Sama virsi kesät talvet

You may also like...

13 Responses

 1. Jarppi sanoo:

  Pielisellä kuhat n. 2m vedessä. Kaislikoissa, karikoiden reunoilla ja rannoilla. Max 5g painopää ja pikkukala jigi. Mielellään vielä paksu perukesiima niin jigi leijjaa paremmin. Noilta paikoilta kuhaa niin paljon kun jaksaa nostaa. Syvältä ja penkoista saa kalastaa tyhjää. Kokeile ihmeessä ettei siellä sama homma :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kylläpä ovat olleet matalassa. Välillä on tullut kokeiltua noinkin matalaa, mutta tuntuu, että täältä löytyy vain ahventa niistä paikoista. Yleensähän se menee niin, että kun etsin matalasta, niin kalat ovat syvässä ja toisin päin ;)

 2. HP sanoo:

  Mulla kyllä Pieliseltä aivan erilaiset kokemukset viikon takaa!
  Lähes jokaiselta patilta keskeltä selkää, ja selän reunoilta noin 6-9 metrin vedestä saatiin kaloja paljon.
  Tuli myös hieman matalammasta, mutta alle 4 metrin ei tullu käytyä.
  Uskoisin että saaliin takasi se, että jigit joita heiteltiin oli kaikki noin 6 tuumaisia, pienemmillä ei tullut läheskään niin usein tärppejä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kalat ovat niin arvaamattomia, kun itsekin olen välillä saanut vinkkiä, että kannattaa kokeilla matalasta ja sitten kun menene kokeilemaan, ehei siellä ole enää ketään. Ne ovat jo uineet syvempään. Ja sitten kun menen kalastamaan syviä vesiä, kalat ovat matalassa. Niin se menee =D

 3. Hannu sanoo:

  Joskus menestys ollut hieman parempaakin, 2 viimesintä reissua yht noin 10 tuntia kalastusta kolmessa eri muodossa ja yhden kerran olin huomaavinani hipaisun siimassa, mutta aivan varma en ole.
  No ainut suunta ylöspäin.

 4. Jaakko sanoo:

  Pari viimeistä reissua olleet todella hankalia. Kaloja runsaasti ja nouseevat katsomaan vertsua, mutta takaisin pohjaan painuuvat. Mitkään temput ei tunnu auttavan. Tosin ruokakalat aina tulleet ja alamittasia jonkun verran. Nyt lämpenee, joten kyllä se syönti aukeaa :-). Syöntiaikakin mielestäni aikaistunut huomattavasti.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo tuota olen itsekin havainnut, että noustaan katsomaan viehettä ja sitten ei otetakaan. Mikähän ihmeen juttu sekin on. Ei kestä sydän pidemmän päälle semmoista touhua, kun aina henkeä pidätellen odottaa hirmuista tärppiä, jota ei sitten loppujen lopuks tulekaan koskaan…

 5. Minä en paljon kalastamisesta ymmärrä, mutta osallistuppas kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

 6. Jäpä_K sanoo:

  Moro. Joo,onpa kyl vaikeeta saada mitta kuhia/ylipäänsä mtn. Ei matalassa,ei syvässä..eli missä ne oikein piileskelevät?? On tullut ronkittua sateella ja tuulella+tyynellä läkäkelissä..lähes tyhjää..ei jymmärra hän?? Tuumailen harrastuksen vaihtoa..pärekorien tekoa,vara päre jo löytyy..
  Kireitä toivottelen!!!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moro, kyllä on Kallavesi ollut haasteellinen, mutta tokkopa pärekorien valmistus näin mukavaa olisi =) Kireitä sinullekin, jospa myö joskus jottain saatais =D

 7. Mikko Hiekkataipale sanoo:

  Hei. Vasta nyt bongasin blogisi. En näitä yleensä ”harrastele”, mutta löytyi niin hyvä aihe, että taidanpa alkaa harrastelemaan. Kiva, kun sivuilta löytyy runsaasti saaliskuvia, antaa kovasti uskoa, että itsekin voisi saada tämmöisiä mötkäleitä. Kireita siimoja Jaana?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hei, kiitos Mikko ja mukava, kun löysit tänne =) Jospa saisin tuota saaliskuvagalleriaa vielä kasvatettua lisää ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.