Ison ahvenen tasuripilkintä

You may also like...

12 Responses

 1. HArri sanoo:

  Hienoa tekstiä, vaimo tuoreena pilkkijänä juuri päätti aloittaa tasurihommat saadakseen ainakin kisan isoimman kalan (hyvä pointti), nyt hommataan kaiku ja aloitetaan harjoittelu. Isokiitos vinkeistä ja kireitä täältä etelän vesiltä. PS: Itse olen tosi huonosti tasuria käyttänyt ja tässä petrattavaa, kohta tulee jäät niin päästään treenaamaan porukassa;)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos :) Kireitä siimoja teillekin sinne etelään ja onnistumisia vesillä, tasurointi on koukuttavaa ja kalan keskikoko varmasti parempaa, kuin vaikka morrilla pilkkiessä..

 2. MakeA sanoo:

  Hei, taas loistavaa filosofiointia;-). Olihan taas mukava lueskella. Paljon hyvää vinkkiä tasurikalastuksesta, ei muuta kun jäitä odottelee.. P.s.. Kaakkoistuuli vie kalat kattilasta ;-)

 3. Mika L sanoo:

  Katsoin noita sun tasureita, mulla melko samalaisiakin mut en ole saanut ahventa. En kyllä ole kun pilkintaa harrastanut kun pari talvee täss vasta, raumalla viime talvenakin ei jäitä ollut kovin paljoo kestävii jäitä. Loskaa oli jäällä eikä mulla edes kunnon varusteita joten ei uskalla mennä kun työttömänä ole ostaa kunnon varustusta ja sit toiseks fillarilla pitäisi polkee 20 km suuntaan että pääsee paikoille joten ei fillarilla kauheeta kama kassii voi kuljettaa. Mut onnee sulle talveen , toivon että saat paljon kalaa. Aion kyl itse käydä pilkillä jos on vaan tilaisuus, pitää enoo houkutella kuskiksi koska se on kovasti alkanut pilkkiä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Mika!
   Onpa harmi juttu, jos matkaa noin paljon. Ja ei sinne jäälle pakkaseen viitsi huonoilla varusteilla lähteä, menee nautinto koko pilkkimisestä. Toivottavasti saat autokyydin enolta ja jospa ne tasuritkin alkaisivat toimimaan antaen hirmusaaliita :)

 4. Hei. En vaan osaa uittaa tasiria😞. Miten vavan liike menee. Vain Norjassa pilkkinyt, ei ahvenia tms kalaa. Nyt Suomessa asuva

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hei, uittotyyli riippuu tasurista ja sen painosta. Itse vaihtelen tyylejä ja välillä saatan esimerkiksi nostaa vapaa hitaasti 20-30cm ylöspäin, jonka jälkeen teen pienen nypäytyksen ja lasken vavan takaisin alas. Ja toisinaan teen nopean 20-30cm noston ja lasken vavan yhtä nopeasti alas. Välillä tasuria voi värisyttää paikallaan ihan pienellä sentin tai parin ylös alas liikkeellä.

   Sen kyllä yleensä tuntee kädessä, että miten mitäkin tasuria kannattaa uittaa ja joskus kirkkaalla kelillä ja kirkkaassa vedessä kannattaa mennä avannolle mahalleen ja kurkistaa sinne avantoon, että kuinka tasuri reagoi minkäkinlaiseen uittoon 😊 Ja jos uittaminen meinaa olla hankalaa, kyllä se ahven monesti nappaa sen paikallaankin olevan tasurin. Kireitä siimoja, kyllä kala on onneksi nälkäistä täällä Suomessakin 😊

 5. Jussi sanoo:

  Joko olette käyneet savossa ongella jäällä?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kallavesi lainehtii vielä, joten rannalta on pitänyt tyytyä katselemaan. Kyllä täällä ahkerasti säätiedotuksia seuraillaan ja toivossa eletään, että saataisiin kunnon pakkasjakso 👍

 6. Petri sanoo:

  Moi. Tosi kiinnostavasti ja innostavasti kirjoitettu. Alan itsekin harkitsemaan ensimmaisen kaikuluotaimen hankintaa yhdistetysti pilkille ja kesaiseen lohensoutuun. Kalastelen talvella Oulun edustalla ihan pystypilkeilla. Satunnaisia isompia , enimmakseen saalis pienta ahventa. Kiinnostaisi kylla tehda ensimmainen reissu luotaimen kanssa.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Petri! Ja kyllä suosittelen ainakin kokeilemaan kalastusta kaikuluotaimen kanssa, siitä saa mukavasti lisämaustetta ja lisähaastetta hommaan, varsinkin jos kalaa näkyy, mutta ne eivät meinaa tärpätä 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.