Yhden kalan päivä

lauantaina 7.2.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Tänään saatiin mukavasti pakastimeen täytettä haukipihvejä varten. Jotkut ovat sitä mieltä, että kalaa tulisi ottaa vain sen verran, kun sitä tuoreena itse syö. Meille hankittiin lihamylly syksyllä haukipihvejä varten, mutta sen jälkeen ei ole paljon haukia tullut. Ei siis ole pihvejäkään ruokapöydässä näkynyt. 

 
Jotkut eivät haukia edes halua saada, mutta me kyllä otetaan, jos vain saadaan. Tuntuu, että ollaan tehty kymmeniä tyhjiä reissuja. Ai niin, mehän ollaan tehty. Ilmankos tuntuu siltä.. Nyt vasta tämän vuoden puolella on alkanut “lyyti kirjoittamaan” ja vihdoinkin ollaan päästy kalan makuun. 
 
Halvempaahan se olisi kaupasta kalat hakea, on sen verran tullut ajettua ympäriinsä ja satsattua varusteisiin. Tänään mulla oli hiljainen päivä, viereisellä avannolla taas napsui melkein koko ajan. Kun aurinko alkoi laskemaan, niin löysin kalaparven perässä uivan hauen. Onneksi edes jotain, hauella oli painoa 1,5kg. Sain houkuteltua sen PP-luresin ahvenennahkaiseen kevennettyyn. Ahvenväri toimii näköjään ihan hyvin Sotkalla, eilenkin tuli siihen tällejä. Tai onko se nyt hirveän hyvin, jos yksi hauki tulee koko päivän aikana.. mutta paremmin se toimi mulla tänään, kuin mikään muu viehe.
Viereiseltä avannolta nousi tänään reilu kakkosen kuha. Ehkä Ahdilla on kiintiö, 1 kuha/talous.. Vihdoinkin siis “ilmaista ruokaa”, sillä ajettiin kymmeniä kilometrejä näiden kalojen vuoksi ;)
 
Yhdellä hauella oli erikoisen hieno nahka.
Yksi päivä lomaa jäljellä, viikonloput voisivat kestää muutaman päivän pidempään. Huomiseksi on luvattu myrskyä, täytyy käydä sitä uhmaamassa ja onpahan kerrankin mullakin siimat kireällä, kun tuuli niitä repii :)
Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?