Erämessut ja veneen tsekkaus

perjantaina 24.4.2015 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia

Suunnittelin huomiselle kesäkalastuskauden aloitusta, mutta säätiedotus lupailee hirmuisen kylmää ilmaa. Täytyy nyt tämä ilta pähkäillä siirränkö aloitusta vielä viikolla. 

Tänään oli ohjelmassa parikin mukavaa juttua, veneen katsominen ja Erätaika-messut. Käytiin katsomassa käytettyä pulpettivenettä, ensi viikolla tehdään päätöksiä voisiko meidän Vene Puattinen olla juuri tämä kyseinen yksilö.. 

Ja sitten käväistiin messuilla, joita olen jo monta viikkoa odottanut. Tietenkin nimi Erätaikakin kertoo jo siitä, että siellä ei välttämättä hirveästi ole katseltavaa kalastajille, mutta kyllä sieltä onneksi jotain löytyi. Tunnistin/tapasin messuilla erään kalastusbloggaajan ja hän valitsi minulle jigivärejä kesää varten, kiitos vain Suurkalastajalle vielä ;) Ostoskassista löytyi päivän päätteeksi jigien ja jigipäiden lisäksi uusi fileerausveitsi. Vielä pitäisi opetella teroituspuikon käyttöä, että saisi veitset teräviksi aina käden käänteessä..

Messuilla oikeastaan eniten kiinnosti paljon hehkutettu jättiakvaario. Siitä jäi kuitenkin loppujen lopuksi aika paha mieli. Kalat näyttivät huonokuntoisilta ja suomupeitteet olivat kärsineen näköisiä. Tosi monilla kaloilla evät olivat jotenkin vaurioituneet. Eniten kuitenkin hätkähdytti kuhien silmien kunto. Voiko nuo olosuhteet tuolla akvaariossa muka olla hyvät ja voiko olla, että kaloilla on niiden oudosta ulkonäöstä huolimatta kiva elää tuossa altaassa? Vaikea uskoa. Mutta ei kai tuollaista sirkusta järjestettäisi, jos kalat siellä kituisivat, eihän? 

 

 

 

 

 
Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
4 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    ei vapaata vangita voi :)

  2. Kun se menisikin aina niin kuin lauluissa ;)

  3. Anonyymi kommentoi:

    On kyllä sopimaton paikka tuollainen kirkassvalo akvaario, hämärässä viihtyville kuhille. Uuden veitsen terää kun peukalolla sivelee saa tuntuman millainen terän pitäisi teroituksen jälkeen olla. Itse oon teroittanut jotenkin näin, hyvä teroituspuikko leikkuulautaa vasten pystyyn kahva ylöspäin ja muutama vetäisy veitsellä alaviistoon terä edellä ja terän kärkeä kohden vuorotellen molemmilta puolilta, voimaa ei tarvitse käyttää mutta loiva kulma on tärkeä. Välillä aina tunnustelee terävyyttä ja teroittaa tarvittaessa vähän erilaisilla kulmilla niin teräväksi saa.

  4. Kyllä säälitti kalojen puolesta..
    Kiitos paljon noista teroitusvinkeistä, varmaan harjoittelemalla oppii sen oikean tekniikan. Joskus olen nähnyt, kun ammattilaiset teroittelee veitsiä ja se käy niin sukkelaan. Ei ehkä kannata kokeilla samalla vauhdilla itse ensimmäisillä kerroilla, helposti saa muuten pari sormen päätä teroitettua samalla..

Kommentointi on suljettu.