Kesä on täällä!

4 Responses

 1. Jussi sanoo:

  Minkä merkkinen toi oranssi/turkoosi vapa teillä on tossa käytössä?

 2. James sanoo:

  Kaikuluotaimen käytöstä kalojen etsinnässä kiinnostaisi kuulla kokemuksia. Tuleeko paljon käytettyä tuota viistoluotainta vai meneekö enemmän perinteisellä kaiulla? Itsellä ei tuota viistoluotausta ole ja olen miettinyt tuoko se kuinka paljon lisäarvoa.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Viistoluotaus on aina päällä, kun etsin kaloja. Se helpottaa ja nopeuttaa kalojen etsimistä ja olen huomannut, että jostain syystä kalat viihtyvät aina tietyssä syvyydessä tiettyyn aikaan päivästä/kuukaudesta/vuodesta. Välillä ahven on viidessä metrissä ja välillä kymmenessä. Ehkä veden lämpötila tai valoisuus ”ajaa” kalat aina tiettyyn syvyyteen. Tai ravinto.

   Kun ajan normi kalapaikkoja läpi niin yleensä ajan penkan suuntaisesti jotain tiettyä käyrää, esimerkiksi vaikka noin seitsemää metriä. Näen koko ajan myös matalamman ja syvemmän alueen ja jos jatkuvaan alkaa näkymään kaloja vaikka hieman syvemmässä, siirryn ajamaan esim. ysin käyrää. Sitten jos kalat löytyvät siitä ysistä, niin alasluotaus erottelee veneen alla olevat kalat hyvin ja 2D:sta pystyy päättelemään kalojen lajin.

   Viisto on kyllä huippuominaisuus ainakin omassa käytössä, se kun poimii kalaparvet ja yksittäiset kalat kauempaakin. Viistosta voi bongata myös kauempana olevat kuoreparvet ja lähteä sitten katsomaan olisiko siellä petokalojakin.. Parhaiten tuon viistoluotauksen hyödyn näkisi ihan livenä, kun koko ajan näkee mitä veneen sivuilla tapahtuu. Ja sitten jos vaikka 20 metrin päässä näkyy parempien ahventen parvi, siitä voi mennä heti kokeilemaan onko kala otilla. Ja jos on, ynmärtää että kyllä se viisto on hyvä ominaisuus 😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.