Täpinöissään

You may also like...

14 Responses

 1. Jäpä_k sanoo:

  Moro. No nyt puuttuu enää (vaparekki) teidän veneestä ja osallistumis häsellystä Uistelu Cupin kiertoon. ;)
  Jos iha rehellisiä ollaan..elä lähe siihen leikkiin,hermot menee:):)
  Kuhan ja ison abon jigaus on parasta A-sarjaa..!!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moro, juu en ole vaihtamassa venepilkkimistä ja jigaamista uisteluun, joten ei hätää :)

 2. Mikko sanoo:

  Mie oon sekakäyttäjä, harrastan kutakin noista mainitsemistanne muodoista, eli uistelu, venepilkintä, jigaus ja monia muita muotoja. Alkaa meilläkin olla jäät melko lailla taputeltu, että kohta päsee vesille.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Mukava juttu :) Kyllähän sitä voisi harrastaa kaikkia kalastusmuotoja itsekin, mutta kun tuppaa se uistelu olemaan niin kallista, että jätetään se ajatus hautumaan tulevaisuuteen =)

   • Mikko sanoo:

    Ei se uistelu vaadi kymmeniä vapoja viritellä samanaikaisesti vetoon. Itse pidän vain neljä vapaa samanaikaisesti vedossa, jos yksin kalastan, mutta kaverin kanssa tulee pidettyä jopa kahdeksan vapaa tai enemmän.

 3. T sanoo:

  Missäs teillä säilytetään airoja trailausmatkojen aikana? Itselläni ne ei voi olla hankaimissa, pohjalle penkkien väliin ”turvaan” ne on liian pitkät ja tuollai laidoillehan niitä ei saa mitenkään uskottavasti kiinni. Vai saako? Siis sillai ettei ne lähde jarrutustilanteessa kuin keppi Pitkämäen kädestä. Auto (ja suksiluukku) on tietty yksi ratkaisu, mutta ei sekään kiva ole jos on väkeä enemmän kyydissä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Meillä ne on kiinnitettynä veneen laitaan ja lisäksi kiinnitetään ne nippusiteillä veneen kaiteisiin aina kuljetusten ajaksi. Hyvin ovat ainakin tähän asti pysyneet :) Hankaimissa ne eivät ole edes olleet koskaan, ei ole onneksi moottori pettänyt, niin ei ole airoihin tarvinnut turvautua =)

   • T sanoo:

    Juu, koitin tuota kiinnitystä kuvista zoomaillakin. Kyllä ne pysyy noin aina ekaan tiukempaan jarrutustilanteeseen saakka. Pituussuunnassa liikkumista kun on hankala estää, tai ainakaan minä en ole siihen keinoa keksinyt jos airoja laidalla säilyttää. Itselläni on nyt viimeinkin hakusessa sellainen viritys joka ei pelota 1) itseäni 2) muita autossaolijoita ja 3) muita tielläliikkujia.

    Ja hyvä ne airot on veneessä pitää, 1-2 kertaa vuodessa niitä tarvitsee. Esim. niillä marraskuun puolivälin reissuilla, kun potkaisee veneen näyttävästi laiturista irti ja huomaa, että virta-avain jäi autoon. Lisäturvaa tuo mulla nykyään keulakone, mutta ei sekään aina ole mukana.

 4. Hannu sanoo:

  Vau ”puattinen” varusteltu viimesen päälle kesäkalastus seikkailuihin. Miesväki ollut todistetusti harjanvarressa:). Jigilläkin ”uistelu” onnistuu sopivalla tuulella, kun antaa vaan veneen mennä hiljalleen tuulen mukana ja jigit pomppii pohjaa myöten. On monesti tehokas keino etsiä kaloja laajemmin. Kohta taitaa päästä veneeseen hytisemään.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo miesväki oli harjanvarressa ? =) Kyllä monesti kalastetaankin liikkuvasta veneestä, kun aina ei välttämättä jaksa viritellä ankkuria ja Suomessahan tuulee vesillä lähes aina, joten siihen on vaan totuttava :) Ainakin viime kesänä ne täysin tyynet päivät olivat harvinaista herkkua :) Kyllä me sitä tuuliankkuriakin pohdittiin, täytyy katsoa..

   • Mikko sanoo:

    Tuuliankkurin saa helposti väkerrettyä vaikkapa muoviämpäristä. Asentaa sen sangan tilalle sopivan narun pätkän ja siihen kiinnittää pidemmän narun, jonka toinen pää veneeseen. On monta kertaa halvempi kuin ostaa tehdasvalmisteinen.

    Mutta oma avovesikausi starttaa sunnuntaina, kalastuksenhoitomaksu tuli just tänä aamuna maksettua.

 5. Mikko sanoo:

  Eipä alkanutkaan avovesikausi, selkä sanoi ei kiitos perjantaina ja meno on todella rauhallista nyt :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.