Elämän ensimmäinen ”venekuha”

keskiviikkona 25.6.2014 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Tänään tehtiin pieni reissu Kallavedelle kaverin kanssa. Kierrettiin muutamia matalikkoja ja katsottiin näkyykö kaiussa elämää. Aina kun näytölle piirtyi jotain, kokeiltiin heittämällä tai vertikaalijigaamalla saada kala kiinnostumaan. Pääsin siis vihdoinkin testaamaan jigaamista pystysuunnassa. Tuli vähän pilkkiminen mieleen, mutta pilkkivapa oli jättimäinen…
Syvyyttä oli 4-7 metriä paikasta riippuen. Kaloja näkyi, mutta eivät olleet kovin kiinnostuneita. Nousivat kyllä pohjasta katselemaan, mutta hylkäsivät jigin vaikka mitä yritti. Yksi tärppi parin tunnin aikana ja sekin tuli yllättäen keilan ulkopuolelta, niin en osannut olla valmis.
Lähdettiin kohti rantaa, mutta kokeiltiin vielä yksi kaverille tuttu matalikko. Kaiku piirsikin heti kaikennäköistä ja pohjassa oli useampikin kala. Syvyyttä oli 5-6 metriä. Laitoin vaaleanpunaisen jigin ja lähdin laskemaan jigiä alas. Jätin jigin neljään metriin ja jäin odottamaan lähteekö kukaan vastaan. Jokin pohjasta lähtikin nousemaan ja sitten vain odotin tärppiä. Tunsin vavassa jotain ja tein heti vastaiskun. En ollut varma jäikö kala kiinni, kun tärppi tuntui niin erilaiselta ja ”hennolta”. Jäykällä ja lyhyellä pilkkivavalla kun tärppi tuntuu munaskuissa asti :)
Veneeseen nousi 46cm kuha. Pieni, mutta hyvänmakuinen. Ja olen tyytyväinen kun ensimmäisellä vene/kalastusreissulla sain kohdekalan reppuun.
Ehkäpä ensi viikolla uudestaan.
Jaa:
Facebook
Whatsapp