Jigailua uusilla vesillä

You may also like...

12 Responses

 1. Pekka Tikka sanoo:

  Komea hauki! Täälläkin päässä pyörähti veneeseen vajaa metrin möhkäle mukavan väsyttelyn jäljestä, mutta liikkeiden ollessa niin haukimaiset kuhapaikalla täytyi vain syödä ajatukset enkkakuhasta.. Tuleva alkuviikko näyttäisi hyvinkin tuuliselle, niin täytyi itsekkin keskittyä veneilyyn tänä viikonloppuna. Tavoite oli päästä puutosalmen lossin eteläpuolelle, mutta niin monta uutta kalapaikkaa venyttivät ajan taas kortille.

  Itse kävin siis pyörimässä Etelä-kallaveden kaikilla suurilla selillä Lauantaina ja pienet pistot pe & su. Isohko hauki, pari kilon haitariin sattuvaa kuhaa ja puolen tusinaa 200-300 gr ahvenia jäi tuomisiksi. Alamittakuhia kävi veneessä useampi. Nuo hiukan paremmat ahvenet sattuivat olemaan muikkujahdissa auringonlaskun aikaan keskellä selkäpattia. Mukavaa puuhaa :)

  Loput ajasta on mennyt uutta lowrancen Elite 9 Ti kaikua sovitellessa veneen perään. Kiitos Teemun, sinun ja lowrancen cashback – tarjouksen siivittäminä. Ensi viikolla erilaista näkymää vedenalaiseen maailmaan !

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo ensi viikoksi lupaili aika huonoa keliä, jospa se viikonloppuun mennessä vähän paranisi :) Iso hauki on sullakin veneessä käynyt ja hyvät ruokakalat kaupan päälle!

   Loistavan luotaimen oot hankkinut, ei muuta kuin isoja kaloja bongailemaan ?

 2. -m sanoo:

  Kalastatko koskaan paikoissa jossa ei näy kalaa kaiulla? Oon huomannut, että mun kaiku ei erota kalaa jos on ihan pohjassa kiinni.

  Mulla tuli ihan riittävästi kalaa tänä viikonloppuna, mutta koko oli pientä. Yksi reilu puolikiloinen sentään. Valtavia parvia löytyi, mutta ei vaan isoille maistunut.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Sitä olen miettinyt itsekin, että osaavatko kalat mennä niin kiinni pohjaan jurottamaan, että edes luotain ei niitä tunnista. Mut sit toisaalta, kun kivetkin näkyy luotaimessa, niin luulisi, että ainakin isot kalat erottuisivat, vaikka olisivatkin ihan pohjassa.

   Toisinaan saatan kalastaa sellaisessa kohdassa, jossa näkyy vaikka vain muutama ahven, koska jotenkin ahvenet aktivoituvat vieheestä ja pian alla saattaa ollakin huomattavasti enemmän aktiivista kalaa. Voisiko sitten olla, että osa kaloista on siellä pohjassa ja sitten ”heräävät” kun näkevät jigin.. mutta ihan tyhjässä näkymässä en kalasta koskaan :)

   Hyvä juttu, että kalaa löytyi :)

 3. -K- sanoo:

  Monesti on itelläkin käyny mielessä vaihtaa järveä mut on kannattanut nuohota suvasta, sitä enemmän kalaa sitten on kun ne löytää.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo tiedän, että sieltä voi todella hyvät saaliit saada ja kilon ahvenetkin täysin mahdollisia. Kiinnostava järvi, mutta niin hirmuisen vaikea.

 4. Lasse sanoo:

  Sunnuntaina myös melavedellä.. Tai siellä suunnalla. Muutama paistiahven, paljon pieniä kuhia. Vain kaksi mittakuhaa.

 5. Jäpä_k sanoo:

  No niin… Korjaus kirjoitukseesi.* Markku sai hyvät ruokakalat kotiin viemisiks,kun Jaana sai ne kalat*
  Ei mtn mutinoita,näin se vaan menee,että mestari on mestari..:)

 6. Pexi sanoo:

  Käykää Onkivedellä niin ette tarvii tyhjää kaikua katsella. Sieltä löytää kyllä kaikki kalaa.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Sekin järvi on ollut joskus mielessä, täytyy kyllä siellä joskus pistäytyä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.