Ahventa mahan täydeltä

You may also like...

6 Responses

 1. Jäpä_k sanoo:

  Moro. No olpas hyvä,että tykästyit paikkaan siel selällä..;)
  Täl viikolla pojan kans lähetään sinnepäin,mut viel salaisempaan paikkaan.. ;) pitää vaan keksiä,millä juuttaalla sais veneen pysyy siin paikkaa,jos sattuu tuulemaan..?! ;)
  Siihen asti…Kireitä!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moro, kyllä rakastuin Hirviselkään heti :) Pakko käydä talvellakin testaamassa Vehmerin puolelta.. Itsekin saatan alkuviikosta siellä pyörähtää, jospa ei tuulisi kauheasti.. Kireitä teille, kerrohan sitten kuulumisia! :)

 2. Esko Kuitunen sanoo:

  Moi,
  Olipa jälleen kerran hyvä blokikirjoitus kuvineen.
  Oma jigailu on jäänyt liian vähäiseksi.
  Mutta teknologia kyssäri, onko tuo GPS/kaiku yhdistelmälaite jo niitä viistokaikulaitteita?
  Ja jos juuri nyt hankkisit uutta niin minkä valitsisit?
  T:Esko

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Moikka ja kiitos Esko! Joissain kaikuluotaimissa on gps, jonka avulla oman sijaintinsa voi tallentaa siihen ja siten kalapaikoille on helpompi palata. Kaikuluotaimessa voi siis olla gps, vaikkei se olisikaan yhdistelmälaite. Tuossa meidän omassa yhdistelmälaitteessa kaikuluotaimessa on down vu ominaisuus, joka on alaspäin luotaava. Viistokaikuluotaimisissa luotaus tapahtuu sivuille ja se helpottaa kalojen etsimistä huomattavasti. En tiedä tarkkaan kuinka pitkälle viistokaikuluotain sivuille maksimissaan näyttää, mutta ainakin 50 metriä on mahdollista nähdä veneen molemmille puolille. Ensi kesäksi himottaisi tuollainen laite päivittää ja markkinoilla on useampiakin hyviä merkkejä. Tarkemmin en ole vielä malleihin perehtynyt, mutta kunhan siinä olisi seitsemän tuuman näyttö, niin näkisi tällainen puolisokeakin jotain :)

 3. -M sanoo:

  Moi,

  viikonloppuna löysin blogisi ja koska en kalaan päässyt, niin luin oikeastaan kaikki 2016 vuoden kirjoitukset aikani kuluksi. Täytyy sanoa, että aika helppo oli samaistua noihin alkuvuoden kirjoituksiin.

  Kalaa ei löydy ja jos löytyy niin ei pure, korkeintaan nouseen hetkeksi seuraamaan ja sitten kääntyy pois. Pilkit, jigit, vertsut ja uistelut kokeiltu mutta mikään ei pelitä. Kalastus tunnit aika paljon pienemmät kun esim sinulla ja ihan uusi paikka, mutta silti meinannut välillä epätoivo yllättää. Jotenkin se helpottaa kun huomaa, että ei ole ainoa jolla homma välillä tökkii.

  Yksi toivottavasti merkittävä oivallus tuolta löytyi kalapaikan valintaan liittyen, tulee ehkä liian helposti pysähdyttyä ja ankkuroitua kalalle. Pitäisi malttaa etsiä paikkoja jossa oikeasti on paljon niitä merkintöjä, eikä yrittää epätoivoisesti sitä ensimmäistä banaania mikä vastaan tulee.

  Vaikka muiden epäonnesta voi välillä saada hiukan lohtua (kiero ihminen kun olen), niin vielä tärkeämpää on motivaatio jota saa muiden onnistumisista. Hyvä, että on kala ruvennut puremaan, se luo itsellekkin uskoa, että kyllä ne kalat ja oikeat vieheet vielä löytyy kun jaksaa yrittää.

  Kireitä siimoja jatkossakin.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hei ja wau, kiva kuulla, että olet viihtynyt blogin parissa. Koko vuoden teksteissä saattoi jo muutama minuutti mennäkin =)

   Kyllä muuten oli vaikea talvi, pelottaa jo tuleva pilkkikausi, jos on yhtä heikkoa. Täytyy ehkä sitten käydä enemmän uusilla vesillä, jos ei omat paikat mitään anna. Viime talvena ”ne muut” sai ihan hyvinkin aina välillä kaloja, ehkä pitää lyöttäytyä niiden seuraan ;)

   Nykyään yritän itsekin vaihtaa kalapaikkaa nopeasti, jos alla ei yksinkertaisesti ole kalaa. Turhapa sitä on tyhjää pyytää. Veneellä vielä suht helppo vaihtaakin maisemaa, kun taas pilkillä samalla avannolla tulee välillä vietettyä ihan liian kauan aikaa, laiska kun olen ?

   Onneksi välillä siimat kiristyy, niin se antaa uskoa omaan tekemiseen. Todennäköisyyslaskelmien mukaan mahdotonta tehdä aina tyhjiä reissuja, kyllä se Ahti jotain välillä antaa. Kireitä siimoja ja toivotaan unelmien kalatalvea sinne ja tänne! =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.