Puoli kiloa päivässä

sunnuntaina 18.1.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Tänään oli ihana ilma jäällä ja siellä vierähtikin useampi tunti. Keli oli nollassa ja pystyin pilkkimään koko päivän ilman hanskoja palelematta. Matka kohdistui tänään pienelle lammelle paikkaan X.

 
Laskin pilkin veteen vaille yhdeksän ja ehkä 10 minuuttia sen jälkeen sain päivän ensimmäisen ja isoimman ahvenen. Ei vieläkään mikään jättiläinen, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Ahvenella oli painoa tasan 500g. 
 
 
Vaikka olenkin nykyään aika vannoutunut tasureiden uittaja, pienillä matalilla lammilla on pakko vähän poiketa periaatteistaan, jos mielii saada kalaa. Tänäänkin oli ihan turha tasureita uitella, niillä ei ollut kaloihin mitään vaikutusta. Pieni morri taas sai koko ajan huomiota kaloilta.
 
Omasta morrirasiasta löytyy muutamia Kuusamon Kirppuja ja isoimmat mallit niistä ovat verrattavissa kooltaan mikrotasureihin. Kirpuissa on hyvät koukut, joissa kala pysyy hyvin kiinni. Monesti morri irtoaa kalan suusta joskus liiankin helposti, mutta Kirpuissa väkänen on tarpeeksi iso, joten kala pysyy kiinni. Tänään minulla oli välillä jopa vaikeuksia irroittaa kaloja morrista, niin hyvin ne olivat kiinni. 
 
https://kauppa.kuusamonuistin.fi/fi/kirput/kirppu/kuusamon-kirppu-1/kirppu-1-c-bl
 
Tänään lammelta nousi myös vähän pienempää ahventa, keskikooltaan noin 200g. Onhan tuota jo aika monta tyhjää reissua takana, joten kiitos Ahti tästä. Isoin ahven oli varmaan meinannut joutua jonkun isomman kalan suupalaksi joskus, oli aikamoiset jäljet molemmissa kyljissä ja selkäevä melko pahasti vaurioitunut. 
Eilenkin tuli käytyä pilkillä, mutta se oli puhdas mp. Kalat olivat kadoksissa. Kuvattiin eilen pieni videopätkä veden alta ja saatiin yksi sinttiahven “nauhalle”. Tänään kuvattiin myös pieni pätkä vedenalaiskuvaa ja mitä kaikkea siellä näkyikään, selviää myöhemmin Fish me luck -facebook-sivuilla.
 
https://www.facebook.com/fishmeluck1
Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?