Mitä teille kuuluu?

You may also like...

15 Responses

 1. tomi sanoo:

  urki tuosta tahkon rannasta tai edes kävelymatkan päästä joku hyvä tai edes teoriassa kohtuullinen ahven mesta, niin tulen näyttämään kuinka nilsun jiggeri lentää ( metsään mp reissun jälkeen) hyvä venepilkki päivä oli turun puolessa. :)

 2. Ville sanoo:

  Poltteet jäälle on kovat täälläkin. Tasureita on tullut räplättyä harvasen päivä ja säätä seuraan tiuhaan. Kallaveden suhteen elä vielä luovuta, vaikkei se ihan helpoin lätäkkö ole isojen ahventen suhteen. Itte olen nyt viisi talvea tasureiden kanssa onkinut Kallavettä ja neljästi olen saanut päässyt yli 900 gramman. Kilon raja on vielä rikkomatta, mutta ehkä jonain päivänä sekin Kallavedestä tulee….
  Tänä talvena ajattelin keskittyä Kallaveden ronkkimisen lisäksi muutamaan kirkasvetiseen pikkujärveen. Niiniveden/Iisveden/Nilakan ja Virmaksen suunnalla tulee myös pyörittyä enemmän tänä talvena.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo Kallavedessä on varmasti ison ahvenen paikkoja, mutta kävellen en ole niitä vielä löytänyt. Liikutko itse kelkalla vai onko myös jalkapelissä mahiksia löytää isoja? :)

   Tuo Virmas kiinnostaa kovasti minuakin, pitää ensi talvena vähän uusia paikkoja käydä sieltäkin etsimässä ja kokeilemassa :)

   • Ville sanoo:

    Jalan liikun ja n. 2-4 kilometriä suuntaansa joutuu tavallisesti talsimaan.
    Paksun lumen aikaan on monesti jalat aika loppu päivän jälkeen. Etuna toki on se että saa onkia rauhassa tuolla ulompana :)

    • Jaana Jekkonen sanoo:

     No kaakana on kalapaikat, kyllä neljä kilometriä umpihangessa on aikamoinen urheilusuoritus. Kyllähän se kilon ahven tuntuisi aika kivalta semmoisen urakan jälkeen :)

 3. tomi sanoo:

  Hulluja nuo roomalaiset sanoi .. Harrastan ns mukavuuspilkintää. En pilki yli 5 asteen pakkasessa ja tyyni paikka pitää löytyä. Matkaa autolta maks 1km mieluummin 200m, vaikka paikka on lähellä tulee silti muutama kilometri käveltyä reijältä reijälle, paitsi silloin kun ahvenet on siellä missä niiden kuuluukin olla. Lunta täällä ei juuri 10cm enempää ole koko talvena, ihan rannassa voi joku tuulikinos olla, mutta mistään rämpimisestä ei yleensä ole kyse.

  Järjestä Jaana joku viikonloppu avoin blogipilkki blogisi seuraajille. hyväksi katsomassasi kohteessa. Saattaisi olla mukavaa sosiaalipilkintää. Tuskin itse kalastuksesta juuri mitään tulisi, mutta saisi ainakin juttella muiden hörhöjen kanssa. Saisit varmaan puhuttua mukaan joitain spesialisteja myös. Yleensä pilkki tapahtumat on juuri kilpailuja, joissa nimenomaan ei kerrota toisille omia niksejä. Saattaa olla ihan tuhoon tuomittu ajatus ja jo syntyjään huono, mut makustele mielessäs. Itse tulisin paikalle mikäli joku sellaisen järjestäisi täällä päin.
  Tavallaan täällä sellainen onkin. Särkän ensi jäät. Sinne tulee lähes kaikki turun seudun pilkkijät. (eikä tule läheskään kaikki, mutta sata tai mitä nyt sinne jäälle mahtuu) jostain syystä ahventa kertyy sinne aina paljon ja kaikki saa sen minkä ilkeää ottaa. Tunnelma on rento ja viereen saa porata. Luonto toimii järjestäjänä. Ei kai tuollaista blogipilkkiä voi yleisötapahtumaksi luokitella, jossa järjestäjä olisi jossain vastuussa tapahtumasta?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiva ajatus tuommoinen blogipilkki, saattaa vaan olla, että olisin yksin siellä :) Ainakin Puruvedellä tapaan muita hörhöjä tammikuussa, mukavia tuommoiset yhteistapahtumat :)

 4. Janne sanoo:

  Lannevedeltä olivat jäät lähteneet ja eilen pääsi kokeilemaan uutta jigisettiä. Okuma Helios ja Patriot Levitation yhdistelmä antoi tunteen siitä, että ensi kauden jigauksesta tulee pykälän verran miellyttävämpää, vaikka tältä reissulta tulikin munat pataan. Pikkusen vaparenkaisiin kertyi jäätä, mutta Sufix 832 siima keräsi sitä hieman vähemmän edellisiin siimavalintoihin verrattuna. Oli myös heittäessä esim. Matrix Pro:hon verrattuna huomattavasti hiljaisempi. Tulisi jo kevät…
  PS: Kirjoitat passiivissa, et monikossa T: viisastelija

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hyvänkuuloinen setti ensi kesäksi sulla!
   Ai se oli passiivi, en ole niin hyvä tässä kieliopissa :)

 5. Jäpä_K sanoo:

  Tiutau! Siimojen vaihtoa,koukkujen teroitusta..kaikki pitäs olla iskussa ensimmäistä reissua varten..!?
  Boksilta kahtelin nuita Eränkävijöiden jaksoja, eläytyen täysin tunnelmaan..:) Riikka tyttö osaa kyl eläytyä saaliin saannista :) :)
  Harmi,että sato reilusti lunta..ois tullut parempi kansi jäälle…siel liikkuu riskillä pitkään.. :(.mut eipä tuonne viel kiirettä ole..

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Tiutau! Sullahan on asiat kondiksessa sitten, mulla siimarulla huutelee vielä tuossa pöydällä. No vielä on aikaa ;)

   Kyllä satoi kauheesti lunta viime yönä, aamulla sai hiki päässä työnnellä lumia pihalta ?

 6. tomi sanoo:

  Jaana eikö se sanonta mene et bileet paranee, ku väki vähenee. Tuskin yksin nyt kuitenkaan jäät. Kävin osteleen, vähän pilkkikelaonkia testiin ja vähän muutakin pilkki rompetta. Tuunasin muutamaa pilkkiä, tein värikoukkuja. Olis nyt vaan tyyntä ja nättiä, niin vois koittaa ihan käytännössä minkä verran tuo kelan paino haittaa pilkkimisen tuntoa ja et paraniko vai huononiko nuo pilkit. Noiden halppis settien kelat on kaikkein kevyimpiä, mut voikohan joku kela olla liian heikko ahvenen kalastukseen. Ainakin kelan varsi on muutaman sentin korkeampi, joka tekee kelaamisesta hiukan nykivää, kun vapa on hirmu lyhyt. talven jälkeen varmaan viisaampi. hyvää kelaa puoltais se et voi sit kesällä käyttää jigittelyyn. :) ihan kuin ne kaksi jigisettiä jotka jo on ei riittäisi yhdelle ihmiselle.

 7. MakeA sanoo:

  Juu, hyvää kuuluu, pilkille kova hinku täälläkin vaikka toissa jäillä railoon kävelinkin. Voin sanoa ettei ollut mikään nautittava kokemus enkä haluaisi todellakaan kenenkään kokea samaa. Kaverin kanssa päijänteellä. Pilkkireppu pulkassa ja aina naskalit olleet pilkkirepussa ja tietty siinä pulkassa. En ole oikein tykännyt kaulassa roikottaa kun kairatessa kiertyy aina kairan ympärille. Jotenkin aamusta oli sellai etiäinen mielessä ja sanoinkin kaverille että otanpas naskalit tuohon rintataskuun ”Imax Premium kelluntapuku”. Onneksi sitten otin.. Käveltiin rauhassa pilkkipaikoille kunnes jää lähti alta, n 1m leveän railon päälle oli yön aikana tullut pikku riite ja satanut ohut lumikerros. Ei kyllä huomattu ollenkaan. Kaveri tuli onneksi pari metriä takana. Tipuin kylmään veteen ja pikku virta alkoi viemään railon alle ja kun vesi oli hionut railon alapuolen sellaiseen 45 asteen kulmaan niin olihan vaikeuksia pitää itseään jääreunalla. Naskaleilla sitten sain otteen jään reunasta ja paniikissa en tajunnut edes kääntyä tulosuuntaan, mutta onneksi ylös pääsin, eikä muuten tullut ihan helposti. Pilkkihaalarit märkänä painoi ihan sikana ja saappaat oli täynnä vettä. Nyt vaan haluan sanoa vaan sen että HEI TE KAIKKI, pitäkää naskalit aina saatavilla, en varmaan kirjottaisi tätä ellei olisi ollu ne pienet mutta erittäin tärkeät naskalit rintataskussa, ei muuten enään kulje pilkkirepussa ja pulkassa!!
  Kantapään kautta oppineena odotan pilkkikauden avausta niin kuin meijän pikkujätkä joulupukkia;-)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Hui kamala, onneksi olet kunnossa! Itselläkin on joskus naskalit ahkiossa, kun ne meinaavat olla tiellä kairatessa, mutta kyllä ne näköjään kannattaa vaikka taskuun mieluummin sujauttaa. Pelottava ajatus, että tippuu jäihin ja vaatteet imaisevat vettä ja muuttuvat painaviksi. Ja sitten pitäisi jaksaa itsensä kammeta avannosta ylös. Toivottavasti ei koskaan satu omalle kohdalle heikot jäät, kop kop. Ja toivottavasti sinullakin jäi ainoaksi kerraksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.