Ruokakalat mielessä

11 Responses

 1. Seppo Kaipio sanoo:

  Hyvä juttu ja upeita kuvia.

 2. Kateellinen savolainen sanoo:

  Hyvä Jaana! Tuo kalapaikkojen ”polttaminen” on aivan jonniinjoutavaa purnausta. Esimerkiksi tuo Sotkanselältä taannoin otettu kuva, joka aiheutti älämölöä. Kalaa ja kalapaikkoja siellä riittää kaikille, vaikka alkutalvesta ahven saattaakin olla tietyillä alueilla kasassa niin niitä paikkoja on silti vaikka kuinka ja paljon. Itsekin ko. paikalla pari talvea takaperin olen istunut ja kaloja saanut eikä minua haittaa jos sinne joku muukin menee, ei muutama tai muutakymmenenkään pilkkijää vaikuta Sotkanselän ahvenkantaan millään tavalla.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo samaa mieltä. Onneksi kukaan ei näitä järviä omista, vaan saadaan yhdessä nauttia pilkkimisestä. Oikeasti ollaan etuoikeutettuja, kun puhtaissa vesissä voidaan kalastella ja kalaa syödä. Kyllä täällä Savon sydämessä on mukava asua ja elellä vesien keskellä, ei käy aika pitkäksi 😊

 3. Roope sanoo:

  Loistavaa tekstiä ja hienoja kuvia! Mistähän kohtaa ja mihin kannattaisi mennä sotkalla kun en ikinä ole sielä käynnyt ja haluaisin vaihtelua kallaveteen. Ei tarvi paikkoja kertoa mutta jokin suunta minkä tiedät turvalliseksi :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Sotkanhelmestä (Sotkanniemessä) ainakin pääsee ja on parkkitilaa hyvin autolle. Rannassa on laavu ja kesäisin siinä on vene- ja uimaranta.

 4. nimetön sanoo:

  Tuosta kalojen jättämisestä, monesti kai ne pikkukalat (ahven, särki, kiisk jne) jätetään avannolle kun ei viititä viedä kompostiin.
  Toisaalta parempi jättää järvelle lintujen ruuaksi, nopeasti varikset ym tulee pikkukalat syömään.
  Pikkukaloista voi kai ajatella että parempi jättää linnuille kuin laittaa takaisin, pikkukalaa on muutenkin liikaa vesistöissä.

  Verkkomiehet hylkää ne ei-kelpaavat kalat jäälle ja niiden syöjinä on myös kotkat, ketut ja minkit

  Itse paikkoja hyvin tuntemattomana olisin ottipaikkojen sijainnista kiitollinen, mutta käy mulle ettei sanotakaan. Etsin sitte itse (enkä hiisku kellekkään;)
  Laita vain hyviä kuvia ja jos joku tunnistaa, niin tuskin paljon hyötyy.
  Toinen ”pahempi” ottivinkki on jos näkee esim neljän henkilön ryhmän kököttävän samassa paikassa tuntikausia.
  Pitäiskö ryhmässä pilkkiminen kieltää? :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo kyllä itsekin aina luonnon eläimiä ajattelen ja en niitä muutamia kukkokaloja tai särkiä pidä pahana. Nyt vaan kun oli ihan fileoitavia ahvenia ja kolme isoa haukea jätetty, niin sitä en enää ymmärtänyt. Varmasti tuollaiset kalat olisivat kelvanneet vaikka jollekin ihmiselle, joka ei itse kalaan pääse.

 5. Jusdi sanoo:

  Kalat reppuun,ei jäälle,vaikka ranta kivikkoon jos ei syö muttei jäälle👍

 6. Kari Reinikainen sanoo:

  Hienoja reissukuvauksia ja kuvia. Vanhana kuopiolaisena (ad 1993) en päässyt kokemaan vastaavia pilkkisaaliita, ainakaan ahventen koon osalta. Lapsuuden Iso-Virmasjärvi oli anteliaampi. Kallavedellä pilkkiminen ja uistelu kesällä oli miltei kuin kaivossa kalastaisi. Roikan vedet ovat tuttuja ja työtä vaativia. Paras seuraamani blogi (ainoakin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.