Kelkalla kalaan

You may also like...

4 Responses

 1. Markku Paltaani sanoo:

  Joo siellä on meleko haasteellista nyt liikkua.On varmaan naisimmeiselle kairaaminen raskasta kun meinaa isoilla ukontuhniaisillakin olla välillä voiman puutetta.Viiden viikon lentsu on vienyt minutkin meleko uivelomaiseen kuntoon vaikka jäällä tunteekin paranevansa.
  Matikka-aika alkaa olla parhaimmillaan ja niitä tulee sorkittua kun työnantaja sallii.Kirren kimpussa ollaan oltukin jo monta kertaa ja ensi viikon alkupuoli menee niissä merkeissä myös.
  Ahven-ja haukijahti alkaa kiinnostaa kun päivä pitenee.Sitten on aikaa istuskella tulillakin pitkään ja naatiskella oikein kunnolla parhaasta vuodenajasta eli keväästä.Ainakin minulle se on vuodenajoista selkeä ykkönen .Toisaalta kaikki ajat on hyviä kun kalastaa monipuolisesti erilaisilla konsteilla eri paikoissa eri lajeja. Säilyy haastetta ja mielenkiintoa.
  Siinä vain tahtoo kertyä kaikenlaista rojua nurkkiin älyttömästi ja näin boheemilla eläjällä järjestyksen pito tuottaa tuskaa.
  Noilla vesillä missä oli tnyt ollut ui takuulla isompaa ahventa kuten muuallakin Kallameressä. Tarpeeksi usein vain on käytävä oppiakseen tuntemaan tutunkin paikan pala palalta eri olosuhteissa.Nyt on päivä vielä lyhyt laajempialaiseen etsintään ainakin jalan kulkevalle.Eipä tuolla sohjossa niin herkkua ole muutenkaan mennä edes kelkalla.
  Kerran oltiin vastaavan jäätilanteen aikana poikien kanssa kelkan kanssa kalassa ja ahkio perässä.Arvaa kuka istui ahkiossa ja ei nähnyt muuta kuin vesisuihkun :) ? Onneksi oli lääkitys kohdillaan ja pojilla oli muka rannassa haaaaskoo!
  Samassa ahkiossa olisi hyvin voinut uida joku kalakin sen laiskansutjakan norpan lisäksi.
  Kireitä ja laitahan tarinaa taas !

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Viiden viikon lentsu! Hyi :) Minä taisin selvitä yhdellä viikolla :) Käytkö Iso-Valkeisella kirjopilkillä? Ihana kyllä kun kevät tulee, mutta toisaalta se tarkoittaa lyhenevää pilkkikautta.. No mutta nautitaan nyt näistä mitä jäljellä on! Minun lempivuodenaika oli ennen talvi, mutta kun hankittiin vene, niin onhan se kesäkin ihan kiva. Ja myös syksyllä ja keväällä saa kalaa eli nyt voi nautiskella elämästä ympäri vuoden ;) Vai pistivät poejjat sinut ahkioon. Uskon, että on ollut märkää :) Ja muilla hauskaa :) Kireitä ensi viikolle!

 2. Mika sanoo:

  Juu tänään oli kairaaminen tuskaista. Ostin Rapalan 6″ UR:n ja pakkaskelillä meni jäähän, että piti jarrutella.Varmaan jää muuttuu suojasäällä vaiko päällä oleva sohjo ahistaa.? Tiedä häntä, kalatonpäivä kyyvedellä tänään.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Oli kyllä järkyttävän raskasta kairata, voi raukkoja, jotka pilkkikisoja kiertävät näillä keleillä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.