Ilta Kal(l)avedellä

perjantaina 11.7.2014 | by Jaana Jekkonen | 1 kommenttia
Sain taas mukavan ehdotuksen pienestä jigireissusta Kallavedelle. Ilmakin oli lähes täydellinen, joten eihän ehdotukseen voinut vastata kuin: tahdon. 
 
Lähdettiin klo 18 suunnitelmissa kierrellä kiinnostavia patteja. Mentiin ensin matalikolle, josta sain ensimmäisen “venekuhani” pari viikkoa sitten. Anturi järveen, kaiku päälle ja vaaleanpunainen jigi kohti pohjaa. Pohjasta lähti välittömästi kala nousemaan kohti. Ja koska se lähti “kuin hauki rannasta”, arvasin sen olevan hauki. Vastaisku ja kala veneeseen, painoa oli about kilo. Mutta koska kuhia tultiin etsimään, hauki sai lähteä takaisin. 

Vaihdettiin paikkaa seuraavalle matalikolle. Vettä oli alla noin 7 metriä. Laitoin taas kaiun päälle ja pistin hyrräkelan valmiiksi, jos veneen alla näkyisi jotain. Sillä välin heittelin jigiä. Kokeilin eri värejä ja vaaleanpunainen oli illan kiihottavin väri tärpeistä päätellen. Kaverin kanssa saatiin tuplatärppi, kun heitettiin pinkit jigit. Kaverilla irtosi, mutta minulla tuli kohti venettä. Kala tuntui alkuun pieneltä ja tuli helposti veneen luokse. Sitten alkoi taistelu ja jarru huusi useaan otteeseen, kun kala ei meinannut suostua kyytiin. Ajattelin, että nyt on elämäni isoin kuha kiinni. Mutta olisihan se pitänyt kalan syöksyistä arvata, että haukipa hauki. Vihdoin saatiin kala veneeseen ja vaaka näytti 4,06kg. Räpsittiin muutama kuva ja paino tippui kalalla pari sataa grammaa siinä välissä, en siis tiedä todellista painoa. Enkkahauki joka tapauksessa.

Kierreltiin vielä useampi tunti matalikoita, mutta hiljaista oli. Kaverille kolme pientä kuhaa ja minulle yksi pieni kuha, jotka laitettiin takaisin. Puolilta öin kotiin.
Jaa:
Facebook
Whatsapp
1 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Hyvänkokoinen hauki!

Kommentointi on suljettu.