Viiden päivän putki takana

tiistaina 9.9.2014 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Kalassa on tullut käytyä, mutta aika huonoin tuloksin: MP-reissuja ja pieniä haukia. Viime perjantai-iltana testattiin vakiolaituri kaikuluotainten kanssa, mutta ainoa tapahtuma oli muutaman sekunnin kevennetyssä tasapainossa viihtynyt hauki. Vettä oli alla kahdeksan metriä ja olin juuri saanut kaikuluotaimen viritettyä ja lähdin laskemaan tasapainoa veteen, niin hauki tarrasi ihan pinnasta kiinni. Onneksi hauki irrotti rimpuilemalla itse itsensä, kun tarkoituksena oli vapauttaa kala kuitenkin.

Lauantai-iltana käväistiin mökkeilyn lomassa pari tuntia heittelemässä eräällä toisella vakiopaikalla, tyylipuhdas MP-reissu. Ei kerrassa mitään.

Sunnuntai-aamuna herätys oli vähän normaalia myöhemmin, kun aurinkokin nousi “vasta” kuuden jälkeen. Viisi tuntia ja kolme paikkaa, saaliina muutama hauki ja ahven. Tällä kertaa kaikki takaisin kasvamaan. Bete Lotto oli päivän ottipeli.

Alkuviikosta töiden jälkeen pientä rentoutumista virveli kädessä. Maanantai-iltana testattiin Valkeisenlampi, joka keväällä antoi pari kirjolohta. Lampihan sijaitsee keskellä kaupunkia, on vapaakalastusaluetta ja lisäksi siellä on vaikka mitä kalalajeja, mm. ahven, hauki, siika, särki, suutari, Siperian sampi ja silloin tällöin lampeen istutetaan kirjolohia. Kuulostaa hyvältä, mutta ei ne kalat sieltä niin helposti nouse. Ainakaan minulle. Maanantaina sain sentään yhden tärpin, eli toivoa on :)

Tiistaina heitettiin pieni reissu sillan alle, saaliina yksi kasvuaan jatkava hauki. Nätti ilma, mukavaa seuraa ja mahtava täysikuu, mitäpä sitä ihminen muuta voi toivoa. (No kaloja tietenkin!)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp