Millä Jaana pilkkii?

You may also like...

8 Responses

 1. yksjoukosta sanoo:

  Hei!
  Kun sulla on tuota arsenaalia ja kokemusta pilkkimisestä, niin kysäisen mielipidettä.
  Kun vaihdat nopeasti pilkin toiseen jos ei syö, niin onko pilkin värillä tai pienellä muodon muutoksella tosiaan niin suuri vaikutus syöntiin?
  Vai johtuuko vaan suuremmasta liikkeestä tai uinnista syöntiärhäkkyys.
  Tietty minäkin saan enimmät saaliit luottouistimilla vakipaikoista ( johtuu kyllä osin sitä että siellä useimmin olen ja samoilla kokeilen eniten)
  Talven jäitä odotellessa hyviä jatkoja :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Tasurin uittotyylillä on varmasti tosi suuri merkitys kalan tärppäämisessä, mutta nyt kesällä olen huomannut, että kyllä se värikin vaikuttaa. Kalakaverilla on useampi samanlainen tasuri kuin mulla ja jos hän on saanut tärpin/kalan jollakin tietyllä tasurilla, niin vaihdan itselleni joko saman tai saman värisen. Välillä on sitten alkanut itselläkin napsumaan. Eräskin paikka piirsi kalaa alle ja kokeiltiin kaikki mahdollinen. Sitten loppujen lopuksi kalakaveri laittoi Kalarosvon kuoretasurin ja sillä alkoi tulla kalaa. Vaihdoin itselleni saman ja välittömästi alkoi paukutus myös minun tasuriin. Eli joskus kalat ovat tosi tarkkoja tasurin ulkonäöstä, se pitää olla just eikä melkein :)

 2. eki sanoo:

  Oijoi onpa muutama tasuri päässyt pahasti ruostumaan. Esim. Panucci :( Muistathan aina avata rasiat kuivamaan kun tulet pilkiltä niin vieheet pysyy kunnossa.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo olen huomannut itsekin saman :( Yleensä tuon tasurit sisälle kuivumaan, mutta joskus on unohtunut ja sen huomaa sitten joistakin tasureista heti. Jännä juttu, että osa koukuista ruostuu helpommin kuin muut, vaikka säilytän kaikki samalla tavalla.

 3. Tarkkis sanoo:

  Pisti silmään nuo ” jigihännät” muutamissa puntareissa. Itse olet ne varmaankin viritellyt, ja kymysys kuulukin että iskeekö niihin tiuhemmin kuin hännättömiin. Varsinkin kuhasta haluaisin tietää.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kuhia on tullut sekä levy- että jigipyrstöisillä, joten en osaa sanoa kumpiko on parempi. Monet valmistajat tekevät noita jigipyrstöisiä malleja. Silloin ei ole pelkoa, että levy rikkoontuu ja myös tasurin tuunaus on helpompaa eri värisillä pyrstöillä. Jigipyrstöinen ui eri tavalla myös ja jigipyrstö antaa elävyyttä uintiin.

 4. Make sanoo:

  Komea arsenaali. Itse kestän kymmenessä vakitasurissa ja oon opetellu niitä uittaa,varsinkin lyijytasurit on mun mielestä käsialapilkkejä. Hiukan oon kateellinen noista sun Sillin 8.1 tasureista:). Mieheltä kun ei kovin herkällä noita saa. Voitas hieroo kauppaa varsinkin tosta alimmasta sillistä,jossa punertava pää;D. Aiiika herkullisen näköinen:).

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Kyllä se käsiala on todella ratkaiseva tekijä. Kesälläkin pilkittiin veneessä Kalakaverin kanssa vierekkäin samoilla Kalarosvoilla kuorevärissä. Kalakaverille napsui kuhat, mulle ei! Silloin oli rauhallinen liike malttia ja minä liian innokas uittelija :) Ja ei passaa kaupitella harvinaisuuksia ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.