Kuhan vertikaalijigaus

keskiviikkona 18.6.2014 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Törmäsin viime kesänä ensimmäisen kerran termiin vertikaalijigaaminen. Kiinnostuin siitä heti, koska kaikuluotaimen käyttö on melko tuttua ja netistä löytyvien videoiden perusteella vertikaalijigaus on hyvin tehokasta. Videot ovat kylläkin ammattilaisten tekemiä, joten ehkä ammattitaito on myös yksi syy lukuisiin kuhatärppeihin.

Koko talven olen haaveillut, että pääsisin veneellä jonnekin potentiaaliselle kuhapaikalle ja saisin testata kelpaako oma jigi jollekin kaiussa näkyvälle kalalle. Muutahan minulta ei puutu kuin vene. :) Ostin vertikaalijigausta varten hyrräkelan, jolla on helpompi jigailla pystysuunnassa veneestä.

Talvella jo vähän harjoittelin vertikaalijgausta jään päältä käsin ja yksi mitallinen kuha jigiin tarttuikin. Kaikuluotaimen käyttöä veneessä pitäisi harjoitella ja opetella tunnistamaan kaloja liikkuvassa veneessä. Tähän asti olen käyttänyt kaikua vaan pilkkihommissa.

Ensi viikolla saattaisi olla paikka kaverin veneessä, suuntana Kallavesi. Toivottavasti kelit vähän lämpenee ja reissu toteutuu. Suunnitelmissa on myös yön yli kestävä kalastusreissu jossain Kallavedellä heinäkuussa, yöpyminen teltassa..

Kristian Keskitalon luento kuhan vertikaalijigauksesta:

                         

Jaa:
Facebook
Whatsapp