Koukussa

sunnuntaina 6.7.2014 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Viikonloppu vierähti saaressa/kalassa. Perjantai-iltana lähdettiin veneellä Kallavedelle tarkoituksena löytää mukava ja rauhallinen saari pariksi yöksi. Etsiessä vierähti useampi tunti, koska rannat olivat kivikkoisia eikä veneellä päässyt rantautumaan. Viimein löytyi sopiva saari ja päästiin pystyttämään telttoja ja tekemään tulet.

 

Lauantai-aamuna lähdettiin etsimään matalikkoja kuhan toivossa. Otin mukaan oman kaikuluotaimen ja siitä oli helppo katsoa milloin kalaa oli alla. Heittelin avokelalla jigejä ja jos kaiku näytti isompia kaloja alle, äkkiä jigi ylös ja hyrräkelalla vertikaalia. Kuhat olivat kadoksissa ja aamupäivän isoin kala oli minun reilu 1,5kg hauki, joka tuli vertikaalijigaamalla.


Iltapäivällä päätettiin lähteä takaisin kohti saarta, koska alkoi tulla nälkä. Ajattelin kuitenkin vielä kokeilla uutta Jurmu-vaappua uistelussa ja vaappu ehti olla vedessä ehkä minuutin, kun tärppäsi. Otettiin kala haavilla veneeseen ja aloin irroittamaan koukkuja. Paljain käsin tottakai. Hauki ei siitä tykännytkään, vaan alkoi potkimaan ja sitten oltiinkin hauen kanssa samassa vaapussa kiinni. Koukku upposi sen verran syvälle käteen, että vaikka kuinka sitä yritin vetää takaisinpäin, niin väkänen oli stopparina ihon alla. Harmitti tosi paljon, että kalareissu piti keskeyttää vähäksi aikaa. Kalastus kun olisi ollut vähän hankalaa vaappu kiinni kädessä. Ja kyllähän siihen vähän koskikin :)


Soitettiin ”huoltojoukot” hakemaan koukussa oleva kalastaja lähimmältä rannalta päivystykseen ja kolme tuntia myöhemmin olin taas takaisin saaressa ja pääsin vihdoinkin syömään. Ruokailun jälkeen lähdettiin kokeilemaan olisivatko kuhat syönnillään. Sovittiin, että mikäli kuhaa tulee, otetaan vaan yli 50cm kalat ruokakaloiksi ja pienemmät laitetaan takaisin. Veneeseen nousi pieniä kuhia, mutta minulla ei tärpännyt. Vaihdettiin paikkaa useaan otteeseen ja kello 23 sain vihdoin tärpin. Epäilin pieneksi ahveneksi, koska kala ei vetänyt yhtään ja tuntui tosi kevyeltä. Sain kalan pintaan ja se paljastuikin ihan hyvän kokoiseksi kuhaksi, pituutta 55cm. Se jäi yön viimeiseksi kalaksi, vaikka pari tuntia sen jälkeen vielä heiteltiinkin. 


Sunnuntaina ehdittiin vielä aamupalan jälkeen käymään muutama tunti heittelemässä, mutta päivän ainoiksi kaloiksi jäivät minun pieni hauki ja kuha. Molemmat takaisin kasvamaan jälleennäkemisen toivossa.

 
Kaiken kaikkiaan mukava kalastusreissu pienellä lisäjännityksellä höystettynä.
Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    Auts! Mulle kävi just samoin. pieni hauki ja otanpa ilman pihtejä ja se pomppasi ja samasta kohtaa koukku läpi. no ukko työnsi sen sitten läpi ja katkaisi poikki ja veti ulos. Ja mie huusin!!!!! Teki kipeetä!

  2. Minä en huutanut, mutta inisin :) Onneksi pääsin päivystykseen, jossa oli kaksi kalastusta harrastavaa henkilöä auttamassa koukun irroituksessa. Sain puudutuspiikin ja sen jälkeen saivat repiä koukkua niin paljon kuin jaksoivat, ei tuntunut enää missään. Ja toiminta päivystyksessä oli nopeaa, koska he ymmärsivät, että kalastajan on päästävä takaisin vesille :)

Kommentointi on suljettu.