Vielä yksi kaikuluotain jutska :)

You may also like...

12 Responses

 1. Anonyymi sanoo:

  Voisi kuvitella että kun ahven näkee vaivaa noussa pilkille väliveteen, olisi sillä pienempi kynnys haukata pilkkiäkin. Sukellus takaisin pohjaan olisi kalalle hukkareissu ja turhaa energian tuhlausta.

 2. Hienoa juttua. : )
  Kyllä Jaanalla on paljon samoja havaintoja kuin itsellä. Ennen luotainta painettiin porukalla nopeaan, oltiin avannolla ehkä minuutti. Aina aloitettiin pohjasta ja sieltä hissukseen väliveteen. Tahti oli nopeaa ja työ yleensä palkittiin. Nyt sitten luotaimen kanssa käyn kalalla paljon yksikseen ja olen avannolla kauan jos siellä on elämää. Kalamäärät on ehkä tippuneet, vaikea on sanoa onko juuri luotaimen takia. Mutta onkiminen on erilaista luotaimen kanssa itsellä nykyään kuin ilman.

 3. Jamael sanoo:

  Jännä oli lukea tätä tekstiä, kun vertailit mitä teit ennen ja nyt teet kaiun kanssa. Pilkin ihan samalla tapaa nykyään kuin siekin , että tiputan pilkkiä pikkuhiljaa syvemmälle, että en römäytä pilkkiä pohjaan. Paitsi morrilla yleensä alotan pohjasta ylöspäin ja taas pompotan pohjaa välillä.

 4. Tapio sanoo:

  Loistavaa vertailua eri tyylien välillä. Kehitys kehittyy :)

 5. Jamael sanoo:

  Voisit vaikka sun pilkkivavoista kirjoittaa ;) Siinä ois kans yks kiva aihe, josta ois mukava lukea.

 6. Anonyymi sanoo:

  Tässä taidetaankin enemmän esitellä mitä hienoimpia kalastusvälineitä, itse kalastaminen on ihan sivuseikka…

 7. Jaana Jii sanoo:

  Kiitos kommenteista. Ja tuo minun 114 euron kaiku oli kaupan edullisimpia, mutta mukava kuulla, että se on myös hienoin ;)

 8. Tapio sanoo:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 9. Tapio sanoo:

  Kyllä se vaan niin on, että kehitys kehittyy ja varusteet sen mukana. Minä olen kalastanut reilun 30 vuotta ja metsästänyt muutaman vuoden vähemmän. Tuona aikana suurimmat kehityksen harppaukset ovat tapahtuneet vaatepuolella. Netti ja kaiken tiedon ja osaamisen saatavilla oleminen on toinen tosi iso juttu. Mutta itse kalastaminen, metsästäminen – saalistaminen – ei koskaan ole sivuseikka, ei sitten millään.

  Ps. vanhoihin vaatekuoseihin pääsee tutustumaan vaikkapa Muistoja-sarjassani :)

 10. Anonyymi sanoo:

  Onnistuukos se kalan perkaus ja fileointi, entäs kalaruokien valmistaminen? Oma laitteensahan löytyy myös fileointiin, onko sinulla sekin?

 11. Anonyymi sanoo:

  Jopas nyt jotain nyppii pahasti kun pitää alkaa ihan ikäväksi täällä. Monelle miehelle se on kova pala et nainen osaa kalastaa ja saa kalaakin vielä. Voi teitä :)
  t. toinen naiskalastaja

 12. Jamael sanoo:

  Olisikohan tuolla anonyymilla ollut nuo kaksi kommenttia…liittyen välineisiin ja tähän fileointiin. Ikävää, jos joku ottaa herneen nenään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.