Jigikalastajan unelmapäivä

You may also like...

7 Responses

 1. Jare sanoo:

  Olikos se p-savossa metsäpalovaroitus voimissaan?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Metsäpalovaroitus poistui 6.6. Pohjois-Savosta ja ainakaan 15.6. se ei myöskään ollut voimassa Pohjois-Savossa.

 2. Päitsi sanoo:

  Ensimmäiseksi haluaisin sanoa, että erittäin mukavaa luettavaa nämä reissuraportit, tulee käytyä täällä aina lukemassa uusimmat rapsat.
  Tuli pieni deja vu olo oman kalapäivän suhteen kun luki tuota ja sen takia teki mieli tämä kirjoittaa.
  Tässä siis omat havainnot viime sunnuntailta Päijänteeltä, jos niistä on jotain hyötyä, sillä oli ihan samalainen päivä.
  Aluksi lähdin etsimään ahvenparvia missä niitä oli aikaisemmin näkynyt vakipaikoilla ja ajelin eri paikkoja kaiun kanssa eikä mitään missään moneen tuntiin, tuli tyhjääkin kaikua heiteltyä epätoivoisena, kunnes sitten ajattelin, että luovutan ahvenen suhteen ja menen koittamaan haukea kivikolta, kun otin haukisetin matkaan huvikseen jos ahventa ei löydy.
  Siitä seurasikin pieni ahaa elämys, sillä ensimmäisellä heitolla haukijigin perässä ui kymmenkunta pannukarkeita ahvenia pökkimässä 15 cm haukikumia, sitten vain nopea vaihto ahvenjigisettiin ja 5 gramman jigipäällä varustettu jigi kivien sekaan niin jopas rupesi ahvenia nousemaan.
  Päijänne aika samanlainen kuin Kallavesi eli luulisi että ahvenet käyttäytyisivät sielläkin samanlailla. Ilmanpaine oli jotai 1019 hPa:n luokkaa ja vesi 15 asteista kivikolla ja tuuli oli käynyt kyseiselle kivikolle koko päivän ja veden syvyys alle metrin missä kalat olivat.
  Tykkään yleensä kalastaa vain semmoisia paikkoja missä kaiussa näkyy kalaa, mutta näyttävästi kannattaa välillä koittaa myös matalasta, varsinkin korkeapaineella.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Mielenkiintoista, että sulla oli samanlainen päivä, vaikkakin eri järvellä. Paikka, josta me lopulta kalat löydettiin, oli myös kivikkoinen, mutta hieman syvempi. Viistokaikuluotaimen kanssa kivikkoisilta alueilta kalaa on vaikea erottaa kivien seasta, joten sellaisissa paikoissa kalat saavat olla aika rauhassa, ellei sitten tuurilla satu pysähtymään juuri oikeaan paikkaan kalojen päälle.

   Sitten ne on helpompi havaita, jos ovat kunnolla irti pohjasta ja aktiivisena jonkun ravintokalaparven kimpussa, mutta mikäli köllöttelevät vain lämpöisessä vedessä kivien seassa, silloin ne on hankala nähdä.

 3. bobi sanoo:

  Tekisitkö tuosta kalansavustuksesta blogiin artikkelin? Kiinnostaa miten te savustatte :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.