoo:

  Ei se anna muualtakaan kovin hyvin. Lauantaina olin 6 tuntia jäällä enkä nähnyt edes kaikuluotaimessa yhtään kalaa. Sunnuntaina olin 7 tuntia jäällä ja sain 13 ahventa. Piti istua vähintään 15 minuuttia yhdellä reiällä ja tasuria ei saanut liikuttaa yhtään. Sitten saattoi ilmestyä tasurin alle muutamia viivoja. Ja erikoisuutena oli vielä se että kalat tuli 3m vedeltä kun aiemmin olen samoilta paikoilta saanut kalaa 5-6 metristä.

  Tuo on muuten tuo 150-200g ahven parasta ruokakalaa :D Ei niitä pidä takasin avantoon tunkee.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Itsekin huomasin, että tasurin piti olla ihan paikallaan useita minuutteja, että luotaimeen ilmestyi kalaa. Onneksi on kännykkä, niin sillä voi aina itseään viihdyttää kaloja odotellessa :)

   Minä oon niin huono fileoija, että 200g ahvenesta ei jää kuin nahka ja ruodot, jos yritän fileeksi vetää =) Puolikiloinen ois just hyvä, niin jopa minä saisin siitä kivat fileet tehtyä :)

 2. Mikko sanoo:

  Hyviä kirjoituksia. Kävi myös vähän silmään, että laitat parisataset pois liian pieninä. Kyllä tuollanen 150-300 grammainen on ihan parasta filekalaa. Ei se niin vaikeaa ole kun on hyvä veitsi jota pitää terässä, pientä reeniä vaan :)

  Sellaista myös jo jonkun aikaa pohtinut, että tuleekohan monille, varsinkin aloitteleville kalastajille netin välityksellä hieman vääristynyt kuva ison ahvenen pilkkimisestä? Kyllä se taitaa kuitenkin tosiasiassa monilla vesillä jo nuo ”parisataset” olla hyvänkokoista pilkkikalaa. Suurin osa raportoi vain niistä huippureissuista joita kohti saattaa olla kymmeniä vähän heikompia, tai vaikka muutama talvi. Ison ahvenen tasuripilkintä vaatii välillä aikamoista pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Ja ehtiihän siinä nauttia luonnon rauhasta samalla kun tyhjää nykii.

  Sinulla kyllä yritystä riittää ja hienoja kaloja olet saanutkin :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Kyllä minä jo ne kolmesataset otan ja varsinkin jos sattuisi hyvä tuuri ja alla olisi iso parvi kalaa, silloin ei passaa kesken ilotulituksen alkaa pienempiä vapauttamaan. Joskus tullut otettua jopa sitä 150g ja kyllä se on aika hidasta fileoida muutama kilo sen kokoista, kun taas isommat kalat menee melkein hetkessä :)

 3. Lasse Kokkonen sanoo:

  Noissa Moilasen kevennetyissä on kyllä hyvä uinti, itsellä sama väritys, kuin sulla tuossa saalis kuvassa. Ei tosin ole kyseiseen peliin itsellä kalat juurikaan napsunut tällä kaudella, mutta pienempiin Moilasiin kylläkin.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Niin on! Tuo kuvan väri on kyllä ollut ihan todella hyvä Kallavedellä tänä talvena. Siis aina silloin, kun olen kalaa löytänyt :)

 4. Olli Ljokkoi sanoo:

  Viime lauantaina kokeilin eri paikoista ja syvyyksistä, pienellä ja isommalla tasurilla ja kohtuullisen rauhassa sain niitä uitella. Jo vuosia sitten sain Tampereen pojilta kuoreen/muikun näköisiä tasureita, jotka olivat Pyhällä ja Näsillä ottikoneen maineessa.
  Kallan assut kävivät pikkuisen pukkaamassa, ja näistäkään ei ollut päivän pelastajaksi.
  Otin muutaman pienen matikkapilkin syötiksi.

  Sunnuntai oli vieläkin hiljaisempi. Mietiskelin, matalapaine ja kalat matalassa, mutta tämäkään keino ei tepsinyt. Kokeilin myös tosi syvältä, välivedestä ja siltä väliltä. Vaihdoin paikkaa ja reikiäkin tuli tehtyä pienen kuntoilun verran. Kun avannolle sattui istahtamaan aatoksiin, nousi kuitenkin jokunen sattumakala. Se oli hyvä että ainakin sai raitista ilmaa.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hiljaistapa on ollut sullakin, seuraavan kerran kun itse menen Kallavedelle, aikeissa on kokeilla reippaasti yli kympin vettä. Matalaa on koluttu ja ihan sinne 10 metriin asti etsitty kaloja, mutta jospa ne ovatkin vielä syvemmässä. Yleensä niin syvästä ei tule koskaan kokeiltua, mutta täytyy vähän muuttaa omaa taktiikkaa :)

 5. Nimetön sanoo:

  Kokeile noin 4 metristä jossa pohja 5-6 metriä syvää.

 6. Jäpä_k sanoo:

  Molskis. Kyllä on tullut kierrettyä siellä sun täällä.vaikka röhä/köyhä on hirveä. En tiedä.mitä sadetanssia täs pitää ruveta teputtaa.jotta Ahti olisi suopea.?! Juuri sieltä vaikealta järveltä tultiin..(#@€&##^*).. :) Täytyykö huomenna tehdä huhupuheilla kuultu * Jallu tempaus* jos se tuuri kääntyisi; ) ;)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   No molskis, me lähdettiin muutama sata kilometriä ylöspäin kokeilemaan ihan uudelle järvelle, mutta eipä tuo syö täälläkään =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.