Ahti soi…

sunnuntaina 3.8.2014 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Olen tehnyt muutamia hankintoja omiin vaappuvalikoimiin, kun omistin vaan kolme vaappua aiemmin. Sain edullisesti vaappupaketin, jossa osa on uusia ja osa käytettyjä. 
 
Mulle jigit ovat tutumpia, joten “vaappuilu” vaatii vielä jonkin verran, tai siis hirvittävän paljon, harjoittelua. Ensinnäkin kaikki vaaput näyttävät samalle, en ikinä osaisi nimetä jotain vaappua tai valmistajaa kuvan perusteella. Katsoin huuli pyöreänä lasten kalastusmestari ohjelmaa, jossa lapset tunnistivat huikean määrän vaappuja. Ja minä olin nevahööd niistä. 
 
Minun naapurissa asuu kalastuksesta tosi paljon tietävä tuttava, joka on kertonut mulle kaikennäköistä sekä vaapuista että kalastuksesta. Olen saanut häneltä hyviä vinkkejä ja yhtä vinkkiä kokeilin perjantaina, kun tilanne sopi siihen hyvin. Yksi aiemmin omistamastani suuresta kolmen vaapun kokoelmasta on valkoinen vaappu, jolla on punainen pää. Koskaan en ole sillä saanut tärpin tärppiä. Tuttava kertoi kokemuksiensa perusteella punavalkoisen toimivan parhaiten auringon laskun ja nousun aikaan, joten perjantai-iltana kesken jigailun mulle tuli vinkki mieleen. Vaihdoin punavalkoisen vaapun ja siihen asti tärpitön ilta antoi illan ensimmäisen kalan, kuhaherra numero 47 (cm). Kala jäi myös illan viimeiseksi, vaikka joitain tärppejä jigeihin vielä tulikin.
 
Lauantai-aamuna kurvattiin kalapaikoille kuudelta ja äkkiä punavalkoista veteen. Oltiin auringon noususta myöhässä jonkin verran, ehkä siksi väriyhdistelmä ei enää toiminut ;) Kokeilin toista uutta vaappua, Storm Hot’n Tot, johon rakastuin heti. Vaappu lentää hyvin ja ui todella erikoisesti. Mielipuolisesti :) Ihailin vaapun uintia kun kelasin rantaa kohti, ja juuri kun olin nostamassa vaappua vedestä, kuha tarrasi kiinni. Tällä kaverilla oli mittaa 49cm. Olin iloinen soppakaloista, muut ainekset keittoon kun oli jo hankittu. Luotto Ahtiin oli kova lauantain lounaan osalta. 

                      
Viikonloppu oli mukava; kelit kohdillaan, ruoka kohdillaan ja kalallekin pääsi muun mökkeilyn lomassa. 
 
Jaa:
Facebook
Whatsapp