Pilkkikauden viimeiset viikot

You may also like...

13 Responses

 1. Pauli Korhonen sanoo:

  Ensi viikoksi on tarkoitus mennä Vuonamolle. Jospa sieltä alkais tulla jo sitä isompaa

 2. Tomppa sanoo:

  Syväri järvi nilsiässä.käy koittaa.täl viikolla kamut sai 500-1200 ahventa.ei pitkä matka kuopiosta.olukka saaresta myrskyluodille on hyvä 5,5 luoto.siitä luodosta oikealle on muutama hyvä pakka.kuhia ja affenia pitäs olla.varaudu vaa siihe sit et haukee on paljo.peruke on kova sana.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Se olisi mielenkiintoinen paikka, mutta kun ei ole yhtään tietoa minne auton voisi jättää. Ja aika pitkä kävelymatka olisi siihen Ollukalle ”isolta tieltä”..

 3. Ari Virtanen sanoo:

  Pieni ahven ja särki on tosiaankin hyvällä syönnillä, Siilinjärvellä pitkäperjantaina kisoissa, saalis 7,4 kg silppua, no oli siellä pari isompaakin joukossa. Kisoissa kun kokonaispaino ratkaisee, niin tähdättiin särkiin ja sitähän se saalis sitten pääosin oli. Särjet menivät tuttavalle koiran rehuksi. Jos Jaana alkaa jossain välissä tuo isojen metsästys tympiä niin aina voi vaihtaa näihin pienempiin ja tapahtumia riittää :-) Täytyy silti myöntää että tuollainen isompi saa aina adrenaliinin mukavasti nousemaan. Matalassa on usein pieniä kaloja ja sitten muutama niitä isoja, jotka ovat tulleet syömään niitä pienempiä. Kummatkin käy samaan onkeen kiinni… Pidän sulle peukkuja seuraavia koitoksia varten! Itse lähden huomenna kisoihin, jossa on sarjat sekä isoille kaloille että suurille kasseille, joten kaikki mikä tulee ylös otetaan talteen.

 4. Hannu sanoo:

  On tuo sanekin pilkki vähän samantyylinen kuin stormin thunderblade, joka kuulemma yksi parhaista kuhapilkeistä ja (think like a fish) tuo värikoukku näyttää herkulliselta. Maanantaita ennustan tuon tummavetisen kotijärven hyvän syönnin päiväksi. Muodostuu sopivasti lumettomia laikkuja, jotka houkuttelevat kuoreita ym ja ilmeisesti lämmin aurinko päivä. Ihme on jos ei ahven laikkujen alla aktivoidu, mutta ainahan se osaa yllättää.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kyllä varmasti tuo Sanekkikin toimii kuhalle, kunhan vain löytyisi ne kuhat :) Kireitä siimoja huomiselle!

 5. Harri sanoo:

  Minua jännittää eniten katsoa että onko oikean värinen kynsilakka tullu laitettua varusteisiin verrattuna.. :)

 6. Mikko sanoo:

  Minkäs verran siel Kuopion suunnalla on vielä jäitä? Puruvedellä sai kiertää Rapalan 6″ kairan kierrettä myöte, ennenkuin meni läpi. Oli kait liian hieno sää olla pilkillä, vaikka tuulikin jokseenkin kovaa tänään, kaikki viisi kukkokoon ahventa. Nekin tuli 25 m syvyydestä, yhtään matalammasta ei tullut mitään, ei edes nykyjä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Ihan liikaa on vielä, mulla oli tänään Mora mukana ja siinä lyhyt kierre. Sai kahdesti tai kolmesti tyhjennellä jäämuruset kesken kairauksen, kun jumahti kairaaminen kuin seinään. Veikkaisin 50-60cm.. Tai ei sitä jäätä siis oikeasti ole liikaa, kestääpähän pilkkikelit pidempään ;)

 7. mika sanoo:

  tiukassa on appurat olleet, syönnit sattunu tässä viimeisen kuukauden aikana aamulla 8.30 ja 11.30 tienoille, lyhyitä repäisyjä milloin abbo on liikkunut ja tarttunut koukkuun ,muutoin vain käydään kurkkaamassa ja kenties kopauttamassa

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo tosi lyhyitä ovat syönnit olleet, yhden kalan tuurillaan aina syönnistä saanut napattua..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.