Valtakunnallinen kalastuspäivä 2016

You may also like...

6 Responses

  1. juha sanoo:

    Kalankäsittelyssä tärkeintä…tainnutus silmien kohdalle kalan tietokoneeseen papilla napakka isku. Terävällä fileerausveitsellä kiduskaaren suuntaisesti verestys. Katkaistaan kidusten ja sydämen välinen verenkierto. Kun veitsi on tehnyt kiduskaaren mukaisen avauksen niin kala selälleen jolloin suolisto painuu lähemmäksi selkärankaa. Veitsellä avataan vatsanahka peräaukkoon asti. Veitsi pöydälle ja oikea peukalo ruokatorveen ja yhdellä nykäisyllä lähtee kirjon suolet pois. Sitten munuaisten päällä oleva kalvo peräaukosta kurkkuun päin veitsen terän kärellä halki ja tukevalla ruokalusikalla raaputa parilla kolmella vedolla munuaiset ja muut kalvot pois. Lopuksi peukalolla ja kahdella sormella napakka ote kiduksista ja pyöräytä lähes 180 astetta ja kidukset irtoavat kokonaisena pois…ei ole hirveän teräviä kohtia….samaa ei saa tehdä hauella…sitten pyyhi talouspaperilla ylimääräinen veri pois ja kylmäketju…silloin kalan maku paras tuoreena…suolistosta voit ottaa talteen mätiaihiot joilla voit pyytää lisää kirjoja kun otat ne kalvon kanssa…? niistä kun leikkaa morriin syötit niin kirjot ovat tosi hanakoita niitä maistamaan. Pöydän voit pyyhkiä lyhytvartisella ikkunalastalla. Näillä ohjeilla kaikille kireitä siimoja. Nuorille suosittelen kalasaksia aluksi…ne ovat turvallisemmat kuin terävä fileerausveisi. Koskella kalakassin pohjalle iso nippu lepän lehtiä ja sitten jäitä jos on…varusteet: Fileerausveitsi, kalasakset, raaputusrauta, lusikka, kalapiikki,ikkunalasta, kalalauta ja käsipyyhepaperia…ja jäitä…kylmäkalleja ym…näillä pärjää ja puukon teroitukseen timanttiviila ja teroituspuikko??? Ja muistakaa kalapihdit ja sivuleikkurit ja pieni EA pakkaus…?

  2. juha sanoo:

    Ja kalapappi jolla annat saaliille viimeisen voitelun….sen voit tehdä yksilöllisen…minun papilla on tainnutettu hirvittävä määrä kirjoja….joista suurin osa venäläisten turistien saamia Lohimaassa ja ei saa hakata minne sattuu, sillä siitä tulee mahdollisesti verenpurkauma….silmien kohdalla on oikea kohta ja kompuutteri sijaitsee siellä…Opettakaa lapsille ja nuorille oikeaoppinen kalan tainnutus…?? töppöaltaalla saattoi päivässä tulla 300 lohta ”Laxlandiassa” ja sitä showta ja sirkusta tein turistien kanssa Uudenvuoden ja Loppiaisen välillä hurjan kauan ja siihen vielä koskista pyytämäni omat kalat…mutta se on jo toinen juttu. Jaanalle kiitos ja kireitä siimoja. Kalastukseen vietettyä aikaa ei lasketa ihmiseloon ja on niitä mp reissuja tullut myös minun osalle….lieneekö syynä liian vähän sormia…dynamiittikalastus voi olla vaarallista???

  3. Jaana Jekkonen sanoo:

    Kyllä sinä Jussi olet ammattilainen kalahommissa :) Vierestä katsottuna se perkauskin näytti niin helpolta, mutta itse kun kotona aloin vetää lohta fileiksi, niin enkös minä pienen viillon peukalooni saanut ;) Vaatii näköjään vielä harjoittelua muutaman kymmenen vuotta =)

  4. esa sanoo:

    dynamiittikalastus voi olla vaarallista

    Meilläpäin kutsutaan tuota kalastustyyliä
    nimellä ”pioneerionki” :)

  5. Jäpä_k sanoo:

    Moi. Silloin valkeiselta lähdettyä kävin lirkkii..Kyl on huonoo. Poranokkia kyl sai sen,minkä kerkes onkia,mut ei kuhia,eikä abboja..:/
    Tänään kans sama juttu…:/
    Onko sul/teil paasto menossa,kun ei päivityksiä? :)

    • Jaana Jekkonen sanoo:

      Vähän pakollinen paasto, kun viikonloppuna oli tärkeitä menoja =) Mutta pikapuoliin yritän taas vesille ehtiä. Äsken käytiin lapsen kanssa lähirannassa jigailemassa, mutta ei saatu mitään :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.