Ruokakaloja etsimässä

You may also like...

26 Responses

 1. Simo Parri sanoo:

  Älä ihmeessä lopeta, kirjoituksia on tosi mielenkiintoista lukea. Ei vaan tule kommentoitua, vaikka useasti mielessä. Kokemuksiesi perusteella nytkin vaan vahvistuu keulakoneen ja riippumaton osto.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Simo! :)

   Ja suosittelen kyllä molempia ostoksia, et varmasti pety ☺️

 2. Matti Tarvainen sanoo:

  Moi
  Mukava lueskella, kun itse ei pääse kalastelee vaikka vermeet rannassa.

 3. Matti sanoo:

  Paras kalastublogi mitä löytyy jatka vain kirjoittelua.

 4. Poti sanoo:

  Kirjaile kirjaile Jaana vaan. Sin syy on et minullakin on tos huoneen nurkas riippumatto ja kaikki härpäkkeet oottaas kolmen viikon päästä alkavaa lomaa ? Puunhalaajista, käy ostaas halvat kuormaliinat ja ompeluta paikallisella suutarilla lenkit päihi nii saat pitemmät halaajat. Tääl Kouvolan suunnal on tullu hyvin ahventa jigilla ihan pinnassa kelaamalla.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Poti ☺️ Ja sullahan on sitten kolmen viikon päästä lokoisat oltavat, kyllä siellä riippumatossa on niin mukava köllötellä, että ei haluaisi lähteä pois ollenkaan ??

 5. Simo sanoo:

  Ainut ja paras kalastusaiheinen blogi mitä tulee seurattua, toivottavasti jatkat kirjoittamista!

 6. Niko sanoo:

  Hei.
  Hieno lukea kirjoituksiasi kalastusreissuista! Ne ovat aitoa kerrontaa upeilla kuvilla!
  Jos vaan itselläsi riittää virtaa niin jatka ihmeessä meidän muiden kalastusharrastajien iloksi kertomuksia myös jatkossa.

 7. Herman sanoo:

  Maailma julma on ja niin lohduton. Se mua
  pelottaa, enkä rauhaa saa, mutta julmempaa
  kuin sodat konsanaan, kuoleman pelkokaan
  ei vedä vertojaa. On vähemmästäkin,
  tapettu ennenkin. On rangaistuksena kuolema
  jos ei nyt Aku Ankkaa mulle kanneta ei armoa anneta
  kun Kusti tyhjää polkaisee.

  Pieleen menee mun maanantai jos ei Aku Ankkaa tuu;
  Mä ootan postinkantajaa kuin kuuta nousevaa… ?

  Voisi melkein verrata näitä reissureporttejas (tai niiden mahd loppumista) Akun loppumiseen.. ? Kyllä näitä mielenkiinnolla tulee luettua, yksityiskohtaisesti selität että tälläiset ”maalais tollookin” ymmärtää.. ? että älä vaan mee lopettamaan tätä tuohua, ei me läheskään aina tohorita kommentoora. Jatka kirjoittamista, kyllä me luetaan, vaikka ei kommentoidakkaa.

 8. Kari sanoo:

  Elä ihmeessä lopeta näiden juttujen kirjoittamista. Kommentoin nyt vasta ensimmäistä kertaa, mutta kaikki blogikirjoitukset olen lukenut. Hommasin kaikuluotaimenkin pilkkihommiin juuri kirjoitustesi takia ja en ole katunut sitä hankintaa päivääkään.

  Ahvenet ovat ainakin pienemmillä järvillä (ei ole kuorretta eikä muikkua tarjolla) olleet ruohikoiden ja karikoiden reunoilla. Kyseiset paikat ovat täynnä pikkukalaa tällähetkellä. Ahventa voi siis saada hyvinkin matalasta. Jos ei seuraavalla reissulla löydy kalaa, niin kannattaa hidastaa vauhtia jossain karikon tai ruohikon reunalla ja heittää pari heittoa. Luotaimessa kalat ei kuitenkaan näy. Parhaita paikkoja ovat ruohikot, joiden läheisyydessä on jyrkkä penkka.

  Kieltämättä näin lämpimällä syönti on ollut huonoa vaikka kalaa olisi tarjolla. 5 cm saira on ollut sellainen, mikä on kelvannut huonommallakin syönnillä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos kommentista Kari! Täytyy ensi viikonloppuna (mikäli ei ukkosta koko viikonloppua) käydä etsimässä vielä matalammista paikoista kalaa, kuin mitä nyt etsittiin ☺️

 9. Minna sanoo:

  Elä lopeta! Mä just vasta löysin sut. Mä alottelen kalastusta ja täältä luen vinkkejä ja tarinoita.
  Jos kartasta kattoo veden syvyyskäyriä, niin missä ne kalat yleensä luuraa..? Ahven, hauki, kuha?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Minna!

   Olen huomannut puhelimen karttasovelluksia käyttäessä (Navionics, Karttaselain, molemmat tosi tarkkoja), että ahvenet ovat tosi usein löytyneet ”käyräviivan” päältä. Eli silloin kun pohjan muoto muuttuu syvempään/matalampaan, niin kalat ovat viihtyneet sellaisella alueella.

   Kuhat taas kesäaikaan ovat ihan järjestään löytyneet selkäpattien matalimmilta kohdilta. Meillä on veneessä plotterissa reaaliaikainen kartanpiirto (Sonarchart live) ja tarkat syvyyskäyrät piirtyvät näytölle koko ajan vanhan kartan päälle. On ollut jännä huomata, kun kalastamme tosi paljon ns. selkäpatteja, että patin kaikista matalin kohta jostain syystä houkuttelee aina kuhat siihen, eli jos ajatellaan että patti on vedenalainen mäki, niin kuhat ovat aina siellä mäen huipulla. Siksi ne on helppo todeta kuhiksi jo pelkän kalojen olinpaikan perusteella. Kartoilla (kännykän appsit, plotteri) on kyllä ihan tosi suuri merkitys kaloja etsiessä ja niitä onkin tullut tutkittua tarkkaan jo vuosien ajan. Tutkiskelen karttoja huvin vuoksi välillä aina kotonakin, vaikka en olisi kalaan edes lähdössä. Aina sieltä jotain mielenkiintoista löytyy ?

 10. Ana sanoo:

  Morientes Jaana. jep älä vaan lopeta kun kerran on sana hallussa ja intoa kalastukseen piisaa.
  Sekin aika vielä tulee kun ei innosta/jaksa/pysty.
  Eletään täysillä kalastuksen parissa vaan.
  Minkälaisen tilan muuten se sun motorguide tarvitsee siinä veneen keulalla?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moro Ana! Kyllä intoa piisaa sekä kalastukseen että kirjoittamiseen ja lukijoiltakin tuli niin mukavaa palautetta nyt, että jatketaan samalla tavalla kuin tähänkin asti :)

   MG on aika iso ja painava vekotin, mutta tuohon Alutrollin keulaan ovat jo suunnitteluvaiheessa tainneet tehdä niin hyvän paikan keulakoneelle, että hyvin mahtuu. Asennuskin oli helppoa kuin heinän teko, muutama reikä turkkilevyyn ja pikajalusta kiinni. Nyt ei tarvitse ennen kalareissuja tehdä muuta, kuin nostaa MG paikalleen pikajalustan päälle eli muutaman sekunnin homma ☺️

 11. Mikko sanoo:

  Älä ihmeessä lopeta blogin kirjoittamista. Mukava näitä on lukea :)

  Jos jigi ei ole pyyntivälineenä ehdoton, niin nyt on oivat kelit hienoon popperikalastukseen. Muutama popperi mukaan ja kiertämään karikoiden ja vesikasvustojen reunoja. Aivan älyttömän mielenkiintoinen ja jännittävä kalastuksen muoto. Pääset näkemään ahventen saalistusvanoja ja välillä hauki säikäyttää kunnolla hypätessään popperin perään (itse asiassa aika usein eli puruperuketta tarvitaan). Yllättävän tehokastakin se on, vaikka tärpit eivät aina ylöstulleiksi kaloiksi konkretisoidu.

  ps. Pieni varoituksen sana popperikalastuksesta. Kun sitä kerran kokeilee, niin siinä saattaa käydä samalla lailla kun riippumaton kanssa ;)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Mikko!

   Tuo popperikalastus olisi kyllä mukava kokeilla. Jotenkin olen ajatellut, että se on lähinnä hauille hyvä kalastusmuoto, mutta tosissaan nyt kun ahvenet ovat olleet matalassa ja ihan pinnassa, popperi voisi olla tosi tehokas siihen. Täytyy ehkä käydä vähän tsekkaamassa popperivalikoimaa jossain kalastusvälineliikkeessä..

 12. Riina sanoo:

  Kyllä täällä luetaan, joskus vaan tuntuu niin hankalalle alkaa kirjoittaa kommenttia :). Facebookissa on itseasiassa helpompi jotenkin kommentoida.

  Me tuossa päivänä muutamana käytiin kalalla ja ekaa kertaa jigittelin. Ahvenet ja kuhat oli liikkeellä tosi hyvin. Sain ekaa kertaa jigittelemällä kuhan ja olin niin onnellinen :). Ukkeli sanoi, ettei kuha oikein yleensä ota lippaan, mutta ehkä 5 minuuttia sen jälkeen sai lipalla kuhan. Ahvenet oli niin hulluja ja nälkäisiä, että suorastaan hyppivät jigiin :D. Hauskaa oli sitä seurata. Yksi ahven oli kiinni jo jigissä ja siinä rinnalla nähtiin aina 3-4 ahventa, jotka yritti myös saada osansa jigistä :D . Kun aloit nostaa jigiä jo järvestä niin ahvenet hyppi perään. Ikinä ollut näin hauskaa kalalla, seurata niiden touhua kun ne hyökkäilivät. Kalaa alkoi tulla sen verran , että siivoaminen alkoi jo tympiä. Ja kalan syöminen myös, saatiin pakastimeen kuha- ja ahvenfilettä, se on mukava.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hei, kiva kuulla, että lueskelet :)

   Onpa ollut hieno kalareissu, joskus se kala on tosi purullaan ja silloin kannattaa nauttia tilanteesta, koska seuraavalla kerralla kalat saattavat olla suu kiinni. Nimimerkillä kokemusta on ?

 13. Jussi sanoo:

  Täältä kanssa yksi kannustava ääni kirjoittamisen jatkamiselle! Blogisi on todella mukavaa ja mielenkiintoista luettavaa!

  Vähän aikaa sitten oli muuten keskustelua muista kalastajista siellä suunnalla, ja taidettiin todeta uistelupainotteiseksi. Ilolla voin kertoa, että olen saanut innostuttua 9-v poikani jigailuun jo vuosia sitten, ja käydään 3-5 kertaa vuodessa samoilla suunnilla kalastelemassa mökkisidoksen johdosta. Ja nyt on kärpänen puraissut vähän jo 7-v tyttäreenkin, tänään sai kotopuolesta lännempää ekan jigiahvenensa toisella reissullaan… Että kyllä nuorestakin polvesta löytyy :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Jussi!

   Ja tosi mukava kuulla, että olet saanut lapsetkin innostumaan kalastuksesta ?☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.