Voiko kalan savustaminen olla enää helpompaa?

You may also like...

8 Responses

 1. mika sanoo:

  itse olen kans tykännyt sähkösavustimesta; helppoa ja nopeaa. termostaatti ois omassa kova sana, kesällä on tullut johto käytettyä irti n. 10min kohdalla ettei lämpö nouse liian korkeaksi ja liha kypsyy tasaisemmin. kirreitä!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo on se kätevä vehje ja tulee varmasti ahkerasti käytettyä! Täytyy muistaa kesällä tuo johtovinkki :)

 2. Make sanoo:

  Tyrkkää myös purupellille sokeripaloja 4kpl,jos kumpikin ritilä täysi. Sinne vaan purujen sekaan ja ei oo väliä onko sirkkua vai pulmua. Antaa kivasti makua ja väriä. Kaloista ei kuitenkaan tule vaahtokarkin makuisia;). Putsauksessa pääsee vähemmällä,kun laittaa alumiinifoliosta suojan rasvapellin päälle.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo meillä oli ne sokeripalat valmiiksi hankittu, mutta vasta savustuksen jälkeen huomattiin pöydällä avaamaton paketti. Yritetään sitten ensi kerralla muistaa kokeilla niitäkin! :) Ja täytyykin pistää tuohon rasvapellille jotain suojaksi, kun siihen jämähti aika tiukkaan kalanrasvat :)

   • Make sanoo:

    Kun rasvapellille laittaa alumiinifoliota,niin kannattaa taitella pienet reunat samalla. Varsinkin lohikalasta tirskuu nesteitä reilusti,niin ei valu pelliltä rasvat pöntön pohjalle. Tossa olis Muurikalle kehittämisen paikka…vois rasvapellissä olla pienet kantatut reunat ympäriinsä.

 3. Sirpa Ala-Heikkilä sanoo:

  Mekin laitamme muutaman sokeripalan ja pari pientä katajanoksaa makua ja väriä antamaan. Myös suihkutamme ritilöille Muurikan paistosprayta niin kalat, tavat varsinkin lohifileet luistavat helposti ritilältä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos vinkeistä, täytyykin ostaa tuota paistosprayta, en tiennyt sellaista olevan olemassakaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.