Huhuu kalat, missä olette?

torstaina 1.1.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Muutaman päivän pilkkimaratonin ehdin vetäisemään ennen loman loppua. Nyt on kolme päivää takana ja en minä niitä kaloja vaan löydä. Kallavesi on vaikea. Lammet ovat siitä mukavia, että ne ehtii päivän aikana tutkimaan kokonaan. 
 
Käsien kairauslihakset alkavat olla hapoilla vaikkei jäätä vielä paljon olekaan. Niin paljon on tullut reikiä tehtyä. Ja enhän minä ole niitä veivauslihaksia käyttänyt ainakaan puoleen vuoteen. Jospa se tästä taas lutviutuu, kun kausi pääsee vauhtiin.
 
Olen nyt tykästynyt isoihin tasapainoihin enkä malta oikein muita uitellakaan. Saalista kyllä saattaisi tulla enemmän, jos ottaisin “pienemmät vehkeet” käyttöön. Tänään myönnyin kokeilemaan pystypilkkiä pariin otteeseen, mutta sekin oli 11cm Valio, jota uittelin 15 metrissä. Ja pikkuisen uittelin mikrotasureitakin, ne ovat minun lempivieheitä, joten eihän niitä passoo hylätä. Miksotasuriin nappasi eilen kauden ensimmäinen kala :) 
Aamuisin ei pääse ihan kukon laulun aikaan lähtemään, koska on niin hämärää. Tänä aamuna Kallavesi näytti kahdeksalta tältä, nopeasti päivä kuitenkin valkenee. 
Ihmeellistä, miten nopeasti aika menee jäällä, vaikkei kaloja tulekaan. Olen säätänyt kaiusta herkkyyden aika pienelle ettei tarvitse katsella mahdollisia pikkusinttejä. Osittain siksi kaiku oli tyhjää täynnä tänään. Yritän etsiä isompaa kalaa ja mielellään filekoon ahventa. Kuhat ja hauetkin kelpaisivat :)
Vaikka tänään oli saaliiton päivä, odotan innoissani jo uutta reissua. Kai se Ahti joskus jotain suo.. Ajatuksissa on nyt tänä talvena testailla ja etsiä uusia paikkoja Kallavedeltä, eikä mennä aina samoihin monta kertaa koluttuihin paikkohin, joista yleensä tulee vaan kukkoahventa, jos sitäkään.

Joko on muilla pilkkikausi aloitettu ja onko kalaa tullut?

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?