Pakkaset jatkuu

You may also like...

10 Responses

 1. Ville Pennanen sanoo:

  Kaverin kanssa käytiin perjantaina P-Kallavedellä. Uusia paikkoja käytiin kokeilemassa n.4km päässä rannasta. Muutamaan sinttiin jäi saalis. Ainakin mulla on ollut ongelmana löytää ahvenia. Vanhat ns. ”varmat paikat ” olleet kanssa aika tyhjiä. Aika moni muukin on valitellut huonoa kalantuloa tänä talvena. Jos vaihteeks kävisi pienempiä lätäköitä kiertelemässä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Voi ei, eipä oo kehumista teilläkään. Tuntuu kyllä tosiaan, että Kallavesi on tyhjä. Ihan kuin aiempina talvina kalaa olisi löytynyt helpommin ja useammista paikoista, mutta tänä talvena vain yksi kahdestakymmenestä paikasta toimii :(

 2. Mari sanoo:

  Aamulla ollu 15-20 pakkasta ja eilen oli aika kehnoa mut tänään parempaa jo. Tasurilla ei mitään mut morrilla tuli jotain. yhden ison ahvenen karkuutin avannolla. Työnsin käden perään ja sain tuntuman mut en saanu ylös enää. Iso oli kun 5″ reikä oli ahdas. Arvaa ketuttiko!!!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo aikamoisia pakkasia eikä helpotusta näy.. Voi harmi, mikä karkuutus. Se on kyllä lähes pahinta mitä voi käydä, kun karkuuttaa ison ahvenen :(

 3. Jari sanoo:

  Hyvin yleinen ilmiö kautta Etelä ja pohjois-Savon. Meillä Puru ja Pihlajavedellä vedet on lähes jäähileisiä syvään asti. On täytynyt muuttaa strategiat ihan uusiksi ja etsiä kalat matalan vesiltä. Pohjan muodot ovat antaneet osviittaa missä voisi jotain lämpötaskuja löytyä joihin parvet ovat nyt pakkautuneet. Ahven on lämpöhakuinen ja isoahven varsinkin on aivan säästöliekillä ja ei lähde höntyilemään hajallaan oleville muikku ja kuorretipseille.

  Energian säästäjänä käyttää sitä ravintoa mitä on helpoiten saatavilla. Isolle ahvenelle kelpaa katka, pikku lajitoverit, kiisket ym.

  Tasapainot eivät ole nyt parhaita pyyntivälineitä edes isolle, vaan leijaavat pystypilkit sopivalla morrilla. Moni vannoutunut tasuripilkkijä on turhautunut kun ei vaan ota vaikka kaiku näyttää niitä pohjan tuntumassa olevankin. Itse olen jättänyt nyt tasuroinnin lähes tyystin pois käytöstä. Kohtuu ahventa on sitten tullut morreilla ja tapsivehkeillä. Ja nyt on se vuodenaika muutenkin kun Puruvesi jymähtää kiinni ja alkaa heräilemään vasta kutusiirtymän aikaan maaliskuun lopusta aina jäiden lähtöön saakka. Minusta on turha hakata päätä seinään vaan muuttaa välineitä joilla tulee hyviäkin tuloksia, vaikka tykkäisinkin tasureilla kalastaa.

 4. Ari Virtanen sanoo:

  Lauantaina piti käydä kopasemassa. Näin kaiken kokoisia pilkkivälle saalista kyllä tuli ihan mukavaa tahtia, heti toinen kala ekasta avannosta oli 100 g ahven, särkiä tuli vähän liikaa… Pohjois Kallavesi oli kohteena, pannullinen ahvenia paistettiin ja tytön kanssa syötiin. Tuuli puri naamaan aikalailla, joten huppua piti käyttää.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hieno juttu, että kalaa on löytynyt ja olette syömäänkin päässeet! ?

 5. Alkutalvesta tuli Ihattulasta jotain, 3 ja 6 kg ihan hyviä ottikaloja. Nyt tiistaina kokeillaan uudelleen sinne menoa. Muuten ollut hiljaista ja enempi tullut hiihdeltyä Tampereen Pyhäjärvellä. Ei sekään nyt kovin herkkua ole näillä pakkasilla, mutta kunto kasvaa.
  Käytiin Säkylän Pyhäjärvellä pari kertaa ilman suurempaa menestystä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kyllähän kolme kiloa on jo tosi hyvin ruokakalaa! Hienot on kyllä olleet kelit hiihdellä ja pilkkiä, pakkaseenkin tottuu pikkuhiljaa. Paremmin sormet jo kestää pakkasta nyt, kuin alkutalvesta. Kireitä siimoja tiistaille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.