Tasurihurjien talvitreffit Puruvedellä

You may also like...

4 Responses

 1. Lasse sanoo:

  Hyvä blogipäivitys jälleen kerran! Harmillista, ettei kala oikeen ollut paremmalla otilla, mutta toisaalta mitä olen tasurionkijoilta kuullut, niin koko Saimaa on ollut melko tukossa kirkkaiden jäiden vuoksi. Onnittelut Juhalle kiloisesta..aika hyvä fiilis varmasti jos neljänneltä reiältä tärähtää :D.

  Täytyisi itse korkata ensimmäistä kertaa Puruvesi maaliskuun alussa, majoitus varattu myös Ruokkeelta :). Oliko sulla mikä softa kännykässä/ kartta, että sait alueen syvyyskäyrät näkyviin? Täytyisi niihin tutustua hieman ennakkoon tosiaan, ettei tarvitse täysin ummikkona lähteä..

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Jospa sitä joskus Puruvedellä sattuisi hyvälle syönnille ja jos en satu, niin ei ne treffit yhtään sen huonommaksi muutu :)

   Kyllä Juhalla oli mairea hymy loppupäivän eikä kalastuksesta meinannut oikein tulla mitään :)

   Minulla on sekä Karttaselain että Navionics Boating app, softat tukevat hyvin toisiaan, kun eroja käyrissä on. Mielestäni jälkimmäinen on kuitenkin tarkempi ja siinä on se hyvä puoli, että se näyttää syvyyden ihan mistä kohdasta järveä vain, kun siirrät kursorin haluaamasi paikkaan. Karttaselain näyttää syvyydet vain käyrien kohdalta. Navionics on myös helpompi tulkita, kun olen laittanut kaikki yli 10 metrin vedet valkoiseksi ja sitä matalammat siniseksi. Helpottaa kalapaikkojen etsimistä, kun periaatteessa hyvät kalapaikat löytyvät monesti värien rajoilta :)

   Kireitä siimoja reissuun, kun sen aika koittaa!

 2. eki sanoo:

  Hyvä että jotain on noussut. Toissa talvena olin itse tuolla Ruokkeen puolella pari päivää tasuria heiluttamassa enkä saanut muuta kuin toisena päivänä yhden tärpin ja samaan aikaan morrimiehet kiskoi reput täyteen kalaa. Tänä vuonna sitten ekat Puruveden kalat nousi sentään mutta on niin pitkän matkan päässä ettei tuolla tule usein käytyä. Kyllä ne saaliit vielä kevättä kohti varmasti paranee joka paikassa kun jaksaa vaan yrittää. Kireitä kaikille!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Minulla ei ollut morreja mukana, joten en tiedä olisiko sitten saalista tullut morreilla… Toivottavasti kalan tulo paranee, olisi se ainakin yhden kerran mukava tehdä ahvenruokaa tänä talvena ? Kireitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.