Uuden järven testaus

You may also like...

9 Responses

 1. Hannu sanoo:

  Nyt on näköjään heinolan kairassakin samanlaiset kahvat, niinkuin morassa ollut iät ja ajat eli hyvät. Tahtoo olla kyllä niin että tasureilla ahventa pilkkimään tottunut ei edes pahimman epätoivon hetkellä toukkavehkeitä käytä:). Kyllä tuo kovan pakkasen jakso, passivoitti kalastajan lisäksi myös kaloja ei vielä tänäänkään nykinyt ja melko helpolla sitten luovutin. Joissakin kohdin tuntuu karttaselaimen syvyyskäyrien paikat heittävän kymmeniä metrejä sivuun, mutta jotkut kohdat pitää hyvin paikkansa. Aina näyttää samalla tavalla eli syvyyskarttoja tehdessä ilmeisesti tullut ”pieniä” heittoja. Reikien kairaajasta eivät kyllä tunnu pieniltä, kun syvyys ei ala millään vaihtua. Sotkalle eikös se jäänyt vielä viime talveltakin yksi kana eikun kala kynittäväksi:)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Nuo kahvat ovat kyllä hyvät, pilkkikaverilla on myös Heinolan kutonen ja ne vanhemmat kahvat. Kerran jo tilannut uudet siihen tilalle. On ne tosi koppurat kädessä verrattuna nyt näihin uusiin :) Mulla on karttaselain ja oikeastaan aina lähes metrilleen pitänyt paikkansa, olen ollut tosi tyytyväinen. Nyt sitten heitti kymmeniä metrejä, mutta annettakoon anteeksi. On sen verran kesälläkin auttanut kalapaikkojen kartoittamisessa, kun plotterissa nimittäin on tosi usein isojakin heittoja. Kiitos kun muistutit siitä kynittävästä kalasta, minä olen yrittänyt unohtaa sen, vaikka kyllähän se aina painajaisiin välillä tulee. Olisi mukava löytää se fisu tänä talvena, mutta voi olla että ei se enää avannosta mahtuisi =)

 2. Mari sanoo:

  Huonoa oli merelläkin tänään syönti. Kaikilla tuntui olevan vaikeata. Itekin sain vaan muutaman ahvenen vaikka reikiä tein montakymmentä. Ei niin ei. Ehkä huomenna….

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kyllä mitä kommentteja eilen Facebookissa lueskelin, niin koko Suomessa ollut hiljaista kalantulo. Jospa sitten tänään jotain :)

 3. Markku Paltaani sanoo:

  Oli taas mukava luettavaa.Hienoa seurata tuota innokasta loistavalla asenteella tapahtuvaa kalastustasi.
  Onneksi olkoon palkinnosta!Tuo uusi pukuhan näyttää varsin hyvin istuvan.Huppukaan ei tunge silmille ja jos on lämmin eikä tunne istuvansa muovisessa kasvihuoneessa niin sitten vaan naattimmaan!
  En ole vielä ahventa tai muutakaan järvikalaa käynyt kokeilemassa.Kirreä sen sijaan tullut jopa hyvin.
  Matikka alkaa olla ajankohtainen vaan saapa nähdä sallivatko työvuorot sen jahtaamisen tällä kaudella.
  Ahvenen huonohkoa ottia voisin teoretisoida esim.sillä,että on ollut korkeapainee.Nyt kun kelit muuttuivat nopeasti niin kalan uimarakko ei reagoi yhtä nopeasti paineen muutokseen.Vatsaontelossa siis ahvenella kummat tuntemukset uimarakon muuttaessa muotoaan.Vie yleensä päivän tai pari.
  Toinen mielestäni vähintään yhtä iso tekijä on kuutamo.Täysikuu mollotti taivaalla ja ikinä en ole onnistunut saamaan huippusaaliita täydenkuun aikaan kuin mateen jallituksessa.Matikat suorastaan hullaantuvat usein kuutamolla.Muut kalat sen sijaan murjottaneet.Varmasti on monella täysin päinvastaisia näkemyksiä mutta puhun ihan muusta kuin satunnaisista poikkeuksista.
  Onhan näille teorioilleni naureskeltu esim.todeten kuun olevan taivaalla näkyipä se tai ei.Totta.Silti asiaani uskon enemmän kuin pässi suuriin sarviinsa
  Kireitä ja muutenkin mukavia reissuja ;) !

  t.itepäinen pässi

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hei Pässi ja kiitos taas mukavasta kommentista :) Kyllä minä ainakin sinun teorioihin uskon, sulla on niin paljon kokemusta! Kunnon matikan köllikkä olisi kyllä mukava saada joskus, elämässäni olen vaan yhden pienen luirun saanut..

 4. Nisu sanoo:

  Onnittelut Jaana kisan voitosta! Tuota Imaxin pukua olen katsellut itsekin, mutta koko arveluttaa, eikä täällä Oulussa pääse missään sovittamaan. Saako udella, kuinka pitkä olet ja minkä kokoisen puvun otit? Onko puku ollut lämmin? Puvun ja haalarin välillä myös aprikoin, haalari olisi varmaan lämpimämpi, mutta kaksiosainen puku helpompi mm. vessassa käydessä ja siirtymillä. Ostin jo yhden uuden takin täksi talveksi, mutta tuntuu, ettei se päällä tarkene merellä yhtään kovemmalla tuulella, oli siis aivan vikaostos. :(

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Puku on ollut todella lämmin, en ole kyllä ihan hirmu kovilla pakkasilla sitä vielä päässyt testaamaan, mutta näillä vähän lauhemmilla keleillä joutuu kulkemaan takki auki :) Mullahan on siellä puvun alla lisäksi Ursuitin goretex kuivapuku, joka myös auttaa pitämään lämpimänä, kun se suojaa niin hyvin tuulelta, mutta hengittää silti tosi hyvin. Ei ole aluskerrasto hikisenä, niinkuin ”ennen vanhaan” aina oli. Mulla tuo Imaxin puku on S ja alle mahtuu hyvin pari kerrastoa, Ursuit, villapaita jne. Omat mitat on 170cm/63kg ja ainoastaan lahkeet jäävät himpun liian lyhyiksi, mutta toisaalta se ei haittaa, kun kengissä on korkea varsi ja eipähän sitten kerry jäätä tai loskaa lahkeisiin. Alkutalvesta etsin itselleni haalaria, kun ajattelin sen olevan lämmin. Onneksi nyt voitinkin tämän puvun, sillä tämä on ehkä sittenkin jopa parempi kuin haalari, kun monesti kovalla tuulella selkään käy pahin viima. Haalari on vain yhdessä kerroksessa, kun taas tämä puku suojaa tuplana, eli housujen korkea vyötärö ja takin pitkä helma. Jos etsii lämmintä pukua, niin tämä on varmasti lämmin. Jos etsii naisellista pukua, en tiedä onko tämä sitä =)

   • Nisu sanoo:

    Ok, kiitos, kuulostaa hyvältä! S-koko lienee sitten minullekin passeli, ellei jopa iso, kun olen 159 cm pätkä. Naisellinen pilkkipuvun ei minun mielestäni tarvitse olla, itselleni on sama miltä siellä pilkillä näyttää. Olen siellä kuitenkin nauttimassa luonnosta ja siitä kalastuksesta. Jos jotain kanssapilkkijää häiritsee epänaisellisuuteni pilkillä (tai missään muuallakaan), niin pysyköön kaukana. Tärkeintä, että on lämmin ja mukava olla! Tämä menee siis todennäköisesti tilaukseen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.