Kun ahvenille tuli nälkä

15 Responses

 1. Mika sanoo:

  Viimeisen kahden viikon aikana vähintään 10 kg ahventa joka päivä sain mutta tänään oli sitten se aamu kun ahvenet oli kadoksissa. Sain minä 10 ahventa 3 tunnissa kun ennen sain 10 kg ahventa parissa tunnissa. Veikkaan että nää lämpimät kelit sekoitti ahventen aivot ja lähtivät jonnekkin pois kalapaikalta. Oon aina aamu neljältä lähtenyt kalaan ja hyvin on syönyt. Ehkä pieni tauko tekee hyvää.

 2. Mika sanoo:

  Ihan 2-3 metristä oon saanut ahvenia viimeisen parin viikon aikana mutta viikonloppuna pitää mennä syvemmältä koittaa.

 3. Uhakukko sanoo:

  Hyviä nämä jutut on. Kyllä on hyvin ahventa löytyny. . Jospa joskus sattus itsellekin noin hyvä apaja.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Ja varmasti sattuu apaja sullekin kohdalle joku päivä 👍

 4. Kari sanoo:

  Hienoa lukea noin innokkaan ja taitavan kalastajan reissuista…Upeita kuvia ja kommeita kaloja. Kun vaan itsekkin pääsis useimmin kalastamaan…

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Kari ☺️ Sinne vaan vesille, jos on vähänkin vapaa-aikaa 👍😁

 5. Jouni sanoo:

  Aivan mahtavia tekstejä! Luen näitä tytöille iltasaduksi, saadaan vähän kala innostusta aikaan!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Jouni, kiva kuulla ☺️ Toivottavasti tyttöjen kalainnostus kasvaa ☺️👍

 6. Olin Saaristomeren kansallispuistossa ja ajattelimme myös uistella. Kolme päivää vedettiin vesiperää. Ei edes sitä sattumahaukea tullut. Sitten tapasimme merivartioston edustajia, jotka kertoivat, että koko ulkosaariston alue on lähes kalaton, myöskään meren pohjassa ei ole oikein mitään kasivillisuutta, joka autaisi kaloja selviämään. Olisiko sitten syynä meduusat, joita on koko meri täinnä syksymmällä tai sitten viherlevä, mutta kalasto on todella vähäistä. Vaihdoimme taktiikka ja aloimme pilkkiä. Kolmas tai neljäs paikka alkoi antaa ahventa ja saimmme ylös noin pari tusinaa pannukarkeita ahvenia. Sysyys oli noi 5 metriä. Peratessa tuli selväksi, että ravinto koostui lähinnä mustista pienistä vesikirpuista eikä oikein muuta ravintoa ollut. Ilmankos ottivat kiinni sekä hopeasiipeen ja sen yläpuolella olevaan jigiin. Verrattuna kuitenkin esimerkiksi Vaasan saariston saaliisiin kesällä oli kalansaalis todella pientä.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Onpa erikoista, mutta onneksi keksitte keinon, miten ahvenia alkaa tulemaan 👍

 7. hhe sanoo:

  Tuossahan oli jo vähän samanlaista ahven kaikua, kuin muutamalla reissulla heinäkuussa Oulujärvelle :) Osuttiin vieläpä ihan tuurilla syönnille, kun ankkuri särkyi ja jouduttiin alkaa uisteluhommiin kun siinä tuulessa ei pysynyt vene paikallaan sitten yhtään. Eiköhän tunteroisen uistelun jälkeen osuttu semmoiseen parveen etten ole ikinä nähnyt, 2-8m syvyydellä pelkkää viivaa näytöllä. Luotaimeen merkkaus ja ajelehdittii aina mestan yli. Melkein sama minne heitti merkin kohdalla niin heti paukkui ja kala oli semmoista 200-400g kokoa suurimmaksi osaksi. Heti kun tuli tyhjä heitto niin takaisin tuulen päälle ja sama rumba. Siitä noin parisenkymmentä filekalaa mukaan. Isoin 700g ja jokunen puolikiloinen kävi myös näytillä. Yhteen väliin alkoivat pintomaan, siinäkin oli ihan sama mitä heitti veteen niin heti tärppäsi. Kolmisen varttia tuota kesti oli kyllä huikea kokemus.

  Toinen kerta sitten samanalaista ahvenmattoa myöskin, muttei ihan niin kovalla syönnillä. Sopiva väri kun löytyi jigiin niin aika hyvään tahtiin sai nostella appuraa, taaskin semmoista 200-400g kalaa, myös puolen kilon juntturoita jokunen seassa.

  On se vaan pirun nättiä hommaa varsinkin silloin kun kalaa löytyy.

 8. Eki sanoo:

  Kyllä näitä hienoa rapsoja tulee luettua vaikkei kommentoitua! Veikkaan että jokaista palautetta kohtaan on vaikka kuinka monta tyytyväistä lukijaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.