Tervetuloa lukemaan
Fish Me Luck blogia
torstaina 12.5.2022 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Ohi on pilkkimiset tältä talvelta! Kulunut pilkkikausi olikin ennätyspitkä, enpä muista milloin olisi vielä huhtikuun loppupuolella pilkitty. Kausi alkoi joulukuun alkupuolella ja päättyi 23.4., ehdittiin pilkkiä siis neljä ja puoli kuukautta, aivan mahtava talvi pilkkihullulle. Toki helmikuu oli olosuhteiden (=noin 40cm lunta/loskaa/vettä) takia vähän hiljaisempi kuukausi pilkkimisen suhteen. 
Kuluneena talvena sain hyvin ahvenia, yllätyin ihan itsekin. Yleensä tasuripilkkijälle niitä tyhjiä päiviä kertyy paljon, mutta tämä pilkkikausi kyllä toi ahventa ruokapöytään. Toki tyhjääkin on pyydetty, luonnollisesti 😅
Kalat ovat myös pääosin olleet hyvänkokoisia ja useilla reissuilla on puoli kiloa ylittynyt. Kilon rajaa ei kolkuteltu, vaan talven isoin ahven jäi jonnekin 800 gramman hujakoille. 
Lue koko teksti
keskiviikkona 2.2.2022 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia
Ollaan nyt muutamana vuonna kokoonnuttu pilkkitreffeille tasuripilkkijöiden kanssa ja viime vuoteen asti treffit ovat olleet Puruvedellä. Hummonselkä alkoi tulla vähän liian tutuksi ja samat paikat kierreltiin vuodesta toiseen, joten päätettiin vaihtaa treffipaikkaa toiseen vesistöön. Virhe.
Meidän reissu oli lähes kalaton. Tai kyllä sieltä vähän raitapaitoja löytyi, mutta siihen nähden, että meitä oli parhaillaan lähes 20 henkeä jäällä, syönti oli huonoa. Tai syöntiä ei yksinkertaisesti ollut, koska treffiviikolla järvessä ei oikeastaan edes näkynyt ahvenia. Vähän hymyilytti, kun Leinon Pekan kanssa pyöriteltiin livejä vierekkäin ja laskettiin, että lähes viisinumeroinen summa on siinä jään päällä kalastuskamppeissa kiinni ja siltikään ei kalaa löydy 😅 Ei ne vehkeet autuaaksi tee ja kalaa saadakseen pitää ensinnäkin olla kalaisalla paikalla. Tyhjästä on paha nyhjästä. 
Tasuritreffiviikko palautti mukavasti maan pinnalle ja kummasti sitä taas osaa eri tavalla arvostaa saamiaan kaloja. Joskus kalastaessa on nimittäin saattanut mieleen hiipiä ajatus, että tämähän on helppoa, mutta nyt taas tajuaa ja muistaa sen, että ne ovat hölmöjä ajatuksia. Kalat ovat aina askeleen meitä edellä. 
Lue koko teksti
torstaina 20.1.2022 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Kylläpäs on aikaa hurahtanut edellisestä blogikirjoituksesta, kun silloin toivottelin kesäterveisiä 😅 Syksyterveiset siis jäivät välistä viime vuonna kokonaan, mutta kalastuksen merkeissähän täällä Savossa kaikki vuodenajat kuluvat. Blogin pitäminen on hiljentynyt viime aikoina, koska aktiivisemmin tulee pyörittyä somen puolella, eli Facebookissa ja Instagramissa, yritän kuitenkin silloin tällöin vielä tännekin kuulumisia kirjoitella 😊
Mutta tosiaan; kalalla on käyty! Avoveden aikaan veneellä ja kun järvet saivat jäänkannen, niin jalan ja moottorikelkalla. Tänä talvena jäät tulivat harvinaisen aikaisin ja vaikka eletään vasta tammikuun puolta väliä, pilkillä on ennätetty juosta jo vaikka kuinka monta kertaa 😊 
Syksy on tällaiselle ahvenhullulle, kuin minä, mahtavaa aikaa. Saaliit saattavat olla tosi isoja ja kyllä sitä syksyä aina avoveden aikaan odottaa kaikkein eniten. Viime kesänä veneeseen tuli liveanturi ja sen avulla vedenalaisen maailman salaisuuksien verho raottui vielä hieman entisestään. 
Lue koko teksti
torstaina 29.7.2021 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia
Kyllä on ilmoja pidellyt! No totta puhuen tällä hetkellä Kuopiossa sataa kaatamalla vettä ja myös ukkosta on tälle päivälle luvattu aamusta iltaan, joten tämä onkin sitten hyvä hetki naputella hieman kuulumisia blogiin 😊 
Mutta tosiaan, onpa ollut kuuma kesä! Vedet lämpenivät lähelle kolmeakymmentä astetta ja selkeästi helteet vaikuttivat myös kalansyöntiin. Tai sanotaanko saantiin, kyllähän se kala taitaa jatkuvasti syödä, mutta jigailemalla kalojen saamisessa oli haasteita, koska kalat viilettivät välivedessä ja pinnassa. Kyllä saalistakin on tullut, mutta huonommin, jos verrataan muihin kesiin. 
Olen tehnyt opastettuja kalastusreissuja aina, kun kysyntää on ollut, mutta täytyy sanoa, että aika hissukseen alkoi keikkojen osalta tämä avovesikausi. Onneksi tässä on vielä kautta jäljellä ja toivottavasti parin seuraavan kuukauden aikana keikkakysyntä vielä virkistyisi. Perustin Fish me luck yrityksen vuosi sitten keväällä juuri pahimpaan aikaan ja ensimmäinen kesä oli haastava. Olin aika toiveikas kesän 2021 suhteen, mutta edelleen haastavaa on 😊 Jospa ensi kesänä saisi tehdä enemmän töitä 😊
Lue koko teksti
keskiviikkona 26.5.2021 | by Jaana Jekkonen | 1 kommenttia
Taas pääsi vierähtämään useampi viikko blogipostausten välillä, sillä monesti tulee kuulumisia kirjoiteltua somen puolelle, mutta kirjoitellaanpas nyt tännekin avovesiterveisiä!
Viime postauksessa oltiin vielä pilkkitunnelmissa ja pilkkikausi loppui huhtikuun alkupuolella Saimaan reissuun, koska jäätilanne oli sen verran arvaamaton. Jäälle ei siis uskaltanut enää lähteä, vaikka jäätä kyllä oli. Se vaan oli paikka paikoin erittäin heikkoa. Virallisesti jäät lähtivät Kallavedestä vasta toukokuun alussa, joten peukaloita piti pyöritellä kuukauden päivät, kun ei päässyt kalaan 😅
Nyt sitten on avovesikausi aloitettu ja ensimmäisen kerran Alutroll pääsi Kallaveden aalloille jo seuraavana päivänä jäiden lähdöstä. Yleensä kauden ensimmäiset reissut ovat fiilistelyreissuja, joilla ei vielä kaloista kannata haaveillakaan. Pitkän talven jälkeen on vain mukava huristella veneellä, katsella maisemia ja tuijotella sitä tyhjää kaikuluotainta. Tämä kausi kuitenkin alkoi eriskummallisesti, sillä löydettiin ruokakaloja ja päästiin tekemään avovesiahvenista sapuskaa. 
Lue koko teksti
maanantaina 5.4.2021 | by Jaana Jekkonen | 6 kommenttia
Niin vain alkaa tämäkin pilkkikausi olemaan taputeltu. Blogiin en ole niin aktiivisesti päivitellyt kuulumisia, kuin Facebookin ja Instagramin puolelle, mutta nyt kirjoittelen vähän pidempää raporttia tännekin.
Viimeksi kirjoitin kuulumisia Puruveden reissun jälkeen, jossa meillä oli jokavuotiset tasurihurjien talvitreffit. Tänä talvena me ollaan hurjien kanssa treffailtu useampaankin kertaan, itse asiassa mökkireissuja on kertynyt viisi 😊
Helmikuu oli pilkkimisen suhteen huonoin kuukausi ikinä. Olosuhteet jäällä olivat sellaiset, että mukavuudenhalu voitti pilkkihalun. Tänä talvena lunta tuli tupaan aivan älyttömästi ja jäällä ollut monenkymmenen sentin lumikerros vaikeutti liikkumista paljon. Eihän se suuri lumimääräkään vielä pilkkimistä estä, mutta kun lumen alla oli lisäksi 10-20 senttiä vettä, niin jo pelkkä kävely oli niin raskasta, että pilkki-into lopahti 50 metrin jälkeen. 
Lue koko teksti