Aurinkoisen viikonlopun kalastuskuulumiset

You may also like...

4 Responses

 1. Mari sanoo:

  Minä olen jo pari vuotta huomannut että fishunterin 5.5cm jigit on parhaita myös kuhalle. Isompaan ei meinaa ottaa millään. Nyt sitten tiedät että miltä minusta tuntuu kun kilpailen. Se on niin koukuttava fiilis se kilpailuvietti. Huh huh ? Lisää vaan kilpailemaan!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo se Fishunter on kyllä hyvä, viime kesänäkin tuli käytettyä ahvenelle usein. Ehkäpä sitä innostuu kisailusta lisää eilisen jälkeen, kivaa oli kilpailla, vaikka leikkimielinen kisa olikin kyseessä =)

 2. Kari sanoo:

  Hei. Kiitos taas blogista, olipa kiva teksti. Ja edelleen, yritän samalla oppia jotakin tästä jigaamisen taidosta. Nyt kiinnitti huomiota kommenttisi, että ”kuhien saaminen on helppoa”. Jos tekisit pienen vertailun ahvenen ja kuhan jigaamisesta, niin miten kuvailisit molempia? Mietin, mitä kirjoittaisit, jos otsikko olisi Onnistumisen ABC: ahvenen vs kuhan jigaaminen. :)

  Rivien välistä voit todellakin lukea, että kuhan jigaaminen on itselle lähes ratkaisematon mysteeri… :)

  Syyskalastusterveisin, Kari

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Kari! Ehkä se, että kuhan jigaaminen on helppoa, oli osittain sarkasmia =D Mutta kyllä kuha on helpompi kalastettava kesällä, kuin iso ahven.

   Kuhat ovat paljon helpompi löytää (tottakai myös järvikohtaista) ja niitä ehtii kalastamaan hyvin, kun kuhaparvi ei häviä alta samalla tavalla, kuin ahvenparvi, ei ainakaan yhtä nopeasti :) Kuhat ja ahvenet viihtyvät samanlaisissa paikoissa ja monesti löydetyt parvet ovat sekaparvia.

   Jäykkä vapa ja kuitusiiman päähän fluorocarbonperuke, sitten vaan erivärisiä jigejä kokeilemaan. Kyllä niitä kuhia alkaa tulemaan, kun malttaa etsiä kalaisan paikan. Kuhaparvessa voi olla muutamasta kuhasta kymmeniin kuhiin, kyllä sieltä varmasti joku tärppää =)

   Kireitä siimoja kuhajahtiin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.