Parit reissurapsat

sunnuntaina 30.8.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Oikeastaan tämän tekstikentän voisi vaikka jättää tyhjäksikin, sillä niin heikkoja ovat pari viime reissua olleet. Kävin tiistaina pikkuveljen kanssa kalassa. Keli oli hyvä ja tuulikin sillä kertaa kohtalainen, joten päätettiin suunnata Ollinselälle. Kalasteltiin 4-11 metrissä eikä löydetty oikeastaan muuta, kuin silppuahventa. Kaiku piirsi tyhjää enkä löytänyt mistään isompaa kalaa. Pikkuveli sai yhden alamittaisen kuhan ja noin 400 grammaisen ahvenen. Minulle tuli saaliiksi alamittainen kuha ja miniahven.

IMG_0551

Kalastettiin lähes kahdeksan tuntia ja pyörittiin tutuilla ja tuntemattomilla spoteilla. Harmittavan huono reissu, kun ruokakalaa lähdettiin hakemaan. Mukaan saatiin vain yksi ahven.

IMG_0563

Viikonlopun kalastushaaveet kariutuivat osittain jo viikolla, sillä säätiedotukset näyttivät huonoja kelejä viikonlopulle. Perjantaina satoi koko päivän kaatamalla, joten kalaan ei päästy. Lauantaina taas tuuli oli ihan järkyttävä, ei mitään mahdollisuuksia lähteä vesille. Ainoaksi kalastuspäiväksi jäi siis sunnuntai.

Tänään keli oli mukava: aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Kalasteltiin Hietasalon ympäristössä ja edelleenkin Kallavesi vaikutti tyhjältä. Miten osataankin suunnistaa aina niille tyhjille paikoille… Kuhien löytymisestä ei ollut toivoakaan, mutta pientä ahventa kyllä oli riesaksi asti. Ne olivat sillä tavalla riesana, että niille ei kelvannut mikään. Turhauttavaa vaihdella kymmeniä eri vieheitä ja heilutella niitä ahvenparvien keskellä saamatta tärppejä. Muutamia ahvenia kävi veneessä, mutta syönti oli heikkoa. Isoin puraisi Kalarosvoa, mutta syövän parven osuessa kohdalle muutkin tasurit maistuivat. Kuhista ei nähty vilaustakaan koko päivänä. Missähän lie viilettävät..

IMG_0832.JPG

Yhdessä vaiheessa ohitse ajoi vähän isompi puattinen, noin isoa laivaa en olekaan Kallavedellä ennen nähnyt. Aallot olivat ihan hurjat, otti ihan mahanpohjasta, kun ajettiin niiden ylitse.

IMG_0846

Ensi viikonloppuna voisi käydä taas Sotkaa tervehtimässä, jos nyt säät sen sallivat. Siellä kun oli ihan eri meininki kalantulon suhteen kuin Kallavedellä. Ja olisihan tässä muitakin mielenkiintoisia vesistöjä lähellä, joita olisi mukava käydä testaamassa, esimerkiksi Juurusvesi. Harmi, kun syksy tulee hirmuista vauhtia ja veneilykausi päättyy pian. Ja pilkkikelejä saa odotella varmaan ensi vuoden puolelle, mitähän sitä loppuvuodeksi keksisi, jos ei järvelle pääse. Ai niin, ainahan on laituripilkki :)

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
Kausi paketissa
10.4.2016
Tiukassa on
15.5.2015