TIETOA MINUSTA

Olen kuopiolainen 38-vuotias kalastusta aktiivisesti harrastava nainen. Rakastuin kalastukseen jo pienenä tyttönä ja etenkin pilkkiminen oli lähellä sydäntä. Innostus kalastukseen lähti lähipiiristä, sillä ympärillä oli useita kalastukseen hurahtaneita sukulaisia. Sukuviaksikin tätä höperyyttä voisi ehkä kutsua.

Vuosien vieriessä kalastelin enemmän ja vähemmän, ja opiskelujen ja pienten lasten vuoksi kalastus jäi hieman taka-alalle. Jokin siinä kalastuksessa on kuitenkin aina kiehtonut ja aina sopivan tilanteen tullen koho on lentänyt järveen tai pilkki laskeutunut avantoon.

Viime vuodet ovat pikku hiljaa aiheuttaneet minulle vakavan addiktion ja jos voisin, olisin aina kalassa. Mutta koska se ei ennen lottovoittoa ole mahdollista, niin kalastusblogin kirjoittaminen ja kalastuskokemusten jakaminen muiden kanssa helpottavat tuskaa.

Olen kirjoittanut Fish me luck -blogia kesäkuusta 2014 ja reissuraportteja lukiessa voi huomata ja todeta, että ei se kalastaminen ole aina niin helppoa. Ylä- ja alamäkiä on jatkuvasti ja ehkä niitä alamäkiä vielä enemmän, mutta siitäkään huolimatta innostus ei osoita laantumisen merkkejä.

Kalastus on muutakin kuin pelkkiä kaloja. Se on elämys, johon kuuluvat myös luonto, ystävät ja rauhoittuminen. Ja ettei menisi liian syvälliseksi, siihen kuuluvat myös hyvät kalastusvälineet. Hyvillä välineillä ja tarvikkeilla kalastuksesta saa irti enemmän, ainakin minun mielestäni. Kalastus on jatkuvaa oppimista kaloista, kalojen käyttäytymisestä ja luonnosta. Opiskelun tahdin voi jokainen määritellä itse.

Tervetuloa mukaan seuraamaan blogiani, arvostan kommenttejanne :)


 Jaana