Epäonnenpäivä…

perjantaina 13.3.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

…eräälle hauelle. Aamulla mentiin ‘aikainen lintu madon nappaa’ -tyylillä Sotkalle. Oltiin kuudelta jäällä. Oikeastaan puoli tuntia oli hiljaista, sitten näkyi yksi ohut viiva kaiussa. Sain sen houkuteltua tasuriin, se oli pieni ahven. 

 
Aamulla oli tosi nättiä, aurinko nousi Kallavedellä ja kuu möllötti Sotkanselällä. Ei oikein tiennyt onko yö vai päivä. Siksi päätinkin kokeilla hyvin nurinkurisen näköistä Panucci kevennettyä tasuria. Se on maalattu “väärinpäin”. 
 


Uittelin tasuria aika lähellä pohjaa. Vettä oli kahdeksan metriä ja avanto itse asiassa sama, kuin viime sunnuntain 930g ahven-avanto. Näin kun pohjasta lähti jyrkkä viiva kohti tasuria, selkeä hauki. Odotin tärppiä ja kohtahan se puraisikin. Aloin nostamaan kalaa ja se tuntui melko painavalta. Nanofiilisiima poltti mukavasti sormien välissä. 

Hauki vaikutti vihaiselta ja jouduin väsyttelemään sitä vähän aikaa. Pilkkikaveri oli viereisellä avannolla ja sattui kuvaamaan omaa pilkkimistään, joten hän riensi kameran kanssa kuvaamaan minun tilannetta. Vihdoin sain hauen jään alle ja kalan ohjattua avantoon. Olihan se aika pullukka, onneksi pilkin kutosen reiästä. Painoa hauella oli 3,8kg. Se on isoin pilkillä saamani kala. Ihan kivalta tuntui, vaikka se olikin hauki. Ja nyt kun katsoin videon, väsytys kesti ehkä minuutin :) No se tuntui paljon pidemmältä ;) Videon voi katsoa tästä linkistä.

Pullukan massusta löytyi iso särki ja 15 kuoretta 
Kaveri pyysi eilen, että voitaisiinko tuoda sille haukia, jos saadaan. No tuosta riittää syötävää. Oma pakastin on niin täynnä, että sinne ei mahdu kuin ahventa ja kuhaa ;)
 
Päivä meni kierrellessä ja kaarrellessa, kalat olivat taas yllättäen kadoksissa. Aamupäivällä eräällä avannolla näin välivedessä pienen kalan ennen kuin olin edes viehettä sinne laskenut. Äkkiä pieni Kalarosvo hommiin ja se ehti olla avannossa vain muutaman sekunnin, kun kala lähti vastaan. Ärhäkkä tärppi sen kokoiselta “viivalta”. Kala ylös ja se oli 400g siika. 
 
Puolen päivän jälkeen menin vielä aamuisen haukiavannon kokeilemaan ja ehdin vain laskea Panuccin pohjan tuntumaan, kun taas lähti haukimainen viiva pohjasta. Samassa olikin kala kiinni, vajaan kilon hauki. Nyt saa kaveri mahansa täyteen. 
 
Todella vaihtelevaa on jään paksuus tuolla Sotkalla. Joissain kohdissa jäätä on vielä lähes 40 kierroksen verran, ohuimmassa kohdassa tänään vain 19. Ja tuossa ohuessa kohdassa jää oli tosi pehmeää. Tämä reissu sai nyt jäädä tämän talven viimeiseksi “täl puol Sotkaa”, mutta toiselta rannalta Sotkalle pääsee vielä turvallisesti. Tottakai virtauksia on sielläkin, mutta lossi pahentaa tätä minun lempparipaikkaa, joten jää on arvaamaton. Tänään huomasi miten paljon tuolla oli virtausta, kun morri ja mikrotasuri ajatuvat todella kauas avannon alta, se virtaus oikein vetää siimaa.. Railojakin oli tullut paljon.
 
Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?