Puruvesi kutsuu

You may also like...

16 Responses

 1. Pilkkimies sanoo:

  Missäpäin maailmaa tämä ison ahvenen järvi sijaitsee?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Ihan tässä Pohjois-Savossa :)

   • Nimetön sanoo:

    Ja v…..t missään pohjois savossa vaan itä karjalassa melkein savonlinnan kupessan

    • Jaana Jekkonen sanoo:

     Elä hermoile :) Minä käsitin, että tuo kysyjä halusi tietää missä tämä meidän ison ahvenen järvi sijaitsee, jossa ollaan nyt muutaman kerran käyty. Puruvesi taas taitaa kaikille olla tuttu paikka ja sijaintikin tiedossa :)

 2. Olli Ljokkoi sanoo:

  Onko ahvenet kadonneet omaan paratiisiin minne kalastajan käsi ei yllä eikä kuiske kuulu. Hyvin tutulta kuulosti Jaanan lähiajan kokemukset. Nyt viime lauantaina ajattelin laittaa ahvenet ahtaalle ja olin hämärän aikaa hyvin syöneenä ja virkeänä juuman reunassa vikittelemässä nälkäisiä raitapaitoja. Aloitin viidestä metristä ja etenin kymppiin. Mitään ei kuulunut eikä siima kiristynyt. Päättelin olleeni väärässä paikassa. Paluujälkiä takaisin ja kolusin useamman juuman reunan ja pakan. Sitten vihdoin puolen päivän jälkeen tärähti ja pian toinen … ja siihen se jäikin. Eka painoi 300 grammaa ja pienempi alle kaksisataa. Positiivisesti ajateltuna hyvän saaliin alkupää. Assut repussa antoi uutta toivoa ja kymmeniä reikiä mutta ei saaliskalaa. Totesin iltapäivällä että tämä riittää nyt tältä päivältä.

  Sunnuntaina nukuin pitkään ja pohdin edellispäivää. Puolelta päivin ekat kalat, ei sinne kiire ole.
  Kymmenen aikoihin kairasin ensimmäistä reikää. Kolusin penkan reunaa, vettä n. 6 – 7 m ja kävi vanhanaikaiset. Otin repusta sohjokauhaa ja vapa heilahti aika napakasti. Tämä liike sai ahvenen
  iskemään ja vielä ruokakalaluokkaa. Peräjälkeen niitä nousi tasan kolme kappaletta eikä muuta. Ei siitä reiästä eikä kymmenestä muusta joita siihen ympärille ilmestyi. Se oli päivän saldo.

  Edellisenä viikonloppuna olin samalla mestalla. Silloin sattui parvi kohdalle. Kuuden kalan jälkeen lopetin pyytämisen ja sanoin itselleni: Nyt riittää, lähde etsimään uusia paikkoja ja niin teinkin. Katsoin suunnat Sailmate -karttaohjelmasta kännyn kautta ja löysin syvän keskellä olevan pakan. Reikiä piti tehdä kuuliaisesti ennen kuin parvi löytyi. Kokeilin velipojan tekemiä karvapystö-tasureita, Ässän näköisiä. Pienehköön vihreä-hilepintaiseen puri mukavasti, mutta kissakalaluokkaa, joita lähtikin kymmenkunta naapurin Pipsalle vietäväksi.

  Tässä lähiajan kuulumiset. Sadetta ja aurinkoa – siis sitä normaalia.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiva, kun kirjoitit kuulumisia. Eipä ole suuria saaliita Kallavesi, eivätkä muutkaan järvet, antaneet tänä talvena. Vielä toivo elää, että löytäisi reitin sinne kalojen paratiisiin, sitten me nostellaan kädet maitohapoilla kaloja :)

   Tuo on muuten jännä juttu miten joku yksittäinen äkkinäinen liike saa kalan iskemään. Viime keväänä katselin etelästä palaavia joutsenia ja käännyin melkein 90 astetta pilkkijakkaralla. Onki tottakai liikkui mukana ja tasuri nousi ylöspäin. Näin luotaimesta, että se laukaisi ahvenen syöntihalut ja kala nousi heti tasurille ja tärppäsi. Ristin sen liikkeen joutsenkäännöksi. Harmi, kun nyt ei vielä joutsenia näy, mutta olen yrittänyt huijata kaloja valejoutsenilla ja tehnyt niitä kääntöjä jäällä, mutta ei ole mennyt läpi :) Kaikkea sitä ihminen kalan toivossa tekee =D

 3. jäpä_k sanoo:

  Molskis. Tuulet on viärän suuntasia silloin puruvedellä,katoin forecasta…:) ;)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joko se sinne Forecaan kerkes =) No ootappa loppuviikkoon, niin minä sulle sinun tuulen vaikutukset näytän (=Whats appiin tulloo isojen ahventen kuvia) ;)

   • Jäpä_k sanoo:

    Selvä.. kuvia oottaessa. :) Muistakee ottoo se kipinä mukkaan. ;) Kireitä.

 4. Jaakko sanoo:

  Iltaa! Kyllä ne tuurit kääntyy, kun jaksaa tarpeeksi yrittää?. Osakkeet nousee kyllä valtavasti kalansaannista noilla vesillä. Toivotaan että keli kestää siellä pilvisenä! Itse tuli istuttua puruveellä la ja su. Parempaa ahventa oli alla välillä aika paljon, mutta erittäin ronkelilla päällä olivat. Hyvät syömäkalat kuitenkin sain näprättyä molempina päivinä. Minne päin puruvettä suuntaatte?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Iltaa, kyllä tässä on yritetty, mut yritetään vielä lisää kahta kauheemmin :) Nyt tuli kyllä stressi Puruvedestä, voi olla että minun osakkeiden arvo on aika alhainen sunnuntaina, hui :) Ruokkeelle mennään!

 5. Ropeli sanoo:

  Liikoja en odottaisi tuon Puruveen suhteen… Todella kirkas vesi asettaa omat haasteet pilkkimiseen. Jotakin muikun väreissä olevaa kannattaa kokeilla. Toki jos on ottipaikat tiedossa niin mikäs siinä sitten.

  Kuulopuheiden perusteella saattaa pilkin toisessa päässä odottaa varsinainen yllätys, nimittäin järvilohi taikka taimen..?

  Näin muutamia kertoja käyneenä odotukset on aina olleet huikeat, mutta kun päivä on ohi niin tavoitteisiin ei olla päästy.

  Sopiiko udella, että Hummollekko sitä olette lähdössä?

  Ps. Lähestulkoon kaikki raportit olen täältä lukenut, mutta vasta ensimmäistä kertaa lähdin kommentoimaan. :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Ei mulla todellisuudessa ole mitään odotuksia Puruvedelle, pääasia on päästä näkemään ja kokemaan se paikka ja tavata mukavia ihmisiä :)

   Varmaankin siihen Hummolle mennään, siellä on nyt alkuviikon jo porukkaa ”etsimässä” kalaa, me mennään sit loppuviikosta niille löydetyille paikoille =D Muikkuvärejä on tarkoitus kokeilla ja jos ne eivät toimi, eiköhän rasioista uimareita löydy :)

 6. -m sanoo:

  Tuohon jigipäähän kun saisi vielä renkaan alas värikoukulle, niin tilaukseen menis samantien. Tuollaista ratkaisua oon etsinyt jo pidemmän aikaa.

  Mukava lueskella näitä juttuja kun itse ei kalalle pääse. Toivottavasti se Ahtikin tulisi järkiinsä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos :) Ja alakoukun laittaminen on Sepolle varmasti helppo juttu, ehdotat vain :)

 7. Nimetön sanoo:

  Jos kiinnostusta ilmenee, voin tehdä jigipäitä 6 g – 60 g, alalenkkikin mahdollinen, jatkojalostan tuotetta niin, että laitan päihin 3 D silmät ja pienellä lisäkustannuksella maalaan ne oikean kalan pään oloisiksi.
  Alalenkki tulee suoraan lyijypäähän valun sisään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.