Uusien järvien testausta

You may also like...

10 Responses

 1. Veli-Matti Hämeenniemi sanoo:

  hyvä että löyty kalat!itse soittelin kaverille joka valitti että liika helposti tulee tammukkaa ja harria!ei ole haastetta!täällä pohjoisessa kaloja on joka järvi täynnä mutta pyytäjiä ei enää ole.Mutta me nautimme sitten erämaista ”yksin”?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Voi kun joskus kärsisin itsekin ongelmasta, että kaloja on liikaa =)
   Toivotaan, että tätä kalastusinnostusta saadaan tartutettua nuorempiinkin, niin ei tarvitse yksin nauttia erämaista :)

 2. Päivi Piirainen sanoo:

  Tuon ”veden kiehumisen” olen minäkin nähnyt pielisellä. Kuoretta tod näk.. Mutta syvempi vesi, jotain 8-10 m.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hienon näköinen ilmiö kyllä ja aika varma kalapaikka, kun sattuu oikeaan aikaan paikalle :) Sunnuntaina kalat ehkä olivat salakkaa, mutta en satavarmaksi osaa sanoa.

 3. -m sanoo:

  Kalastan itse oikeastaan aina matalikolla tai sellaisen lähettyvillä, ainakin noilla omilla paikoilla ajoja näkyy useasti.

  Mitäs muuten olet mieltä viisto kaiusta kun olet hetken käyttänyt, Onko hyödyllinen laite? Olisi ostos listalla keulakone ja kaiku, mutta pitää vähän priorisoida.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Täytyy itsekin laajentaa ahventen etsintä alueita ehdottomasti, jospa ne saaliit alkaisivat siitä kasvamaan ☺️

   Viistokaiku on ollut tosi hyödyllinen, varmasti tulee ostettua itselle myöhemmin oma laite. Kalat voivat olla pienellä alueella ja jos ei juuri kalojen päältä satu ajamaan, kalat saattavat näkyä kuitenkin veneen sivulla.

   Myös kalapaikkojen merkkaaminen on paljon tarkempaa, vanhassa luotaimessa kalanäkymä oli jo historiaa, kun luotaimesta painoi ”merkkaa-nappia”, joten koskaan ne raksit eivät pitäneet täysin paikkaansa. Tässä nykyisessä luotaimessa kalat saa merkattua täysin oikeaan kohtaan kartalle.

 4. Mari sanoo:

  Meillä oli melkein sama homma. Käytiin yhdellä järvellä kalassa semmoisen harva ruohikon reunassa. Vettä alle metri. Joka heitolla oli ahven/hauki kiinni. Heitti mitä vaan niin aina nappasi. Sitä kesti tunnin verran ja sitten loppui. Välillä ongin ja pilkinkin ja aina tuli kalaa :) Oli hienoa! Koko ei ollut mitään jättiä mutta ruokakalaksi kelpaavaa oli kyllä. Hauskaa! Merellä ei olla nyt ehditty käydä kun viikolla on vain illat aikaa ja on ollut noita kisoja sen verta ettei ole ehtinyt. Lomalla sitten taas :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kyllä olisi ihana törmätä tuollaisiin syömäkarkeloihin useamminkin, mukava kalastaa kun ahvenet ovat hurjina :) Kireitä siimoja lomalle :)

 5. Erkki Ojutkangas sanoo:

  Kiva lukea taas tarinoita saaliista! Olen muutaman kerran joutunut kesken syönnin lopettamaan, kun muut menot vaativat lähtemään.
  On minullekin pari kertaa osunut tuo veden kiehunta, mutta jostain syystä ei ole onnistunut niitä pyytävien petojen saaminen veneeseen saakka. Joku puolenkymmentä pientä ahventa on tuli kerran.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Erkki, toivotaan, että sinäkin satut vielä joku päivä keskelle ahnaiden ahventen syömäkarkeloita ja isoja körmyniskoja nousee :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.