Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

You may also like...

7 Responses

 1. Mikko sanoo:

  Tere, itsestään tyhjenevä tarkoittaa sitä, että veneestä tyhjenee vedet itsestään, kun poistoputki ei ole tukittuna. Poistoputki on yleensä siinä peräpenkin ja lattian yhtymäkohdan luona keskellä.

  Tänään käytiin kalakaverin kanssa kalalla ja tyhjää pyydettiin. Ei ollut se viime kesän ottipaikka kuhan jigaukseenkaan antelias. Kauden toinen mp-reissu. Alkaa huolestuttaan.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Ok, näinkin eilen kaverin veneessä sen reiän. Kyllä meilläkin siinä keskellä reikä on, mutta kun kerran unohtui laittaa tulppa paikalleen, niin veneeseen alkoi työntää vettä heti, kun laskettiin se trailerilta järveen. Tuo taitaa siis olla itsestään täyttyvä malli ? En uskalla tuota tulppaa auki jättää laiturissa, suattaa Puattinen olla muuten märkä, kun seuraavan kerran tavataan.

   Kaksi ämpeetä ei ole vielä mitään, eläpä heitä kirvestä kaivoon ? Kireitä seuraavalle reissulle, kyllä ne hanat aukeaa! ?

 2. Mikko sanoo:

  Niin ja onnittelut hienosta kuhasta!

 3. MinäVaan sanoo:

  Moi Jaana!
  Kiitos taas mukavan kiinnostavasta kirjoituksesta, näitä on kiva lukea. Itsekin olen kalassa nyt hyvin päässyt käymään, heitto- sekä vertsua. Kuhaa on tullut ihan kivasti, isoin tosin vain 58cm mutta eihän ruokakala tuon isompi missän nimessä tartte ollakaan.
  Tuosta siiman nousemisesta taivasta kohti, se on nykyään suhteellisen yleistä. Itselläni käynyt n. 20-30 kertaa vuosien varrella. Luulisin että johtuu ukkosen tuomasta sähköjännitteestä. Ja siis sen takia nykyään yleistä, koska lähestulkoon kaikki käyttää kuitusiimoja. Itselläni kävi parikymmentä vuotta sitten kerran sama myös raskaalla monosiimalla, silloin ei siis todellakaan ollut hyvä hetki olla järvellä ja heilua vapojen kanssa ;-) No toki heti lähdettiinkin heti rantaa kohti.
  Hyvää kesän jatkoa ja kireitä!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! :) Mukava kuhahan tuo vajaa 60cm jo alkaa olemaan, maistuis mullekin ;) Joo tuo siiman käytös näkyikin olevan aika yleistä, paljon tuli kommenttia Facebookin puolella, kun monille käynyt samoin. Kyllä se silti säikäyttää ja ranta alkaa kutsumaan hyvinkin nopeasti :) Mukavaa kesän jatkoa sullekin ja kireitä siimoja!

 4. Meillä oli viime vuonna alkukesästä kokemuksia tuosta ”sähköstä.” Ilma oli 23 astetta ja aurinko paistoi, kun lähdimme. Sitten nousi iso musta pilvi taivaalle. katseltiin ja todettiin, että ohihan tuo menee ja komeasti. Vähän ajan kuluttua pisimmän hiilikuituvavan siima nousi ylös, vapa alkoi holtittomasti heilua ja koetin tavoitella sitä. Seurauksena oli elämäni rajuin sähköisku. Vapa tärisi yhä ja rätinä oli kova. Siima pyöri plaanarin siiman kanssa ihmeellistä aaltoa. Otin nostokoukun ja asetin se vasten veneen kaidetta ja hivutin sen vaparenkaaseen. Pikkkuhiljaa rätinä hiljeni, vapa lakkasi heilumasta ja minä ajattelin, että hyvinhän tässä kävi. Vilkaisin kompassia ja tukka nousi pystyyn: Kompassin kehä pyöri aivan järjettömästi, kierrosluku oli niin kova, ettei siitä saanut mitään selvää. Keräsimme äkkiä uistelukaluston ylös ja plaanarin sisään. Sitten jyrähti ja välähti yht’aikaa. Kaasu pohjaan ja kotia kohti. Tuli todettua, että kesäinen raekuuro se vasta on virkistävää, kun on lähtenyt sääennustukseen luottaen lämpimän kelin vasustuksessa: Paukkuliivit, shortsit ja crocksit päällä. Paitaa ei siinä ajaessa oikein voinut vetää päälle. Opetus oli se, että vaikka ukkonen olisikin kilometrien päässä, se voi edetä aivan järjetöntä vauhtia. Nyt otan melko suosiolla vavat pois vedestä, kun näyttää ukkospilveltä. Olettaisin, että jännite-eron tai jännitepotentiaalin (mikä voi jopa miljoona volttia ukkosessa) magneettikenttä vaikuttaa kauempanakin.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hui kamala, tuohan kuulostaa hirveältä kauhuelokuvalta. Tuo kompassijuttu on ihan uskomaton, hyi. Onneksi tällä kauhuelokuvalla oli kuitenkin onnellinen loppu :)

   Kyllä varmasti on raekuuro mukavan virkistävä kesätamineissa, mutta Suomen kesän tietäen, aina pitäisi olla ”takataskussa” toppavaatteet ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.