Tervetuloa lukemaan
Fish Me Luck blogia
torstaina 20.1.2022 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Kylläpäs on aikaa hurahtanut edellisestä blogikirjoituksesta, kun silloin toivottelin kesäterveisiä 😅 Syksyterveiset siis jäivät välistä viime vuonna kokonaan, mutta kalastuksen merkeissähän täällä Savossa kaikki vuodenajat kuluvat. Blogin pitäminen on hiljentynyt viime aikoina, koska aktiivisemmin tulee pyörittyä somen puolella, eli Facebookissa ja Instagramissa, yritän kuitenkin silloin tällöin vielä tännekin kuulumisia kirjoitella 😊
Mutta tosiaan; kalalla on käyty! Avoveden aikaan veneellä ja kun järvet saivat jäänkannen, niin jalan ja moottorikelkalla. Tänä talvena jäät tulivat harvinaisen aikaisin ja vaikka eletään vasta tammikuun puolta väliä, pilkillä on ennätetty juosta jo vaikka kuinka monta kertaa 😊 
Syksy on tällaiselle ahvenhullulle, kuin minä, mahtavaa aikaa. Saaliit saattavat olla tosi isoja ja kyllä sitä syksyä aina avoveden aikaan odottaa kaikkein eniten. Viime kesänä veneeseen tuli liveanturi ja sen avulla vedenalaisen maailman salaisuuksien verho raottui vielä hieman entisestään. 
Lue koko teksti
torstaina 29.7.2021 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia
Kyllä on ilmoja pidellyt! No totta puhuen tällä hetkellä Kuopiossa sataa kaatamalla vettä ja myös ukkosta on tälle päivälle luvattu aamusta iltaan, joten tämä onkin sitten hyvä hetki naputella hieman kuulumisia blogiin 😊 
Mutta tosiaan, onpa ollut kuuma kesä! Vedet lämpenivät lähelle kolmeakymmentä astetta ja selkeästi helteet vaikuttivat myös kalansyöntiin. Tai sanotaanko saantiin, kyllähän se kala taitaa jatkuvasti syödä, mutta jigailemalla kalojen saamisessa oli haasteita, koska kalat viilettivät välivedessä ja pinnassa. Kyllä saalistakin on tullut, mutta huonommin, jos verrataan muihin kesiin. 
Olen tehnyt opastettuja kalastusreissuja aina, kun kysyntää on ollut, mutta täytyy sanoa, että aika hissukseen alkoi keikkojen osalta tämä avovesikausi. Onneksi tässä on vielä kautta jäljellä ja toivottavasti parin seuraavan kuukauden aikana keikkakysyntä vielä virkistyisi. Perustin Fish me luck yrityksen vuosi sitten keväällä juuri pahimpaan aikaan ja ensimmäinen kesä oli haastava. Olin aika toiveikas kesän 2021 suhteen, mutta edelleen haastavaa on 😊 Jospa ensi kesänä saisi tehdä enemmän töitä 😊
Lue koko teksti
keskiviikkona 26.5.2021 | by Jaana Jekkonen | 1 kommenttia
Taas pääsi vierähtämään useampi viikko blogipostausten välillä, sillä monesti tulee kuulumisia kirjoiteltua somen puolelle, mutta kirjoitellaanpas nyt tännekin avovesiterveisiä!
Viime postauksessa oltiin vielä pilkkitunnelmissa ja pilkkikausi loppui huhtikuun alkupuolella Saimaan reissuun, koska jäätilanne oli sen verran arvaamaton. Jäälle ei siis uskaltanut enää lähteä, vaikka jäätä kyllä oli. Se vaan oli paikka paikoin erittäin heikkoa. Virallisesti jäät lähtivät Kallavedestä vasta toukokuun alussa, joten peukaloita piti pyöritellä kuukauden päivät, kun ei päässyt kalaan 😅
Nyt sitten on avovesikausi aloitettu ja ensimmäisen kerran Alutroll pääsi Kallaveden aalloille jo seuraavana päivänä jäiden lähdöstä. Yleensä kauden ensimmäiset reissut ovat fiilistelyreissuja, joilla ei vielä kaloista kannata haaveillakaan. Pitkän talven jälkeen on vain mukava huristella veneellä, katsella maisemia ja tuijotella sitä tyhjää kaikuluotainta. Tämä kausi kuitenkin alkoi eriskummallisesti, sillä löydettiin ruokakaloja ja päästiin tekemään avovesiahvenista sapuskaa. 
Lue koko teksti
maanantaina 5.4.2021 | by Jaana Jekkonen | 6 kommenttia
Niin vain alkaa tämäkin pilkkikausi olemaan taputeltu. Blogiin en ole niin aktiivisesti päivitellyt kuulumisia, kuin Facebookin ja Instagramin puolelle, mutta nyt kirjoittelen vähän pidempää raporttia tännekin.
Viimeksi kirjoitin kuulumisia Puruveden reissun jälkeen, jossa meillä oli jokavuotiset tasurihurjien talvitreffit. Tänä talvena me ollaan hurjien kanssa treffailtu useampaankin kertaan, itse asiassa mökkireissuja on kertynyt viisi 😊
Helmikuu oli pilkkimisen suhteen huonoin kuukausi ikinä. Olosuhteet jäällä olivat sellaiset, että mukavuudenhalu voitti pilkkihalun. Tänä talvena lunta tuli tupaan aivan älyttömästi ja jäällä ollut monenkymmenen sentin lumikerros vaikeutti liikkumista paljon. Eihän se suuri lumimääräkään vielä pilkkimistä estä, mutta kun lumen alla oli lisäksi 10-20 senttiä vettä, niin jo pelkkä kävely oli niin raskasta, että pilkki-into lopahti 50 metrin jälkeen. 
Lue koko teksti
tiistaina 2.2.2021 | by Jaana Jekkonen | 7 kommenttia
No niin, nyt on reissusta palattu! Oltiin siis lähes viikko Ruokkeen lomakylässä Kesälahdella, jossa meillä oli tasuripilkkijöiden tapaaminen jo viidettä kertaa. 
Tänä vuonna porukkaa oli huomattavasti vähemmän kuin edellisinä vuosina, mutta ei se ainakaan kalan määrään mitenkään heikentävästi vaikuttanut. Tämä vuosi oli kalan keskikoon suhteen ehdottomasti paras vuosi ja kiloluokan ahvenia nousi useita. Pari meni yli kilon ja monta jäi pikkuisen vajaaksi. Se on kyllä jännä juttu, että ne kilon ylittävät ahvenet ovat ihan huikean hienoja ja harvinaisia kaloja, mutta sitten jos kokoa onkin ”vain” 990g, niin kalastaja tulee pahalle päälle 😅 No ei tietenkään oikeasti, kyllä jokainen saatu kala on onnistuminen, mutta silti se kilon maagisen rajan rikkova ahven jää ihan eri tavalla mieleen. 
Me oltiin siis kuutena päivänä jäällä ja kelit todellakin suosi! Joka vuosi se on sama juttu, että jokainen tasurihurja alkaa jo marraskuussa katselemaan sääennusteita ja kädet ristissä toivomaan, että jospa saataisiin Hummonselälle jäitä tammikuun loppuun mennessä. Usein sitä saa jännätä ihan viime metreille asti ja viime vuonnahan meidän piti treffit perua, koska jäitä ei ollut. 
Lue koko teksti
keskiviikkona 6.1.2021 | by Jaana Jekkonen | 5 kommenttia
Vihdoin on päästy pilkkikausi aloittamaan täällä Savossa. Ensimmäinen pilkkireissu venyi tämän vuoden puolelle asti ja vasta 1.1. jäätilanne oli sellainen, että pilkille uskalsi lähteä.
Kalastustaukoa ehti tulla kaksi kuukautta ja huh huh, että meinasi aika käydä pitkäksi. Loka-marraskuussa oli pieniä pakkasia ja olin aivan varma, että joulukuun alkupuolella pääsee pilkille, mutta vaikka muutamassa paikassa jo ohut jäänkansi silloin olikin, me ei uskallettu jäälle vielä lähteä. 
Viimeisin blogipostaus oli lokakuulta ja silloin kerroin, että oltiin saatu Suvasvedeltä hyviä ahvensaaliita. Mainitsin myös, että vaikka elämäni aikana kilon ahvenen raja on rikkoontunut kaksi kertaa, en ollut kilon ahventa kuitenkaan koskaan saanut vielä avoveden aikaan. No asia korjaantui ihan muutaman päivän päästä ja kauden viimeinen avovesireissu 30.10. antoi sen maagisen kilon kalan myös avovedestä. Ahven painoi 1010g eli hilkulla se oli😁
Lue koko teksti