Lynx tuli taloon

10 Responses

 1. erno sanoo:

  Kyllähän kelkka olis muutamilla isommilla järvillä ihan ehdoton peli, nyt jää paljon paikkoja kokeilematta. Mutta kelkan kanssakin pitää olla malttia, näkee nimittäin jäällä paljon kalamiehiä joilla koko touhu menee pelkäksi ajeluksi. Porataan yksi reikä kelkan viereen ja jos ei siitä tule kalaa niin ajetaan seuraavaan paikkaan ja sitä seuraavaan :D

  Tämä talvi on muuten ollut kelkattomalle aika unelmatalvi, tommoset 3km matkat vielä kävelee kun lunta ei oo juuri ollenkaan mutta muina talvina jo kilometri on tehny tiukkaa tähän aikaan vuodesta.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Tänä talvena on kyllä ollut hyvä kävellä jäällä, ei ole ollut lähes polviin asti lunta, niin kuin joskus :)

   Pitää yrittää malttaa kalastella alueita tarkasti eikä ensimmäisen avannon jälkeen kaasuttaa uudelle paikalle :) Ajateltiinkin, että 30-60min yhdellä paikalla ja jos näkyy kalaa, niin sitten vähän kauemmin ja tarkemmin.

 2. Hannu sanoo:

  Onnea kelkasta. Lynksi on täälläkiin eikä oo välille jättänä. Joskus oikein myräkällä on joutunut pilkkimään kyykyssä kelkan suķsien välissä, että näkis siimasta mahdolliset nykäsyt:).
  Kelkka muuttaa siirtymiä monella lailla ennen tuli kuuma nyt kylmä. Oikein kylmällä kelillä kätevä jokin iso takki minkä voipi heittää lisäksi ”hartioille” siirtymillä.
  Tuosta jään kestosta kelkan alla, niin periaatteessa keväällä on jo jää liian huonoa jalkaisinkin mennä jos ei kelkkaa kestä ja normaalisti vasta joskus huhtikuussa kun jää muuttuu jo paikoin mustaksi. Vesistöjen virtapaikat on kyllä kartettavia alueita koko talven ja että ei harhaudu niihin vaikkapa lumipyryn viedessä näkyvyyden.

  Sen oon myös huomannu, jotta ainakiin matalemmissa vesissä kalat säikkyy kelkan ääntä, kun joskus on syönti loppunu ja kalat hävinny luotaimesta toisen kelkan karautettua ihan viereen.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Täytyy vaan pitää maalaisjärki mukana ja seurata jäätilannetta keväällä tarkasti. Varmasti tuo kelkan pörinä pelottaa kalojakin, varsinkin jos on vähän lunta jäällä. Puruvedellä jo pelkän ahkion liikkuminen pelotti kalat alta, vaikka siellä kala oli paljon syvemmässä.

 3. Jäpä_k sanoo:

  No nii…Onnea vielä uudesta perheen jäsenestä. :)
  Onhan se oiva peli siirtymiin,jos ei yhessä paikassa nappaa,ni nopeasti vaihtaa paikkaa. Silloin,kun viimeksi oli se kelkka itselläni,ajelin monet tutut ottipaikat läpi haltioissani, ajatellen, että olihan tuossakin ja tuossa,,viel tuossakin hyvä luoto. Eipä niihin malttanut pysähtyä,kun ne vanhat tutut paikat veti… :). Se on helppoa,kun vain malttas ajaa sinne siirtymän päähän ja antaa kelkan seistä paikallaan ja suorittaa kairailuja isolle alalle jalan. Täs oon taistellut itseäni vastaan ton kelkan hankinnan kanssa .. :) Mä kun tykkään sissiä jalan..:).
  Käyppäs Jaana tuolla patikalla ajamassa. Tervossa pyörähät kahveella ja takas,sit tiät,onko hikistä hommaa kelkkailu,vaikka moottori vie..! :)
  Tän viikon saa onget olla naftaliinissa..kylymee on..!!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos, pittää se yrittää liikkuakin vielä ihan omin voimin, ettei kunto piäse ihan rapistummaan :)

 4. Jari M. sanoo:

  Rakentele Jaana kaho kevyt lämmitettävä pilekkimökki jalaksille ja vetele sitä kelekalla – tarkenoo pilekkiä pakkasella ja tuulella. Vehkeille hyllyt ja naulakot sinne sisäseinille. Liedellinen kamina jossa voep keittee sopat ja paestoo makkarat. Tilloo sen verran että makkuupussissa voep yöpyäkkii ni ee tarvii lähtee kottoo nii aekasee.

 5. Ville Pennanen sanoo:

  En ole varma huristelitteko lauantain ohitte. Muutama kelkka meni kaks päällä ahkion kanssa ohitte päivän aikana, mutta en kelkan väriä niin tarkkaan katsonut. Olin Vuorisalon kupeessa Puutossalmentien puoleisella selällä patteja kiertelemässä. Melko vaisu päivä oli, pari n. 150-200gr ahventa kävi näytillä, muuten aivan hiljaista.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Siellä suunnalla kyllä huristeltiin, mutta en vauhdin hurmassa nähnyt pilkkijöitä :) Voi olla, että ohi on ajettu :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.