Muurikka sähkösavustin

Yhteistyössä Opa Muurikka Oy:n kanssa

Savukala on parhainta herkkua mitä tiedän. Jo pienenä tyttönä pääsin mummolassa savukalan makuun ja kyllä ne mummon savustamat muikut olivat hyviä! Ja kun kalat olivat juuri ennen savustusta papan verkoista päästeltyjä, niin ei sen tuoreempaa ja parempaa lähiruokaa voinut saada.

Innokkaana kalastajana olen monesti haaveillut omasta savustimesta, jotta pääsisin savustamaan itse pyytämiäni kaloja. Nyt sain testattavaksi Muurikka 1200 W sähkösavustimen, jolla pääsen toteuttamaan haaveitani.

IMG_6423-1

IMG_6430

FullSizeRender-4

IMG_6433

Savumuikuillehan ei mikään vedä vertoja, mutta koska vielä en ole verkkokalastuksesta innostunut, niin aion kokeilla ahventa, kuhaa ja haukea, jotka tavoitan vapavälinein. Monesti kalaa fileoidessa on harmittanut suuri hävikki, mutta savustimella sekin ongelma katoaa, sillä kalat voi savustaa myös kokonaisina.

Vuosien saatossa savustimet ovat kehittyneet eikä savustamiseen välttämättä tarvita enää tulta. Markkinoilla on usean eri valmistajan sähkösavustimia, joten valinnanvaraa löytyy. Jos kuitenkin haluaa panostaa kotimaiseen laatutuotteeseen, niin silloin valinta on Muurikka, sillä se on suunniteltu, valmistettu ja tarkastettu Suomessa.

FullSizeRender-3

Muurikka sähkösavustinta saa kahdessa koossa, 1100 W ja 1200 W. Pienemmässä on yksi ja isommassa kaksi savustusritilää, jolloin kalaa saa savustettua nopeasti isommallekin porukalle. Savustimella voi kypsentää myös muutakin kuin kalaa ja savustimen mukana tulee reseptivihko, jossa on Henri Alenin Muurikalle suunnittelemia herkullisia reseptejä.

IMG_6455

Savustin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja teräsosilla on viiden vuoden takuu. Vastuksella takuu on yksi vuosi. Savustimen käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, sillä savustin on valmiiksi koottu. Mukana tulevan selkeän käyttöohjeen turvin savustamispuuhiin on vaivatonta ryhtyä.

IMG_6441

IMG_6444

IMG_6446

IMG_6448

IMG_6447

IMG_6452

IMG_6453

IMG_6454

FullSizeRender-5

IMG_6459

Yllä esiteltyyn Muurikka sähkösavustimeen pääset tutustumaan tarkemmin tästä linkistä. Opan ja Muurikan muut tuotteet löytyvät heidän kotisivultaan www.opamuurikka.fi

Itse savustustapahtumasta on tulossa juttua myöhemmin, joten pysykäähän kuulolla :)

 

Fish me luck
20

Comments

 • Tosi hyvä laite….kaupunkiolosuhteissakin voi takapihalla savustaa kätevästi. Kesken savustuksen ei kannata avata luukkua jos ei haluu menettää kulmakarvoja mutta tämähän pätee kaikkiin savustusmenetelmiin….Isot kalat kuten vaikkapa 2kg kuhat ja hauet on parhaita kun halkaisee keskeltä kahtia, jättää nahan ja ruodon ja savustaa kalan puolikkaat erikseen, tulee paljon enemmän makua kuin kokonaisena savustaessa.

 • Terve,

  Itellä kans kyseinen 1200W savustin ollut käytössä vuoden päivät. Oikeenki hyvä laite. Tuosta kulmakarvojen polttamisesta vielä sen verran että siltäkin välttyy kun käyttää savustus leppäpurujen sijaan leppä brikettejä. Brikettiin on painettu n.2dl leppää. helppoa ja siistiä. esim, tämä tuote on itellä ollu käytössä. http://www.leppabriketti.fi/ Rasva pellin päälle oon laittanu leivinpaperia niin välttyy putsaamiselta. Foliotakin oon käyttänyt mutta puhuvat että foliosta irtoais jotain haitallista niin oompa vaihtanu leivinpaperiin. Nuista puruista tosiaan vielä että ne tosiaan palaa loppuun tosi nopeasti ja saattaa vähän liekkiä antaa että ei kannata säikähtää:) ei muutaku hyviä savustus hetkiä ja laitahan juttuja tänne jos kallaa savustelet etenkin savu hauki kiinnostais. Made on alkanu syömään koukkua niin jospa tässä joku päivä kokkeilis madetta savustaa, sekin on kuulemma hyvää.

  • Kiitos Jaakko hyödyllisistä vinkeistä! Odotan innolla, että pääsen savustinta testaamaan ja vihdoinkin savukalalla herkuttelemaan. Savustusjuttua on tulossa lähiaikoina, ensin täytyy ne savustettavat tuotteet käydä hankkimassa ja siihen minä tarvisen Ahdin apua ;)

 • Itsellä vastaava(?) halpaversio käytössä ja toiminut jo vuosia ihan ok.
  Alussa vähän hakemista purujen, paistoajan ja kalan koon suhteen,
  mutta kun kerran löytää oikean tavan, niin valmistus on helppoa ja
  vaivatonta. Ja hyvää.
  Kastelen puruja vähän alussa, jotteivat pala liian helposti.

  Odottelemme maittavia, savuntuoksuisia tarinoita
  onnistuneista ruokanautinnoista ;)

  • Kiva kuulla, että halvemmatkin toimivat. On varmasti mullakin säätämistä purujen kanssa aluksi, kunnes oppii oikeat tekniikat. Ja juu, minäkin toivon, että saadaan niitä onnistueita savustustarinoita, mutta riskinä on myös karrelle palanut kala =)

 • Suosittelen käyttämään savustimen kanssa kellokytkintä 15min päällä 15min poispäältä jne. tolleen saa tuplattua savustusajan ja paljon voimakkaamman savunmaun.

  • Paremman savunmaun saa kun laittaa savustuspurupellin suoraan vastuksen päälle. Varsinkin pienemmän kamat.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.