Kesäillat Kallavedellä

tiistaina 7.7.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Siitä on nyt reilu viikko aikaa, kun sain kalamaailman jättipotin. Tai minulle se oli 7 oikein, jollekin muulle ehkä vain kuusi ja lisänumero. Puhun nyt NIISTÄ kuhista. Asia tuntuu vieläkin uskomattomalta, mutta kai sitä joskus kertoimet ovat omalla puolella, kun kalassa on kuitenkin tullut käytyä todella paljon. Voisin puhua niistä kaloista teille vaikka kuinka monta viikkoa vielä, mutta ehkä te ette jaksa kuunnella :) Joten siirrytään uusiin reissuihin.

Viikonloppuna kävin pari kertaa kalassa. Perjantai-iltana lähdimme kuuden jälkeen ja kalakeli ei olisi voinut enää parempi olla. Toppahousuista ei tietoakaan, vihdoinkin kesä? Kalastus tuntui vähän oudolta, kun mielessä pyöri ajatus, että mikä olisi seuraava tavoite kalojen suhteen. Kilon ahven on saatu, tavoitekuha 2kg meni kevyesti rikki. Voinko enää saada parempia kaloja? Yli neljän kilon kuhat alkavat tuntua jo pelottavalta ajatukselta. Miten sellaisen edes saisi veneeseen? Sitten tipahdin maan pinnalle ja tajusin, että turha minun on murehtia suurten kuhien veneeseen nostamista. Olen huono löytämään kaloja.

Perjantain saldona oli yksi isompi kala, hauki kylläkin, ja sillä oli painoa n. 2,5kg. Lisäksi sain yhden pienemmän hauen ja kolme alamittaista kuhaa. Kotiinviemisinä oli tällä kertaa tyhjä kalapussi, sillä kalaa on tullut syötyä normaalia enemmän ja pakastimestakin löytyy syömätöntä haukea.

Lauantaina säätiedotus näytti vesisadetta koko päiväksi, joten päätettiin skipata lauantain kalastelut ja lähteä sunnuntaina ennen kukonlaulua kalaan. Se oli virhe. Ensinnäkään lauantaina ei tainnut sataa montaakaan pisaraa ja sunnuntain kello kolmen herätys oli turha. Kalaa ei löytynyt. Kesällä aikaiset aamukalastelut ovat olleet aika tyhjiä arpoja, paremmin on tullut kalaa iltaisin. Aamulla sain vielä siiman sotkeentumaan moottoriin, siinä sitten kalakaveri selvitteli sitä jonkin aikaa.

Jigailut ja tasuroinnit eivät tuottaneet tulosta, joten otettiin sitten sunnuntain kunniaksi “uistelukilpailu”, jonka voitin yhdellä hauen luikulla. Ajeltiin hissukseen tunti pari ja veneen perässä tulivat molempien vaaput. Edelleen olin itse virvelini vapatelineenä, sen minkä uistelee, niin onnistuu noinkin :) Säästö se on pienikin säästö. Ja jos sattuisikin hankkimaan jotain uistelukampetta, niin todennäköisesti siinä kävisi sillä tavalla, että pikkusormen lisäksi menisi koko käsi…

Eilen kävin kalassa pikkuveljen kanssa. Keli oli hyvä, aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta eikä tuulikaan ollut (kovin) paha. Ikkunasta katsottuna ihana kesäinen keli. Mutta totuushan Suomen kesästä on vähän toinen eli toppahousut jalassa sitä taas lähdettiin. Naapurit katsoivat hihattomissa paidoissaan ja shortseissaan, kun tepastelin pihalla mustat toppahousut ja kelluntatakki päällä. No mutta järvellä on kylmä, minä tiedän.

Päätettiin kalastella Hietasalon ympäristössä. Kalapaikoille päästyä oli pakko heittää kellunta- ja fleecetakit pois, minulle tuli kuuma! Ruksi seinään, sitä ei ole monesti tänä kesänä tapahtunut. Oltiin viideltä eräällä luodolla ja heti kun laskettiin vieheet veteen, alkoi syöminen. Tai ehkä sitä oli jatkunut jo kauemminkin, joka tapauksessa tasuriin ja jigiin napsui koko ajan. Mutta ne olivat pieniä. Sitten syönti loppui. Etsittiin pari tuntia kaloja ja kyllähän kaiku niitä piirsi, mutta ne eivät enää tärpänneet. Pikkuveli sai ruokakalat ja hänellä illan saldona oli 1,5kg hauki, 400g ahven ja alamittainen kuha. Minulla joitain ahvenia ja pari alamittaista kuhaa. Ihan hyvä kalareissu, sillä kotiin tullessa kädet haisivat kalalle :)

Yritin kuvata eilisestä illasta videon, mutta kamera oli ollut otsalla vinksin vonksin. Suurimmaksi osaksi siellä näkyy taivasta ja äänetkään eivät kuulu, koska tuuli. Katsokaa, jos teillä on neljä minuuttia ylimäääräistä aikaa :) Linkki videoon.

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?