Uusi vuosi ja uudet ahvenkujeet

You may also like...

14 Responses

 1. juuso sanoo:

  Hyvin on heikkoa syönti ollut, Sotkanselälle olisi tarkoitus lähteä viikonloppuna koittamaan..
  Miltähän syvyydeltä ahventa etsisi ja minkä väriset tasurit laittas uiskentelemaan? :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Me kun käytiin Sotkalla, niin kalat olivat 6-7 metrissä, nythän ne kyllä voivat olla eri syvyyksissä.. Ja tasureissa luottaisin kuoreväriin, nyt on pienet tasurit olleet tehokkaampia, kuin isot. Semmoinen 6-8cm ohutmallinen tasuri uimaan :) Kireitä siimoja!

 2. Ville sanoo:

  Komeita ahvenia :) Mutta mikä on tuo sinun pilkkihaalari? Olen etsiskellyt paremmalle puoliskolle sopivaa haalaria, mutta sopivaa ei oikein ole vielä löytynyt.

 3. Mari sanoo:

  Mulla on jo perinne että ennen kisoja äiti antaa vasemmalla jalalla onnenpotkun, läpäyttää kaksi kertaa Harteille ja sanoo kalaonnea ? Eli juuri niinkuin ei saisi tehdä. No olenpa tyhjentänyt pari vuotta meidän piirin mitalit joka lajissa ja sm kisasssa kuudes ☺ Mulle se ainakin tuo onnea. Jos on jäänyt potku ym saamatta on onni ollut huonoa.
  Täällä on lauhojen kelien myötä jäät lähteneet melkein pois. Kävin tänään laituripilkillä mutta hiljaista oli ? Pakkasia odotellaan että pääsisi taas merelle!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hauska ja tehokas perinne =D Voi harmi teidän jäätilanne, täällä taas on varmaan kohta puoli metriä jäätä :/

   • Mari sanoo:

    Eilen jotkut papat oli lähteneet koittamaan. No kumpikin tippui jäihin ja toinen on jo kuollut :( 3cm oli jäätä ollut. Ja pari viikkoa sittten oli yli 20cm. Niin ne sulaa kun on meri kyseessä ja lauha keli.

 4. Jace sanoo:

  Tänään sotkalta hyvin pannukarkeita. Suurin 500g. Hauet ”kiusasivat” myös. Päivän ylivoimainen oli Happosen Sepon tekemä 10cm kevennetty muikunvärissä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kylläpäs on Sotka antanut hyviä ahvenia! Mukava kuulla, että Sepon tasuri toimii :) Mulla on nyt kuorevärit toimineet, mutta pitääpäs uitella muikkujakin enemmän :)

 5. MakeA sanoo:

  Terve! Kerroppas Jaana millaisilta paikoilta käyt tasurilla noita pannukarkeita koittamassa. Etsitkö selkävesiltä matalia pakkoja , selkävesien karikkojen reunoja, matalalta rannan tuntumasta, vai…? Kartasta olen kovasti yrittänyt kattella varsinkin noita selkä pakkoja tuolla Päijänteellä, rannan tuntumasta tulee tuota suljua ihan riittämiin, nyt sitten kalakaveri hommasi kelkan ja olisi mahdollista alkaa haravoimaan isompaakin aluetta..

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Terve, kyllä ne paikat yleisimmin on juuri selkäpakkojen penkkoja syvän veden lähettyvillä :)

 6. Olli Ljokkoi sanoo:

  Vuoden eka päivänä nousi puolenkymmentä paistikasta. Suurimmat punnitsin 300 grammaan.
  Se mikä jäi jatkamaan sukua oli oikea äitimamma. Lähes yhdeksästä metristä nostelin sitä pikkuhiljaa. Aivan avannon alla iski ahneus ja 0,16 millinen siima paukahti poikki. Näin kuitenkin mikä minua kiusasi. Valtava raitapaita, jonka jäälle noston jälkeen olisin laittanut suosiolla jatkamaan sukua. Tämän episodin jälkeen kiersin sata kertaa sataa rataa ja tein ääneen syntiä jota tuskin saan koskaan anteeksi. E-Kallavesi 1.1.2017.
  PS. Jaanalla ja kumppaneilla hyvät assut.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hyvä reissuhan sullakin on ollut, lukuunottamatta tuota kammottavaa karkuutusta. Varmaan tullut uniin tuo kauhea hetki :( Olitko siellä Ritoniemen/Hirviselän suunnilla taas?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.