Kuuma avanto

6 Responses

 1. Mari V sanoo:

  Perjantaista sunnuntaihin on 8-10.2 eli ootko silloin siellä? Mietitään tässä edelleen että tullaanko ? Tullaan kyllä moikkaa maan jos tullaan.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Ajatusvirhe eli juurikin 8.-10. päivä olen siellä ? Lähden huomenna aamulla Kuopiosta junalla ja puolen päivän jälkeen pitäisi olla Pasilassa, toivottavasti veeärrään voi luottaa ?

 2. Markku P. sanoo:

  Pystyykö noilla Nevercould käsineillä (joko rukkanen tai sormikas) tasuri pilkkimään?
  Entä onko pilkkiystävilläsi kokemuksia muista lämpöhanskoista?

  Nimim. Näpit jäässä ?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hei, kyllä rukkaset kädessä pystyy ainakin kehivavoilla pilkkimään. Ja kun on kaikuluotain käytössä, niin rukkaset ehtii hyvin heittämään pois kädestä, jos näkee kalan lähestyvän tasuria :)

   Ja en ole kuullut ystäviltä kokemuksia muista hanskoista, aika vähän noita lämmitettäviä taitaa olla markkinoilla. Nuo Nevercoldit ovat kyllä kätevät, kun ne voi säätää kolmeen eri lämpötilaan.

 3. hhe sanoo:

  Tuli lauantaina tämä blogikirjoitus mieleen, kun oltiin merellä kalalla.
  Tunteroinen ensin melko hiljaista, kala tai pari avannosta.
  Satuttiin just siinä kahvittelee kun oli vähän hiljaisempaa, kaverilla oli kuitenkin morri uitossa.
  Yhtäkkiä ottaa kala, sitten toinen.. kahvit huiviin ja reikää viereen, että nytkö syö.
  Pudotan itsekin morrin uimaan, kaiussa ei hetkeen näy mitään vaan sitten ilmestyy muutama viiva ja suoraan morrille. Ja kiinni. Filekala. Kaiussa näkyy jo useita viivoja, morri ei kerkeä edes puoleen väliin 3,5m vedellä, kun uutta jo iskee kiinni.
  Toistakymmentä ahventa otin morrilla ylös, kun ajattelin vaihtaa tasapainoon, että pureeko siihenkin. 7cm tasapaino ei anna mitään, kalat kyllä kiinnostuu ja välillä tökkää muttei pure.
  Muistan että pakissa on semmoinen 3-4cm muikkutasuri, se siimaan ja siitä alkaa taas hirveä ralli.
  Parisenkymmentä kalaa ylös ja suurin osa 150-350 grammaista. Pienimmät sai suoraan tiputtaa takasin avantoon.

  Parasta syöntiä kesti ehkä tunnin, sitten jo vähän lopetin kesken, kun kalaa alkoi olla riittävästi omiin tarpeisiin. Kokeilin vähän eri vieheitä ja selvästi oli ”trendinä”, että yli 5cm vieheet ei antanut oikein tärppiä, vaikka selvästi kiinnosti.

  Muutama uusi reikä tuli kairattua ennen pois lähtöä, ja nekin antoi vielä muutamia ihan hyviä kaloja, mutta selvästi se kovin hurmos hiipui.
  Eipä oo ennen tosiaan tuommoiselle iskulle päässyt pilkillä, on se vaan huima kokemus.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Wau, onpa ollut hyvä pilkkireissu! Kyllä sitä aina salaa toivoo, että joskus se kunnon syönti osuisi omalle kohdalle ja onneksi silloin tällöin Ahti palkitsee :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.