Muurikka sähkösavustin

You may also like...

11 Responses

 1. eki sanoo:

  Tosi hyvä laite….kaupunkiolosuhteissakin voi takapihalla savustaa kätevästi. Kesken savustuksen ei kannata avata luukkua jos ei haluu menettää kulmakarvoja mutta tämähän pätee kaikkiin savustusmenetelmiin….Isot kalat kuten vaikkapa 2kg kuhat ja hauet on parhaita kun halkaisee keskeltä kahtia, jättää nahan ja ruodon ja savustaa kalan puolikkaat erikseen, tulee paljon enemmän makua kuin kokonaisena savustaessa.

 2. Jaakko sanoo:

  Terve,

  Itellä kans kyseinen 1200W savustin ollut käytössä vuoden päivät. Oikeenki hyvä laite. Tuosta kulmakarvojen polttamisesta vielä sen verran että siltäkin välttyy kun käyttää savustus leppäpurujen sijaan leppä brikettejä. Brikettiin on painettu n.2dl leppää. helppoa ja siistiä. esim, tämä tuote on itellä ollu käytössä. http://www.leppabriketti.fi/ Rasva pellin päälle oon laittanu leivinpaperia niin välttyy putsaamiselta. Foliotakin oon käyttänyt mutta puhuvat että foliosta irtoais jotain haitallista niin oompa vaihtanu leivinpaperiin. Nuista puruista tosiaan vielä että ne tosiaan palaa loppuun tosi nopeasti ja saattaa vähän liekkiä antaa että ei kannata säikähtää:) ei muutaku hyviä savustus hetkiä ja laitahan juttuja tänne jos kallaa savustelet etenkin savu hauki kiinnostais. Made on alkanu syömään koukkua niin jospa tässä joku päivä kokkeilis madetta savustaa, sekin on kuulemma hyvää.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Jaakko hyödyllisistä vinkeistä! Odotan innolla, että pääsen savustinta testaamaan ja vihdoinkin savukalalla herkuttelemaan. Savustusjuttua on tulossa lähiaikoina, ensin täytyy ne savustettavat tuotteet käydä hankkimassa ja siihen minä tarvisen Ahdin apua ;)

 3. yksjoukosta sanoo:

  Itsellä vastaava(?) halpaversio käytössä ja toiminut jo vuosia ihan ok.
  Alussa vähän hakemista purujen, paistoajan ja kalan koon suhteen,
  mutta kun kerran löytää oikean tavan, niin valmistus on helppoa ja
  vaivatonta. Ja hyvää.
  Kastelen puruja vähän alussa, jotteivat pala liian helposti.

  Odottelemme maittavia, savuntuoksuisia tarinoita
  onnistuneista ruokanautinnoista ;)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiva kuulla, että halvemmatkin toimivat. On varmasti mullakin säätämistä purujen kanssa aluksi, kunnes oppii oikeat tekniikat. Ja juu, minäkin toivon, että saadaan niitä onnistueita savustustarinoita, mutta riskinä on myös karrelle palanut kala =)

 4. perttu sanoo:

  Suosittelen käyttämään savustimen kanssa kellokytkintä 15min päällä 15min poispäältä jne. tolleen saa tuplattua savustusajan ja paljon voimakkaamman savunmaun.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos vinkistä, täytyypäs perehtyä asiaan :)

  • Nimetön sanoo:

   Paremman savunmaun saa kun laittaa savustuspurupellin suoraan vastuksen päälle. Varsinkin pienemmän kamat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.